FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Solomun a Young Fathers na festivalu Metronome

Solomun a Young Fathers na festivalu Metronome
09. 03. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Vystoupení nových britských hvězd Young Fathers, ověnčených prestižní cenou Mercury Prize, a našlapaný djský set producenta a majitele úspěšného německého labelu Diynamic - DJ Solomuna s tím nejaktuálnějším z house music. To jsou kromě Stinga, Kasabian další exkluzivní jména v programu Metronome Festivalu Prague, který se uskuteční od 23. do 24. června 2017 na pražském Výstavišti.
Vstupenky za předprodejní cenu 1890 Kč jsou k dostání v předprodejních sítích Ticketportal, GoOut a TicketLIVE, na místě budou stát 2290 Kč.
 

„DJ Solomun dokázal vrátit house music k původnímu duchu rave parties, kde šlo především o hudbu a společný zážitek. Jeho set uzavře letošní ročník Metronome festivalu hudební extází,“ říká hlavní dramaturgyně Barbora Šubrtová o původně balkánském mladíkovi, kterému se podařil zásah na celosvětové scéně house music. „Řadu let je uznávaným undergroundovým DJem. Svým novátorským přístupem v podstatě redefinoval evropskou house music scénu, remixování i DJing tím, že na stavební kamenech housové hudby postavil úplně nový vlastní styl,“ doplňuje Šubrtová s tím, že za poslední dva roky posbíral Solomun třináct prestižních cen pro DJe.

Po loňském koncertu Iggyho Popa a Fat White Family zasáhne soundrack ke kultovnímu Trainspottingu i do letošního programu. „Když si vaše singly vybere Danny Boyle, režisér filmů Trainspotting, děláte to opravdu dobře. My jsme si pro Metronome festival vybrali celé LP. Nenechte si ujít tu neskutečnou energii Young Fathers naživo,“ dodává Bára Šubrtová.  

Příběh trojice Alloysiouse, Kayuse a G má prvky pohádky. Od svých 14 let se přes první domácí nahrávky, smlouvu s legendárním undergroundovým labelem Anticon, dostali během deseti let až ke společnému singlu i turné s Massive Attack, vydali desky u Ninja Tune/Big Dada a získali prestižní Mercury Prize. 

Metronome Festival Prague je nový mezinárodní hudební festival, který se koná v centru Prahy a nabízí 40 koncertů nejzajímavějších mezinárodních hvězd v kombinaci s tím nejlepším z české hudební scény. Po loňském prvním ročníku média vyzdvihovala, že je akce dobře vymyšlená, ideálně situovaná a dramaturgicky zajímavá. Letos na festivalovém pódiu vystoupí například jeden z nejpopulárnější světových hudebníků Sting nebo britská rocková hvězda Kasabian. Domácí scénu budou reprezentovat se speciálními sety David Koller, Monkey Bussiness, Ewa Farna, Lenny nebo Thom Artway.

Záštitu nad Metronome Festival Prague převzala pražská primátorka Adriana Krnáčová a starosta městské části Prahy 7 Jan Čižinský. Partnerem je Česká spořitelna.

www.metronomefestival.cz

Dodal: Roman Helcl, BrainZone Promotion

METRONOME

Pátek 23. 6. 2017 až Sobota 24. 6. 2017
dvoudenní vstupenka od 1890 Kč
Vystupují:
Sting, Kasabian, Young Fathers, Solomun, GusGus, Ester Rada, Birth of Joy, Garden City Movement, Monkey Business a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |