FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Sister Bliss a Roni Size na Sázava Festu

Sister Bliss a Roni Size na Sázava Festu
16. 03. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Organizátoři exkluzivně odtajňují všem příznivcům jednoho z největších hudebních festivalů u nás pozvané interprety pro letošní Letní O2 Sázavafest, který se bude konat od 31. 7. do 3. 8. 2008. Mezi prvními, kteří potvrdili svou účast, jsou...
Prvními letošními potvrzenými DJ´s jsou Roni Size & Mc Dynamite (UK) a Makoto & Mc Deeizm (JAP/UK). Užít si vystoupení těchto DJ´s bude možné 2. 8. v areálu Malá Strana v Kácově a to přímo v novém tanečním stanu, který pojme svou kapacitou neuvěřitelných 3.500 návštěvníků. Mezi nejslavnější jména letošního O2 Sázavafestu patří zakladatelka Faithless, Sister Bliss (UK), která zde vystoupí v DJ setu za doprovodu talentované perkusionistky Faithless Sudhy Kheterpal. Sister Bliss, vlastním jménem Ayalah Bentovim, dnes patří mezi tři nejúspěšnější ženské DJ světové hudební scény. Díky jejímu přičinění se Faithless vypracovali mezi nejlepší taneční skupinu roku 2007. Kromě skládání a mixování hudby, Bliss také hraje na piano, violu, saxofon a basu.

sister bliss

Další novinkou Letního O2 Sázavafestu bude teprve osmnáctiletý jamajský reggae zpěvák Sean Kingstone, který se za loňské léto stačil proslavit melodickým hitem Beautiful Girls, letošní rok odstartoval úspěšným singlem There´s nothin´. „Ačkoliv vydal teprve svůj první debut, určitě se návštěvníkům našeho festivalu postará o nezapomenutelný zážitek,“ slibuje ředitel festivalu Pavel Kloupar. Neméně zajímavé bude vystoupení charismatické reggae zpěvačky Yaz Alexander (UK), proslavené ze spolupráce s legendárním reggae guru jménem Pato Banton.

Mezi další potvrzené interprety patří také legendární německá elektronická kapela Camouflage, jejichž zvuk je od počátku ovlivněn kapelou Depeche Mode. Nejúspěšnější hit Love is a Shield se v roce 1989 držel déle než 6 měsíců na světových žebříčcích. Své božské jméno přijedou potvrdit švýcarští elektro-rockový vizionáři The Young Gods, Di Grine Kuzine (GER), dnes jedna z nejlepších evropských worldmusic a klezmer formací a také Client (UK) se svým electroclashovým zvukem. O divoký večírek se postará dvanáctičlenná mexická kapela Pantéon Rococó, úspěšně kombinující ska s rytmy latina a tvrdými kytarovými rify.

Z českých luhů a hájů vystoupí například Chinaski, Kryštof, Monkey Bussiness, Sto zvířat, Wohnout, Vypsaná Fixa, bratři Ebenové, Jiří Schmitzer, Gaia Mesiah, Pražský výběr, Gipsy.cz, Guločar, Clou, Blue Effect, Anna K., Kamil Střihavka, Michal Pavlíček s Bárou Basikovou, akustická Lenka Dusilová a Petr Spálený. Slovenské interprety zastoupí Peha, Polemic, Horkýže Slíže či Meky Žbirka.

V roli objevů loňského roku se nám představí pražský breakbeatový projekt Le Pneumatiq, jejichž skladby se objevily na soundtracku k filmu Pusinky, anebo bratislavští rockový No Gravity, kteří loni vydali album The beast of produkované Davidem Kollerem.
O2 SÁZAVA FEST

O2 SÁZAVA FEST

Středa 30. 7. 2008 až Neděle 3. 8. 2008
Předprodej od 790 Kč, na místě 1000 Kč
Vystupují:
Roni Size & Mc Dynamite (UK), Sister Bliss (UK), Makoto & Mc Deeizm (JAP/UK), Transglobal Underground, The Skatalites, Sudhy Kheterpal, Sean Kingstone, Yaz Alexander (UK), Camouflage, The Young Gods, Di Grine Kuzine (GER), Client (UK), Pantéon Rococó, Chinaski, Kryštof, Monkey Bussiness, Sto zvířat, Wohnout, Vypsaná Fixa, bratři Ebenové, Jiří Schmitzer, Gaia Mesiah, Pražský výběr, Gipsy.cz, Guločar, Clou, Blue Effect, Anna K., Kamil Střihavka, Michal Pavlíček s Bárou Basikovou, akustická Lenka Dusilová a Petr Spálený, Peha, Polemic, Horkýže Slíže či Meky Žbirka Airfare, Mňága a Žďorp, Medvěd 009, Tleskač a mladičká Ewa Farna, Raidem, Dan Cooley, Loutka, Josef Sedloň, Tibi, Bo.dan, Jimmy Van M, Roman Rai, Nitrous, 2K & Sweg a Deadly Vipers a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |