FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Praha posílí návštěvníkům Metronome festivalu dopravu po Stingovi i Kasabian

Praha posílí návštěvníkům Metronome festivalu dopravu po Stingovi i Kasabian
21. 06. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Stejně jako Sting nebo Kasabian, kteří dorazí do Prahy už zítra, míří na druhý ročník Metronome Festivalu Prague stovky hudebníků a tisíce diváků, aby si užili největší hudební víkend v metropoli.
Počasí má být báječné, takže lidé si mohou vychutnat spousty dalších festivalových zážitků. Vstupenky na sezení jsou již vyprodané, poslední dvoudenní ještě zatím seženete, na místě pravděpodobně už nebudou. Do čtvrtka pořadatelé drží výhodnější cenu. Dvoudenní akce, která nabídne 23. a 24. června 2017 na pražském Výstavišti v Holešovicích čtyřicítku mimořádných koncertů včetně GusGus, Blood Red Shoes, Young Fathers, Davida Kollera, Ewy Farné, Lenny, Monkey Business a dalších, přináší některá organizační a bezpečnostní opatření jak pro návštěvníky, tak pro Pražany. Vybrali jsme pro vás ty nejdůležitější.

 

OTEVÍRACÍ DOBA
Areál Metronome Festival Prague se v pátek otevře ve 13 hodin a zavírat se bude v 5 hodin ráno. V sobotu se jeho brány otevřou o hodinu dříve ve 12 hodin a program poběží opět do páté ranní. Organizátoři doporučuji psy a domácí mazlíčky nechat  doma a po celou dobu s nimi nevstupovat do areálu.

POSÍLENÁ DOPRAVA
Po ukončení hlavního večerního programu (cca 23:30 v pátek i v sobotu) bude provoz metra ve směru do centra posílený.  Poslední spoj podle zástupců Dopravního podniku hl. m. Prahy odjíždí ze stanice Nádraží Holešovice v 0:15 hodin. Pro noční přepravu lze využít provoz tramvajových linek 93 a 94 přímo od Výstaviště do centra města s odjezdy každých 10 minut od 0:20 do 4:30 hod. „Holešovické Výstaviště je v pěší docházkové vzdálenosti od stanice metra Nádraží Holešovice - červená trasa C,“ informuje Jan Cibulka z dopravního podniku.

BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ
Bezpečnostním opatřením věnuje Metronome velkou pozornost a náklady na něj tvoří jednu z priorit festivalu. „V rámci přípravy bezpečnostních opatření úzce spolupracujeme s Policií ČR, jejich konkrétní podobu však na doporučení policie prozrazovat nebudeme. Návštěvníkům festivalu bychom rádi vzkázali, aby s ohledem na bezpečnostní opatření přišli s dostatečným časovým předstihem,“ říká pořadatel festivalu Martin Voňka.

KEMP
Kemp je otevřený už od čtvrtka. Ke své vstupence si mohou zájemci přikoupit kempovací místo 3x3 metry pro stan a dvě osoby za 300 Kč. Kemp se nachází v areálu  Výstaviště, nedaleko parku Stromovka. Je osvětlen a pod stálým dozorem, rozdělávání nebo udržování otevřeného ohně je zakázáno. Provozní doba kempu je od čtvrteční čtrnácté hodiny do nedělní čtrnácté hodiny. „Zajímavostí kempu je, že se nachází kousek od nejvýznamnějších historických památek Prahy, na rohu Královské obory, kterou zakládal Otakar Přemysl II. K dispozici v něm jsou sprchy nebo úschovna zavazadel na klíček,“ říká Petra Elmerová.

PARKOVÁNÍ
Metronome Festival Prague připravil parkovací místa u Trojského mostu. Vjíždí se k nim z Povltavské ulice na plácek mezi ulicemi Pod Lisem a Povltavskou. „Máme k dispozici 250 parkovacích míst, která lze rezervovat na našem webu. V sekci info jsou praktické informace, kde jsou i další užitečné informace, jak si festival užít. Pro přepravu z parkoviště na Výstaviště pak lze využít MHD, kde jako jízdenka slouží platná vstupenka na Metronome Festival Prague. Tramvaj 17 zastávka Trojská do zastávky Výstaviště Holešovice,“ říká Jakub Hortenský z produkce festivalu.

VSTUPENKY NA MÍSTĚ
Na místě přijde vstupenka na 2 290 korun. K dispozici bude i limitovaná kapacita jednodenních lístků.

NEJVĚTŠÍ HUDEBNÍ VÍKEND
Prahu čeká největší hudební víkend s top zážitky. Sting slíbil devadesátiminutový koncert s hity i od Police, aktuálně nejlepší britská kytarovka Kasabian přiveze nové album se kterým sesadili z pozice jedničky Eda Sheerena, Monkey Business složí poctu Georgi Michaelovi, Ewa Farna zazpívá jazz s Davidem Dorůžkou a DJ Solomun slíbil tříhodinovou party. Zároveň se v Praze odehraje i spřízněný festival United Islands of Prague. Ten se letos chystá na nejvýznamnější posun ve své historii. Letos své síly poprvé spojí s pražskou čtvrtí Karlín. Hrát se tam bude přímo na Karlínském náměstí, v sousedství známého kostela svatého Cyrila a Metoděje, poblíž stanice metra Křižíkova, v Kaizlových sadech, v areálu letního kina Českého rozhlasu Regina a na Rohanském ostrově, kde budou scény ČT Art Stage a Scéna Radia 1. Jednotlivé scény budou propojeny korzy se stánky a dalšími aktivitami, které oživí prostor čtvrti.

Metronome Festival Prague je nový mezinárodní hudební festival, který se koná v centru Prahy a nabízí 40 koncertů nejzajímavějších mezinárodních hvězd v kombinaci s tím nejlepším z české hudební scény. Festival kromě kvalitní hudby a špičkového zvuku nabízí i amfiteátr s atmosférou, zastřešené scény, kvalitní jídlo bez front, fungující velkokapacitní wi-fi či dostatek míst k sezení. „Naší výhodou je, že nabízíme návštěvníkům městský festival se službami a pohodlím, které poskytuje pouze město. Na druhou stranu náš areál, umístěný částečně v zeleni i v zábavním parku, navodí správnou festivalovou atmosféru,“ říká dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová.

Dodal: Larisa Blichová, BrainZone Promotion

METRONOME

Pátek 23. 6. 2017 až Sobota 24. 6. 2017
dvoudenní vstupenka od 1890 Kč
Vystupují:
Sting, Kasabian, Young Fathers, Solomun, GusGus, Ester Rada, Birth of Joy, Garden City Movement, Monkey Business a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |