FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Letní Sázavafest naděluje další jména

Letní Sázavafest naděluje další jména
29. 04. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Završení čtvrtečního večera 31. 7. přislíbil jamajský reggae zpěvák Sean Kingston autor loňského megahitu You´re beautiful Girl a současného Me Love. O výbornou atmosféru dalších dvou dnů se postarají Transglobal Underground a The Skatalites. Další kapely naleznete v článku.

Sedmičlenná britská formace Transglobal Underground se proslavila jako kapela proplouvající hudebními žánry a rytmy, která se nenechává omezovat hranicemi mezi hudebními styly, technologickými bariérami ani zdravým rozumem. Byly časy, kdy stáli ve středu pozornosti, jindy se skrývali, nikdy však nepřestali hýbat hudební scénou. Dnes běžné křížení kulturních vlivů by bylo nemyslitelné, kdyby s ním nepřišli v devadesátých letech právě Transglobal Underground.

transglobal underground

„Nepochybuji o tom, že sobota, kdy vystoupí legendární The Skatalites, se stane událostí roku nejen pro příznivce žánru ska,“ nechal se slyšet dramaturg festivalu Pavel Kloupar. Tato skupina není ani po neuvěřitelných čtyřiačtyřiceti letech unavená ze svých turné a minulý rok vydala album On the right track.

Mezi další zahraniční interprety, kteří zavítají do naší vlasti speciálně na Letní O2Sázavafest patří charismatická reggae zpěvačka Yaz Alexander (UK), legendární elektronická kapela Camouflage (GER) proslavená hitem Love is a Shield, electro-rockoví vizionáři The Young Gods (CH), jedna z nejlepších evropských worldmusic a klezmer formací Di Grine Kuzine (GER), Client (UK) se svým electroclashovým zvukem či mexická kapela Pantéon Rococó. V obřím DJ stanu pro 3 500 lidí bude k vidění DJ´s Roni Size & Mc Dynamite (UK) a Makoto & Mc Deeizm (JAP/UK), Sister Bliss (DJ Set/Faithless) + Sudha perkusionistka Faithless. Od našich východních sousedů do Kácova zavítá Peha, Polemic, Horkýže Slíže, Meky Žbirka, No Gravity a Desmod. V akustické verzi se divákům představí Lenka Dusilová, Bratři Ebenové, Vladimír Mišík&Etc…band, Radim Hladík a Blue Effect, Xavier Baumaxa a kapela Lety Mimo. Mezi nově potvrzené české interprety patří Airfare, Mňága a Žďorp, Medvěd 009, Tleskač a mladičká Ewa Farna.

Na každý den Letního O2 Sázavafestu jsou připraveny ozvěny z vybraných filmových festivalů. Pro diváky je přichystán mezinárodní festival filmů o hudbě MOFFOM (Music on Film - Film on Music), festival Jeden Svět (One World) pojednávající o problematice lidských práv nebo AniFest – mezinárodní festival animované tvorby. Ten mimo jiné bude slavnostně zahájen již 7. 5. 2008 v Třeboni. Na své si také přijdou obdivovatelé Divadla Sklep, v autorské hře Piš, Kafka, piš, kde se představí David Vávra, Jan Slovák, Monika Načeva a Lenka Vychodilová. Z dalších známých tváří se v Kácově objeví Jan Budař, nedávno oceněný Českým lvem za vedlejší roli ve filmu Václav.

Ukázky ze svých knih letos opět představí spisovatel Michael Viewegh a Natálie Kocábová, současně vystupující jako zpěvačka kapely Gang-ala-Basta. Netradiční ohňovou show představí po dva večery seskupení Pa-li-Tchi, spojující prvky tance, akrobacie a tradičního indického umění ohně Banethi.

Tímto rokem Letní O2Sázavafest oslaví již své osmé narozeniny. Stejně jako loňský ročník se bude festival konat v malebném prostředí Kácova v areálu Malá Strana. Vstupenky jsou v současné době k dostání ve všech pobočkách sítě Ticketpro. Do konce května bude na všechny dny LetníhoO2 Sázavafestu bude cena vstupenek za 790 Kč, v den festivalu v Kácově vyjde na 1 000 Kč.

O2 SÁZAVA FEST

O2 SÁZAVA FEST

Středa 30. 7. 2008 až Neděle 3. 8. 2008
Předprodej od 790 Kč, na místě 1000 Kč
Vystupují:
Roni Size & Mc Dynamite (UK), Sister Bliss (UK), Makoto & Mc Deeizm (JAP/UK), Transglobal Underground, The Skatalites, Sudhy Kheterpal, Sean Kingstone, Yaz Alexander (UK), Camouflage, The Young Gods, Di Grine Kuzine (GER), Client (UK), Pantéon Rococó, Chinaski, Kryštof, Monkey Bussiness, Sto zvířat, Wohnout, Vypsaná Fixa, bratři Ebenové, Jiří Schmitzer, Gaia Mesiah, Pražský výběr, Gipsy.cz, Guločar, Clou, Blue Effect, Anna K., Kamil Střihavka, Michal Pavlíček s Bárou Basikovou, akustická Lenka Dusilová a Petr Spálený, Peha, Polemic, Horkýže Slíže či Meky Žbirka Airfare, Mňága a Žďorp, Medvěd 009, Tleskač a mladičká Ewa Farna, Raidem, Dan Cooley, Loutka, Josef Sedloň, Tibi, Bo.dan, Jimmy Van M, Roman Rai, Nitrous, 2K & Sweg a Deadly Vipers a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |