FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Sázavafest 2008: Jak to viděl ředitel..

Sázavafest 2008: Jak to viděl ředitel..
05. 08. 2008   |   Autor: krysicka   |   Komentáře (0)
Stejně jako vloni se nám podařilo odchytit ředitele Sázavafestu cestou z Kácova do Prahy a tak vám můžeme zprostředkovat jeho dojmy, vyjádření a odpovědi na vaše dotazy a to speciálně pro čtenáře našeho serveru. Věřím, že na své otázky a připomínky zde najdete odpovědi.
Ahoj Pavle, prvně Ti sama za sebe chci poděkovat za naprosto skvělý festival! Jak se cítíš pár hodin po opuštění areálu? Jaké jsou Tvé dojmy?
To je asi klasika.. pocit úlevy, že všichni přežili :o) na nikoho nezapomenout při vyplácení peněz a strašná touha po domácí sprše a po dlouhé době si nepustit muziku v autě ani doma.

S čím jsi spokojený, s čím ne?
Spokojen se změnami, které po loňsku zafungovaly, že je návštěvníci přijali. Tím myslím jeden vchod přes horní louku kvůli bezpečnosti a zásobování, taky že počasí se udrželo na uzdě.. S čím ne? Asi už je to moc veliký, nastane zřejmě příští rok redukce, to množství muziky už není adekvátně doceněno.. ten pocit, že nestíhám vidět všechno co chci znám jako návštěvník z jiných akcí.

pavel kloupar

Much už bylo letos dle mého opravdu poskrovnu, které podle Tebe ještě nejsou definitivně zabity?
Nejvíc much je v hospodě na Kácovským pivovaru a v restauraci na hotelu na náměstí. Zabíjím je co se dá a furt nic :o)

Na jaké číslo se nakonec vyšplhal konečný počet návštěvníků? A kolik by se do areálu vešlo lidí maximálně?
Udržela se loňská čísla, cca 15.000 návštěvníků a více než 20.000 vydaných identifikačních pásek.

Jak festival bavil městské zastupitelstvo? :o)

To asi není otázka na mou adresu, na Sister Bliss jsem je neviděl.. Myslím, že festival je tak hudebně komplexní, že ukojí každého.

Hlavní stage a vchod do areálu, byl jsi spokojen s rozestavěním?

Rozhodně ano, tento areál lepší logistiku neposkytuje a tato nová se letos osvědčila, jak jsem naznačil, budeme zřejmě redukovat počet scén v části u vchodu, za lávkou kde jsou 2 hlavní scény pouze ještě vytvoříme lehké pauzy na pivko.

Nemohu se Tě nezeptat, jaký byl důvod zrušit jeden ze dvou vchodů (oproti loňsku)?
Jak už jsem říkal, nemohou se pohybovat návštěvníci mezi auty s interprety a zásobováním a vrhat se nám střemhlav na koleje ..teď se mi vybavuje hláška z Pulp Fiction ale to nechme na jindy … vím, že jsou vzdálenosti větší, ale jsme v přírodě tak snad procházka na čerstvém vzduchu není nebezpečná, což?

Už poněkud ohrané téma, krádeže. Vloni si hlas lidu stěžoval na placené stanové městečko, letos obráceně. Prý by se do stanového městečka nedostal jen tak každý, kdyby nebylo zdarma. Zřejmě si ovšem většina neuvědomuje smutnou skutečnost, že zloději jsou v řadách návštěvníků?
Můžeme to zase příští rok obrátit. Nic nezmohla ani posílená policie, do naší úschovny lidi dávali věci po málu :o) Příští rok bude camp nejspíš dost drahý a dobře chráněný, situace nás tam dotlačuje. Ale pak nářky nad drahotou nemohou být vyslyšeny. Letos zdarma a nešlo to.

Dalším tématem byl nedostatek vody, málo cisteren. Já osobně jsem neměla problém přejít část areálu k vodě, většina z návštěvníků to ovšem vidí jako velké negativum. Myslíš tedy, že jste pro hygienu udělali maximum?
Já osobně když jedu na festival tak vím, že nejedu na zájezd s Čedokem na Kanáry. Čtvrt miliónu stály jen sprchy s teplou vodou. Neříkám, že je to maximum, vždy se dá udělat víc, ale finančně jsme šli až za tu hranici maxima.

Kdyby týden před festivalem pršelo, jak by se řešilo velice měkké podloží, které pokrývalo velkou část areálu?
Kdyby je moc nekonkrétní výraz. Malé kdyby = dřevo, větší kdyby = umělé plásty, největší kdyby = štěrk a strouhy. Ale nepřivolávejme katastrofické scénáře. Pokud budou dobrovolníci a trochu peněz, tak se chystám na terénní úpravy. Máš tedy od 1. do 20. října čas?

Počasí jste ovšem měli objednané na výbornou, někdy ovšem bylo horko až úmorné. Měli zdravotníci hodně práce?
Nebylo to nadstandardní, k tomu nám dopomohla hlavně řeka.

Nemalá část návštěvníků vyslovila negativní ohlasy na neinformovanost v případě změn v programu nebo přesunech interpreta z jedné stage na druhou? Jak tomu předejít pro příště?
Je jasné, že hlásit změny v rozhlase nejspíš nejde :o) Za změny se samozřejmě moc omlouvám, ale byly vynuceny hlavně technickými skutečnostmi. Nemyslím si ale, že by výrazně změnily průběh festivalu. Omlouváme se pochopitelně a věříme, že příště to bude striktní.

Jak se vám osvědčilo čerstvě narozené „mimino“ v podobě tanečního stanu? Počítáte s ním i v příštím roce?
Porodní bolesti kupodivu opět nastaly, Nevím. Brzy na vyhodnocení, je to hlavně otázka finanční.

Neuvažuješ o nějakém zkráceném nedělním programu například do 17 hod? Dle ohlasů ve stanovém městečku tipuji 100% úspěšnost. Většina návštěvníků měla chuť se nějakým hudebním způsobem se Sázavafestem před odjezdem rozloučit.
Zvažuji mnoho variant, jedna z nich je vyměnit čtvrtek za neděli s tím, že ve čtvrtek bude pouze warm up – vyhlašuji tímto anketu, zda se to bude takto návštěvníkům více líbit?

Tvůj vysněný line-up na příští rok, alespoň naznač jakým směrem se bude ubírat? Jsem si jista, že vizi už nějakou máš.
Vize je vždycky tak průzračně jasná. Opět průsečík všech žánrů, víc se opřít do kytar (to jsem chtěl už vloni i když tomu nemusí leckdo uvěřit) víc nemá cenu skicovat, vše se začíná tvořit již teď, ale počmáraná tabule se zase několikrát bohužel smutně smaže.

Co dál? Určitě si na dlouho neodpočineš a pustíš se do dalšího projektu.
Děláme s kolegou Martinem takovou menší akcičku v Hluboké nad Vltavou 23.8. (www.pruniky.cz) tak přijeď pobejt!

Za celou naši redakci bych Ti ráda vyslovila dík za skvělý fest a taky obrovskou poklonu za perfektní organizaci. Uvidíme se za rok!
Já moc děkuji, je to zas důvod jít dál, krásný zbytek léta.
O2 SÁZAVA FEST

O2 SÁZAVA FEST

Středa 30. 7. 2008 až Neděle 3. 8. 2008
Předprodej od 790 Kč, na místě 1000 Kč
Vystupují:
Roni Size & Mc Dynamite (UK), Sister Bliss (UK), Makoto & Mc Deeizm (JAP/UK), Transglobal Underground, The Skatalites, Sudhy Kheterpal, Sean Kingstone, Yaz Alexander (UK), Camouflage, The Young Gods, Di Grine Kuzine (GER), Client (UK), Pantéon Rococó, Chinaski, Kryštof, Monkey Bussiness, Sto zvířat, Wohnout, Vypsaná Fixa, bratři Ebenové, Jiří Schmitzer, Gaia Mesiah, Pražský výběr, Gipsy.cz, Guločar, Clou, Blue Effect, Anna K., Kamil Střihavka, Michal Pavlíček s Bárou Basikovou, akustická Lenka Dusilová a Petr Spálený, Peha, Polemic, Horkýže Slíže či Meky Žbirka Airfare, Mňága a Žďorp, Medvěd 009, Tleskač a mladičká Ewa Farna, Raidem, Dan Cooley, Loutka, Josef Sedloň, Tibi, Bo.dan, Jimmy Van M, Roman Rai, Nitrous, 2K & Sweg a Deadly Vipers a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |