FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Na Metronome Prague zazáří Sampa The Great

Na Metronome Prague zazáří Sampa The Great
18. 02. 2020   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
(Promotion) Festival Metronome Prague posiluje svoji dramaturgickou linii představováním nových tváří hudební scény, které si aktuálně získávají mimořádné světové renomé. Novým jménem soupisky účinkujících je v Austrálii žijící, původně zambijská raperka, zpěvačka a autorka Sampa The Great, čerstvá akvizice kultovního londýnského labelu Ninja Tune.
Pátý ročník festivalu Metronome Prague se uskuteční ve dnech 19. a 20. června v tradičním areálu pražského Výstaviště. V těchto dnech zbývá už jen několik vstupenek z druhé vlny, lze je ještě zakoupit na stránkách www.metronome.cz a www.goout.cz. Spuštěn byl také prodej jednodenních VIP vstupenek za 2 690 Kč.



Sedmadvacetiletá Sampa The Great je jednou z těch komplexních umělkyň, které tak skvěle odpovídají dnešní době. Je hudebně vzdělaná a vysoce erudovaná i v dalších činnostech, které s hudbou souvisejí, studovala zvukovou produkci v Sydney, San Francisku a Los Angeles. Má zjevně skvělý přehled v hudební minulosti i žhavé současnosti, z obojího si dokáže pro svoji práci vybírat to nejlepší a vytvářet osobitý amalgám, do kterého se vejdou prvky hip hopu, popu, jazzu, gospelu i soulu. Ačkoli mezi svými největšími vzory jmenuje progresivisty černé hudby a aktivisty Mos Defa či Kendricka Lamara, už v recenzi jedné z jejích prvních nahrávek si vlivný britský deník The Guardian povšiml zřejmé návaznosti Sampy The Great na tvorbu Lauryn Hill: jako by její slavné devadesátkové hity stroj času přenesl do dnešní doby, dal jim ryze současný zvuk a originální výrazové prostředky i pohled na svět nynější autorky a interpretky.

S hudbou začala Sampa The Great v roce 2015, kdy vydala svůj první mixtape. Na dalších nahrávkách, mixtapech i singlech, spolupracovala s mladými australskými producenty, v roce 2017 natočila společný track s britskou zpěvačkou Estelle. Za mixtape Birds and the BEE9 získala v březnu 2018 cenu Australian Music Prize a na podzim téhož roku ji ke spolupráci na svém debutovém eponymním albu přizvala australská zpěvačka jihoafrického původu Ecca Vandal. V září loňského roku pak vyšlo debutové album Sampy The Great s názvem The Return, které pod svá křídla vzal slavný londýnský label Ninja Tune. V rámci australské obdoby Grammy, cen ARIA, byla za rok 2019 Sampa The Great nominována ve dvou kategoriích, jako Nejlepší video a Nejlepší hiphopová nahrávka.

Jedna z nejnadějnějších hvězd současnosti tak posiluje program festivalu Metronome Prague, kde se její jméno zaskví ve skvělé konkurenci takových osobností, jako jsou Beck, Underworld, Skepta nebo Still Corners.

Dodal: Martha Häckl, Metronome Production

METRONOME

Čtvrtek 23. 6. 2022 až Neděle 26. 6. 2022
Vystupují:
Oh Wonder (UK), Beck (USA), Nick Cave and The Bad Seeds (AUS), Underworld (UK) a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
albaker | 31. 03. 2020 | 07:13:35
DOBRO DAN MOJ LJUDI Andore MOJ PREIZKUS, KAKO DOBIM POSOJILO, DA KUPIM HIŠO IZ NEKRETNEGA IN ŽENSKEGA POSOJILNEGA DRUŠTVA, KI JE IZDELALA FIRM ALBAKERSKEGA POSOJILA, DANES ZELO SREČAN IN BOŽJI BLAG ALBAKER POSOJIL FIRM Ime mi je maria, sem iz Andore, ki sem jo iskal resnično posojilo za zadnjih 5 mesecev, da kupim hišo, kar sem dobil je bil kup prevar, zaradi katerih sem jim zaupal in na koncu dan, vzeli so mi denar, ne da bi dali ničesar v zameno, vse moje upanje izgubil sem se zmeden in frustriran, tega nisem hotel nikoli karkoli opraviti s posojilnicami na internetu, zato sem šel prijateljici izposodila nekaj denarja, povedala sem ji vse, kar se je zgodilo, in ona je rekla, da mi lahko pomaga, da pozna kreditno podjetje, ki mi lahko pomaga pri kakršnem koli znesku posojila ki jih potrebujem z zelo nizko obrestno mero 2%, da je pravkar dobila posojila od njih, usmerila me je, kako naj zaprosim za posojilo, sem ga tako kot mi je povedala, sem se prijavila z njimi na e-pošto: albakerloanfirm@gmail.com, nikoli verjel, toda poskusil sem in na moje največje presenečenje sem dobil posojilo v 24 urah nisem mogel verjeti, Znova sem vesel in bogat in se zahvaljujem Bogu za tako posojilo podjetja, kakršna je ta, še vedno obstajajo na tej prevari povsod, prosim, svetujem vsem, ki potrebujejo posojilo po e-pošti (albakerloanfirm@gmail.com) vas ne bodo nikoli izneverili, in tvoje življenje se bo spremenilo kot moje. Hiter stik (albakerloanfirm@gmail.com) danes in dobite vaše posojilo od njih, bog blagoslovi ALBAKER POSOJILO FIRM za njihovo pristno ponudbo posojila.  Prepričajte se, da ste se za posojilo obrnili na ALBAKER POSOJILO FIRM, ker sem posojilo uspešno prejel od tega podjetja brez stresa. Obiščite njihovo e-pošto (albakerloanfirm@gmail.com)

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |