FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Stingovi na Metronome Festivalu tleskalo čtrnáct tisíc lidí

Stingovi na Metronome Festivalu tleskalo čtrnáct tisíc lidí
24. 06. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Svými největšími hity, skladbami z období Police nebo i repertoárem z aktuální řadovky 57th & 9th vrcholil páteční večer Metronome Festivalu Prague. Jeho druhý ročník nalákal do Prahy téměř 14 000 návštěníků. Britský hudebník se obklopil svým dlouholetým kytaristou Dominikem Millerem, jeho synem Rufusem a bubeníkem Joshem Freese z Nine Inch Nails.
V Praze ukázal, že jeho open air vystoupení mají větší švih a energii než koncerty v hale. Sobotnímu programu budou kralovat Kasabian, kteří do metropole přivezou novinku For Crying Out Loud. S nahrávkou se jim podařilo na britských ostrovech sesadit dosavadní hitparádovou  jedničku Eda Sheerana. Kromě nich na festivale vystoupí i David Koller, Lenny, Blood Red Shoes, The Pretty Things nebo Young Fathers. Pro fanoušky elektronické hudby bude vrcholem tříhodinový set DJské superstar Solomuna.

Festivalové brány se otevřou v sobotu ve 12:00 a program poběží opět do páté ranní. Poslední vstupenky jsou k dostání na místě nebo i v síti Ticketportal. Už v 15.30 se na hlavním pódiu objeví David Koller, který na scénu pozve rappera Kata a písničkářku Katarzii. Vystřídají ho Blood Red Shoes, duo sestávající z kytaristky Laury-Mary Carter a bubeníka Stevena Ansella. Mají na kontě stovky a stovky živelných vystoupení, mimojiné i jako support Biffy Clyro, Panic! at the Disco nebo Rage Against the Machine. Těsně před Kasabian se na hlavní scéně představí Young Fathers, kteří dorazí z hudbou z nového Transpotingu. 

Sobota vsadí i na ženský element. Na jednom pódiu se vystřídají Lanugo s orchestrem, Klara & The Pop s hostujícím varhaníkem Ondřejem Pivcem, Lenny nebo písničkářka Alice Phoebe Lou, kterou si jako předskokana vybrali Coldplay. Speciálním hostem programu budou i britské ikony, bez kterých by například neexistovali Kasabian. Jejich jméno je The Pretty Things. Legendární kapela, jejíž zakládající člen Dick Taylor hrál s Mickem Jaggerem a Keithem Richardsem v počátcích The Rolling Stones na basu, byla ve své době souputníkem The Beatles a právě Stones. Z celého trojlístku byli právě The Pretty Things nejodvážnější a nejpunkovější a k jejich odkazu se hlásí mnoho kapel, které ovlivnili, včetně Kasabian. Zajímavostí je i to, že kapela měla kvůli nevhodnému chování čtyřicetiletý zákaz v Austrálii.

Celý festival uzavře jeden z největších DJs současné evropské scény Solomun. „A protože tak nebude mít kam chvátat, slíbil minimálně tříhodinový set, takže je zaděláno na největší dance party letošního léta,“ říká dramaturgyně Barbora Šubrtová.

METRONOME

Pátek 23. 6. 2017 až Sobota 24. 6. 2017
dvoudenní vstupenka od 1890 Kč
Vystupují:
Sting, Kasabian, Young Fathers, Solomun, GusGus, Ester Rada, Birth of Joy, Garden City Movement, Monkey Business a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |