FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rozhovor s Davidem Gaydečkou k Metronome festivalu

Rozhovor s Davidem Gaydečkou k Metronome festivalu
08. 06. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival evropského střihu, kde kromě kvalitní hudby návštěvníci dostanou špičkový zvuk, amfiteátr s atmosférou, zastřešené scény, kvalitní jídlo bez front, fungující velkokapacitní Wi-Fi či dostatek míst k sezení. To přinese Metronome Festival Prague, který za několik týdnů nabídne v Praze Stinga, Kasabian nebo nejlepší jména z české hudební scény.
Chceme lidem vnuknout, že mají řešit, co na festivalech chtějí
Neil Young nedávno napsal, že milovníci hudby opustili opravdové hudební fanouškovství v době, kdy svět rezignoval na kvalitu. S příchodem formátu MP3 podle něj začala být hudba diskomfortní, takže si ji člověk neužije jako dřív,“ říká pořadatel Prague Metronome festivalu David Gaydečka a vidí v tom paralelu na hudební festivaly a koncerty. „Rozhodli jsme se jít s naším festivalem vstříc jak kvalitě, tak komfortu. Tak, aby si fanoušek hudební zážitek maximálně užil a nemusel žít potupně dva dny v bahně a jíst u toho párek nebo smažák,“ říká.

Mluvíte o tom, že se váš festival zaměřuje stejně jako na hudební složku i na komfort a kvalitu. Co tedy děláte jiného, než podobné akce u nás?
Pokud se bavíme třeba o zvuku, tak si myslím, že jsme jediní, kteří si nechali vypracovat  studii akustiky ve veřejném prostoru. Společně s odborníky jsme měřili zvuk v areálu i v celých Holešovicích a vytvářeli podrobné mapy, kudy se šíří. Na základě toho víme, jak přesně postavit pódia, kam je směřovat a jakou techniku využít, aby byl zvukový zážitek co nejlepší. A aby třeba stromy netlumily zvuk. Díky tomu mohu slíbit, že při Stingovi bude zvuk tak perfektní, že si to budou lidé dlouho pamatovat.

Mluvíte o měření v Holešovicích, jaký bude mít hluk dopad na obyvatele víte?
Myslíme i na ně, i proto jsme studii zadávali. Ale samozřejmě nelze hned všechno zvládnout už letos. V červnu budeme pečlivě měřit, abychom mohli do budoucna nastavit možná opatření.

Nejvíce lidé na festivalech nadávají na bahno a že si není kde sednout. Jak to bude u vás, promítne se komfort i zde?
Předně musím říci, že náš areál jsme vybírali dlouho a důkladně. Původně jsme chtěli být na Letné, ale nakonec jsme zvolili Královskou oboru, založenou Přemyslem Otakarem II, která má úžasný genius loci a historii. Má to několik výhod. Zdejší stromy například přinášejí stín, lidé si mohou lehnout na trávu a další výhodou je infrastruktura, díky níž u nás bahno nehrozí a bonusem jsou pak pevné záchody.

A co místa na sezení? 
Máme 2000 míst na tribunách a přivezeme ještě dalších 3000 kusů mobiliáře, na který se dá sednout. Metronome tudíž nebude festival, kde stojíte osm hodin a sedíte pouze v trávě, pokud tam nějaká je. Další sezení nabídnou samozřejmě komfortní a gastro zóny. Rád bych zmínil i to, že nám díky tribunám uvnitř vznikl přirozený amfiteátr. Takže na Metronome bude podle nás lepší atmosféra než třeba někde na festivale na letišti. Navíc nabízíme vnitřní prostory, které pojmou 4000 lidí a kde může hrát hudba až do rána.

Co by mělo podle vás lidi přimět koupit si lístek kromě hudební nabídky?
Nabízíme v Česku ojedinělý festival, který těží například z toho, že nabízí městský festival se službami a pohodlím, které poskytuje pouze město, a na který lze zajet třeba městskou hromadnou dopravou z jakéhokoliv hotelu. Na druhou stranu areál, umístěný částečně v zeleni i v zábavním parku, navodí správnou festivalovou atmosféru. Komfort podtrhne i wi-fi, dostatek barů, krátké fronty na jídlo a pití, úschovny, osvětlení v areálu, kemp s výhledem na pražské památky, posílené MHD spoje nebo pestrá nabídka jídel včetně vege, bio a specialit. Navíc letos zavádíme info ledky s informacemi o odjezdu městské hromadné dopravy. Na ledkách v areálu budeme hudební fanoušky informovat i o tom, jak se zaplňují scény, z jakých stran je víc místa a budeme přinášet i harmonogramy koncertů nebo informace o aktuálním počasí. Hlavně nás zajímá názor našich návštěvníků, chceme lidem vnuknout, že mají řešit, jaký servis od festivalů očekávají.

Dodal: Larisa Blichová, BrainZone Promotion

METRONOME

Pátek 23. 6. 2017 až Sobota 24. 6. 2017
dvoudenní vstupenka od 1890 Kč
Vystupují:
Sting, Kasabian, Young Fathers, Solomun, GusGus, Ester Rada, Birth of Joy, Garden City Movement, Monkey Business a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |