FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Metronome zveřejnil program po dnech

Festival Metronome zveřejnil program po dnech
16. 05. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Nabitý line-up druhého ročníku Metronome Festivalu doplnili poslední interpreti. Vedle Stinga nebo GusGus zahrají v pátek londýnští The Veils. Sobotní program v čele s Kasabian a DJem Solomunem naopak obohatí legendární The Pretty Things.
Diváky čeká na 40 jedinečných koncertů v srdci Prahy. Pro zájemce o jednodenní vstupy jde do prodeje omezený počet vstupenek. Kompletní informace nejen o programu a vstupenkách fanoušci najdou na www.metronomefestival.cz

Metronome 2017

Hlavní hudební hvězdou letos bude bezesporu britský zpěvák STING, který během devadesátiminutového koncertu zahraje vedle rockových songů z aktuálního alba 57th & 9th i nesmrtelné hity od The Police nebo oblíbené skladby z přelomu milénia. Vrcholem druhého dne budou KASABIAN, jejichž album For Crying Out Loud vyšlo začátkem května a z prvního místa britského žebříčku prodejnosti po prvním týdnu prodeje sesadilo po téměř 3 měsících i Eda Sheerana. Deluxe verze s koncertním záznamem ukazuje, že novinky budou naživo vedle osvědčených skladeb dobře fungovat. Příznivci elektroniky si vychutnají Berlínem odchovanou hvězdu současné taneční scény DJ SOLOMUNA, který svým setem celý festival zakončí.
Páteční program nově obohatí britští THE VEILS v čele s charismatickým frontmanem Finnem Andrewsem, synem zakladatele legendárních XTC. Už po prvním poslechu jejich loňské desky Total Depravity posluchač pochopí, proč si je režisér David Lynch vybral do soundtracku nové řady seriálu Twin Peaks – jen málokterá skupina sedí svým zvukem k lynchovské náladě lépe. Černý kůň pátečního programu naladí svou potemnělou atmosférou zejména na set islandských elektro legend GUSGUS. Z Izraele přijede původem etiopská zpěvačka Ester Rada se svým charismatickým mixem jazzu, r’n’b a funku. Ti, kteří dávají přednost pozitivním popovým melodiím, ocení zejména energickou show v podání MONKEY BUSSINESS. Skupina se, stejně jako ostatní čeští interpreti, na festivalu představí s unikátním programem, který bude k vidění pouze na Metronomu.

Set plný nespoutané energie bude pak v sobotu hlavní devízou také hiphopových YOUNG FATHERS, jejichž hudbu si do pokračování kultovky Trainspotting vybral režisér Danny Boyle. Na rockové fanoušky v sobotu kromě Kasabian dále čeká i duo BLOOD RED SHOES, WILD TIDES nebo DAVID KOLLER & FRIENDS.
K sobotním vystupujícím se nově přidávají i legendární rockeři THE PRETTY THINGS, mezi jejichž příznivce se počítají i sami Kasabian - kytarista Sergio Pizzorno prohlásil, že bez nahrávky S.F. Sorrow z roku 1968 by jejich skupina nebyla. To stejné platí o Rolling Stones, které kytarista Dick Taylor na začátku 60. let zakládal, když do tehdejší formace s Mickem Jaggerem přibral jistého Keithe Richardse. 

Než ale na Moon Stage dozní poslední Solomunův beat, návštěvníci si budou moci vychutnat dalších 40 vystoupení. Vedle hlavní Metronome Stage bude připravená také ČT Park Stage. Právě tam zazpívá EWA FARNA v doprovodu Davida Dorůžky a svého speciálního hosta Ondřeje Pivce představí na stejném místě o den později KLARA & THE POP. „S Ondrou se známe dlouho, vždycky jsme se o hudbě dost bavili a nikdy si pořádně nezahráli. Je čas tohle přátelství na Metronomu posunout dál,” usmívá se Klára Vytisková. 

Na New Stage vystoupí mladá britská zpěvačka SHELLS nebo nizozemští BIRTH OF JOY. Club Stage pak rokenrolem rozezní SUNFLOWER CARAVAN nebo BILLY BARMAN.

Metronome Festival Prague přináší hudebním fanouškům jiný koncept, než na jaký byli dosud zvyklí. Zahraniční hudba doplněná tím nejlepším z tuzemské scény, která se ovšem představuje v unikátních konstelacích či s jedinečným programem, který diváci nikde jinde neuvidí, navíc pak koncerty programově poskládané tak, že si je fanoušci mohou plnohodnotně užít téměř všechny. Festival navíc nabízí jednodenní vstupenky těm, kteří zde nemohou strávit celý víkend.

"Kapely na turné často jedou od haly k hale a jeden koncert se podobá druhému. Někdy už ani nepoznají, ve kterém městě se nacházejí. Chceme divákům přinést něco navíc a že tu taková možnost je, loni potvrdil Iggy Pop. V unikátní situaci na zajímavém místě, takřka na rohu Stromovky, na Výstavišti, pod širým nebem za turbulentního počasí, před úžasným vícegeneračním publikem odehrál Iggy Pop koncert, o kterém se dodnes mluví jako pravděpodobně nejlepším v historii jeho pražských návštěv. Že navštívil Prahu, na to určitě jen tak nezapomene. Doufáme, že takové nezapomenutelné zážitky si odnesou diváci i letos," doplňuje spoluzakladatel festivalu David Gaydečka. 

Dodal: Larisa Blichová, BrainZone Promotion

METRONOME

Pátek 23. 6. 2017 až Sobota 24. 6. 2017
dvoudenní vstupenka od 1890 Kč
Vystupují:
Sting, Kasabian, Young Fathers, Solomun, GusGus, Ester Rada, Birth of Joy, Garden City Movement, Monkey Business a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |