FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rozhovor s otcem Sázavafestu

Rozhovor s otcem Sázavafestu
24. 07. 2008   |   Autor: krysicka   |   Komentáře (0)
Pavel Kloupar si udělal ve svém přípravami na festival nabitém programu chvilku a zodpověděl exkluzivně pro náš server pár i poněkud ožehavějších témat, která se zatím pouze anonymně probírají v diskuzních fórech. Více v rozhovoru.
Vloni Kosheen a Skye, letos Sister Bliss a Sean Kingston. Druhé jméno je pro mnohé neznámé, či spíše nevzbuzuje mnoho důvěry u fanoušků festivalu. Čím si tento mladíček získal přízeň pořadatelů a tím pádem pozici headlinera celého festivalu?
K těm dvěma co jsi napsala na letošek přidej ještě Young Gods, Transglobal Underground, Skatalites a Camouflage. Z toho vyplývá, že nestavíme na jednom headlinerovi, ale sázíme na žánrovou pestrost. Máme důstojné zástupce světového ska, elektroniky, world music, taneční muziky i rocku (pokud tam mohu Young Gods zařadit). Sean Kingston trhá svými nepřiblblými hity různé druhy hitparád a někoho takového máme na festivalu poprvé! Navíc jeho vystoupení na živo jsou výborná, celá kapela úžasně šlape a kříženec reggae, hiphopu, rmb a popu vyznívá pestře a neotřele. Bude vystupovat už ve čtvrtek a ze zahraničí ho ten den podpoří Yaz Alexander (královna reggae), Client (elektronické divoženky) nebo mexická skapunková show Panteón Rococó. Tolik slovo obhajoby. Rozsudek však ať vystaví pouze ti, kteří to prožijí.

pavel kloupar

Pomineme-li Red Zone, nebyla na Sázavafestu ve větší míře ke slyšení taneční hudba. Tento rok vyroste na Sázavafestu obří taneční stan, ve kterém se během trvaní festivalu vystřídá několik odnoží taneční hudby. Co vás na tuto myšlenku přivedlo a bude taneční stan natrvalo součástí festivalu při konání dalších ročníků?
Tato myšlenka je součástí dlouhodobé větší myšlenky, kterou je multižánrovost a samozřejmě pokud se letos osvědčí (v což věřím) budu v ní rád pokračovat.

Red Zone byla tedy vypuštěna a „nahrazena“ tanečním stanem? Proč nemít Red Zone i taneční stan?
Vypuštěna, nahrazena ….tak to prostě není, red zone je prezentační nástroj komerčního partnera, je to tedy věc nekoncepční, může už příští rok neexistovat, nemám pod kontrolou její obsah. Naše Citi kreditní karty Dancing Hall (což je oficiální název tohoto obřího stanu pro 3.500 lidí) je dramaturgicky sestavena jedním z největších profesionálů u nás na tuto oblast Lenkou Senovou z Roxy. Nemyslím si, že více tanečních míst je na festivalu potřeba, navíc se bude hodně tančit i ve stanu Evropy 2.

Kromě novinky v podobě tanečního stanu, čeká nás ještě nějaké další překvapení?
Toto je pochopitelně novinka největší. Další překvapení rozbalme až pod kácovským stromečkem.

Povedl se ti sestavit line-up dle tvých představ, nebo tam někdo koho jsi pro letošní rok zamýšlel chybí? Z koho z účinkujících máš asi největší radost?
Jestli máme dost prostoru tak tady můžeme vyjmenovat třeba 50 takových chtěných, chybějících jmen, většina z nich ztroskotala na přemrštěných finančních požadavcích, hlavně kytarovky z Británie jsou doma za hvězdy a u nás tomu tak úplně není … to mi asi chybí nejvíce. Radost mám z celé hlavní zahraniční šestice – beru je jako jeden zmixovaný celek dohromady. Pokud z nich někdo vykvete do větší krásy to budeme prožívat společně.

Z jakého důvodu nebude letos stage na zámku?
Nemožnost vše stíhat, zámek je od areálu poměrně vzdálen, rozmělňuje naše snahy udělat vše co nejlépe v areálu festivalu. Starosta Jarda Buchal ale stejně na zámku neúnavně prosazuje aby se taky žilo, tak ho v tom samozřejmě nenecháme.

V čem jste se poučili z premiéry Sázavafestu v Kácově? Vychytali jste některé mouchy z loňska?
Určitě, první ročník na novém místě je vždycky velká neznámá a nemůže být vše dokonalé. Největším poučením je přístupová cesta na festival. Tentokrát bude pro návštěvníky pouze přes louky, kde jim nebudou překážet žádná projíždějící vozidla ani nebezpečná setkání s železnicí. Navíc si tím pádem vychutnají pěkný pohled na festival zeshora.

Asi největší zajímavostí je možnost platit kartou, jak to tedy bude probíhat?
Asi jako v běžném obchodě předpokládám.

Další příjemnou změnou je pobyt ve stanovém městečku zdarma, co vás k tomu vedlo?
Motivovat návštěvníky k tomu, aby uspořenou libru investovali třeba do sprchy nebo úschovny – což je jediná forma jak se bránit před vykrádáním stanů. S tím totiž nic nezmůže ani pozitivně aktivní posílená policie.

Cennosti bude možno nově zanechat v úschovně, jakou bude mít kapacitu a kolik bude stát její využití?
Kapacitu má 5.000 kusů, lze uschovat i kola, uskladnění je za 30 Kč. Zároveň bude fungovat jako ztráty a nálezy i proto, že bude jako jediná fungovat včetně hospody i v neděli.

Jaké bude letos hygienické zázemí? Ohlasy z loňska byly vcelku negativní, co se týče počtu a funkčnosti sprch. Jak hodláte letos předejít problémům?
Kácov nemá vodovod, to je základní problém a ten festival nevyřeší …. V areálu jsme vyhloubili dvě studny, které pomohou odlehčit přetížené studni v areálu továrny Lenka, odkud jsme čerpali vodu v loňském roce. Sprch bude letos více a měla by téci i teplá voda.

Bude možnost připojení na internet či nabití mobilního telefonu? Budete mít vyhrazený prostor k těmto účelům?
Toto vše bude zajištěno díky titulárnímu partnerovi O2. Wifi zdarma, dobíjení a surfování v O2 Bubble stanu.

Jaké jsou prognózy o počasí? Sleduješ napjatě předpovědi, nebo tě to nechává chladným?
Chladným určitě není správný výraz, ale vypovídající hodnota těchto informací je téměř nulová takže si rvát vlasy kvůli tomu že možná někoho přejedou někde někdy taky nelze …každý den je to jinak, tak uvidíme.

Je pravdou, že kromě piva Krušovice si teď budou moci návštěvníci dopřát ještě další značku piva?
Výborná zpráva pro milovníky tohoto lahodného moku: Heineken 12° za 35 Kč a standardně ale již vylepšený Mušketýr 11° za 30 Kč.

Díky za rozhovor, nashledanou v Kácově!
Já děkuji!
O2 SÁZAVA FEST

O2 SÁZAVA FEST

Středa 30. 7. 2008 až Neděle 3. 8. 2008
Předprodej od 790 Kč, na místě 1000 Kč
Vystupují:
Roni Size & Mc Dynamite (UK), Sister Bliss (UK), Makoto & Mc Deeizm (JAP/UK), Transglobal Underground, The Skatalites, Sudhy Kheterpal, Sean Kingstone, Yaz Alexander (UK), Camouflage, The Young Gods, Di Grine Kuzine (GER), Client (UK), Pantéon Rococó, Chinaski, Kryštof, Monkey Bussiness, Sto zvířat, Wohnout, Vypsaná Fixa, bratři Ebenové, Jiří Schmitzer, Gaia Mesiah, Pražský výběr, Gipsy.cz, Guločar, Clou, Blue Effect, Anna K., Kamil Střihavka, Michal Pavlíček s Bárou Basikovou, akustická Lenka Dusilová a Petr Spálený, Peha, Polemic, Horkýže Slíže či Meky Žbirka Airfare, Mňága a Žďorp, Medvěd 009, Tleskač a mladičká Ewa Farna, Raidem, Dan Cooley, Loutka, Josef Sedloň, Tibi, Bo.dan, Jimmy Van M, Roman Rai, Nitrous, 2K & Sweg a Deadly Vipers a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |