FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

GusGus dalšími headlinery festivalu Metronome

GusGus dalšími headlinery festivalu Metronome
04. 05. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Asi byste dlouho hledali žánr na poli elektroniky, do kterého se alespoň na chvíli neponořili chameleoni elektronické muziky GusGus. Díky Metronome festivalu budete moci tu nekonečně pestrou směsici okusit na vlastní kůži během předposledního červnového víkendu na pražském Výstavišti. Spolu s DJ Solomunem budou totiž GusGus headlinery elektronického programu vedle hlavních festivalových hvězd Stinga nebo Kasabian.   
Islandské uskupení GusGus vzniklo v roce 1995 jako filmové a herecké uskupení, které se ovšem v průběhu dalších let proslavilo hlavně hudbou. V podstatě není žánr, do kterého by se na poli elektroniky na svých devíti studiových albech pod legendárním labelem 4AD alespoň na chvíli neponořili – od triphopových začátků na eponymním debutu a průlomovém Polydistortion, přes house, trance, šest let staré technem protkané album Arabian Horse až po poslední synth popem okořeněné Mexico, díky kterému jsme je mohli v Čechách naposledy vidět na nezapomenutelném koncertu před necelými třemi lety v pražském MeetFactory – tohle všechno jsou GusGus. Taky proto o sobě tahle parta, ve které se za těch dvacet let vystřídalo na desítku muzikantů (mj. třeba známá Emilíana Torrini), mluví spíše jako o umělecké skupině. Na letošek chystá své desáté album, které určitě zčásti představí i v Praze.

GusGus

GusGus se na Metronome Festivalu představí v rámci Moon Stage vedle jednoho z nejslavnějších současných DJs – DJ Solomuna, původem balkánského umělce, který se zapsal na scéně světové house music. Jeho vystoupení tak bude rozhodně patřit mezi top taneční akce v Praze. Diváci se dál mohou těšit na britské Young Fathers, ověnčené prestižní cenou Mercury Prize, etiopskou zpěvačku Ester Radu, anglický objev SHELLS, nizozemské psychedelické rockery Birth of Joy nebo indie elektroniku Garden City Movement z Tel Avivu, jejichž hudba byla zařazena do soundtracku v současné době velice populárního seriálu 13 Reasons Why. Již před časem Metronome zveřejnil také exkluzivní zahraniční headlinery: Stinga, jenž právě absolvuje úspěšné celosvětové turné k novému albu 57th & 9th, Kasabian, kteří do Prahy dorazí s velmi očekávanou novinkou For Crying Out Loud vycházející 5. května.

V prodeji jsou nyní také místa ve stanovém městečku – to kromě komfortního vybavení nabídne hlavně jedinečnou možnost stanovat přímo v centru Prahy, a to hned vedle parku Stromovka. Místo pro jeden stan a dvě osoby vyjde na 300 Kč. Pro návštěvníky jsou také zdarma připravena parkovací místa, ze kterých bude na festival vyhrazena kyvadlová doprava. Tato místa je třeba rezervovat na stránkách www.metronomefestival.cz.

Dodal: Larisa Blichová, BrainZone Promotion

METRONOME

Pátek 23. 6. 2017 až Sobota 24. 6. 2017
dvoudenní vstupenka od 1890 Kč
Vystupují:
Sting, Kasabian, Young Fathers, Solomun, GusGus, Ester Rada, Birth of Joy, Garden City Movement, Monkey Business a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |