FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Sting na Metronomu zahraje hodinu a půl

Sting na Metronomu zahraje hodinu a půl
14. 06. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Sting překvapil organizátory Metronome Festivalu Prague skromnými požadavky. Hlavní, na co se koncentruje, je pouze jeho vystoupení. V Praze se ubytuje v hotelu a od organizátorů požaduje standardní věci jako ručníky nebo své oblíbené čaje, které sladí medem.
Divákům zahraje plnohodnotný, hodinu a půl trvající koncert. Podle referencí z jiných akcí by mělo v Praze dojít i na jeho skladby z období The Police, kteří v Česku nikdy nehráli. Druhý ročník Metronome Festivalu nabídne 23. a 24. června 2017 na pražském Výstavišti v Holešovicích čtyřicítku mimořádných koncertů. Kromě zahraničních headlinerů jako Kasabian, GusGus, Blood Red Shoes nebo Young Fathers přinese i unikátní vystoupení Davida Kollera, Ewy Farne, Lenny, Monkey Business a dalších, kteří si pozvali buď nečekané hosty, nebo zahrají výjimečné skladby mimo vlastní repertoár. Dvoudenní vstupenka přijde na 1890 korun, na místě bude o 400 korun dražší. K dispozici jsou i jednodenní vstupy.
 

„Zatímco Sting hvězdné manýry nemá, my se budeme snažit, aby za hvězdy byli naši návštěvníci. Všichni interpreti jim u nás zahrají plnohodnotný koncert, ne festivalový zkrácený set. Program jsme navíc poskládali tak, že lidé stihnou všechna vystoupení a v areálu jim vytvoříme kvalitní zázemí, pohodlí a postaráme se i o nadstandartní služby,“ říká ředitelka festivalu Barbora Šubrtová a dodává, že kapely na festivale předvedou koncerty, které se už nikdy nemusejí opakovat. „Třeba o Stingovi se traduje, že často střídá playlisty a koncerty na festivalech má vždy jedinečné,“ dodává.

Vystoupení jednoho z nejslavnějších popových zpěváků a někdejšího frontmana The Police si nenechají ujít ani interpreti jako Monkey Bussines, Ewa Farna či členové legendárních britských Pretty Things. „Jelikož pojedeme rovnou z koncertu z Polska, bohužel nestihnu třeba Thoma Artwaye, na kterého jsem byla zvědavá. Lákají mě už klasicky Monkey Business a samozřejmě Sting,“ říká Ewa Farna. Na Stinga pod pódium dorazí i Matěj Ruppert: „Už jsem ho jednou viděl, ale na jeho festivalový set se obzvláště těším. Bude to skvělý odpočinek po našem festivalovém výkonu, kdy budu s Monkey Business zpívat písničky George Michaela. Navíc to je v mém rodném městě, takže nebudu pospíchat a pořádně si to tam užiju,“ říká.

Kromě něj by se mezi diváky pod pódiem mohli v pátek objevit i hudebníci britských Kasabian, přestože na Metronome zahrají až v sobotu. „Kapela bude v Praze už od čtvrtka, chce v metropoli strávit několik dní. Připravujeme jim nyní program,“ prozrazuje jeden z pořadatelů David Gaydečka.

Podle pořadatele Martina Voňky do Prahy příští víkend kvůli festivalu dorazí stovky hudebníků a tisíce návštěvníků, pro které organizátoři připravují zázemí a festivalový areál. „Stavíme tribuny pro více než 1500 osob, které jsou téměř vyprodané. Kromě toho v areálu nabídneme dalších 3000 míst k sezení i v komfortních a gastro zónách,“ popisuje Voňka. 

Na stavbě samotného areálu se bude podílet 250 lidí po celé čtyři dny. „Měníme areál Výstaviště na komfortní festivalové městečko a stavíme 3 kryté scény. Do Holešovic dopravíme 800 stolů, 1200 lavic, 140 sedaček, 1500 židliček nebo 120 stánků,“ vyjmenovává Petra Elmerová z agentury Amden, která se podílí na produkci akce.
Podle ní si díky festivalu Metronome návštěvníci můžou legálně postavit stan u pražské Stromovky, kousek od nejvýznamnějších historických památek Prahy, kde budou mít k dispozici wi-fi, sprchy, občerstvení nebo úschovnu zavazadel na klíček.

Metronome Festival Prague je nový mezinárodní hudební festival, který se koná v centru Prahy a nabízí 40 koncertů nejzajímavějších mezinárodních hvězd v kombinaci s tím nejlepším z české hudební scény. Festival kromě kvalitní hudby a  špičkového zvuku nabízí i amfiteátr s atmosférou, zastřešené scény, kvalitní jídlo bez front, fungující velkokapacitní wi-fi či dostatek míst k sezení. „Naší výhodou je, že nabízíme návštěvníkům městský festival se službami a pohodlím, které poskytuje pouze město. Na druhou stranu náš areál, umístěný částečně v zeleni i v zábavním parku, navodí správnou festivalovou atmosféru,“ říká dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová.

www.metronomefestival.cz

Dodal: Larisa Blichová, BrainZone Promotion

METRONOME

Pátek 23. 6. 2017 až Sobota 24. 6. 2017
dvoudenní vstupenka od 1890 Kč
Vystupují:
Sting, Kasabian, Young Fathers, Solomun, GusGus, Ester Rada, Birth of Joy, Garden City Movement, Monkey Business a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |