FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Tata Bojs: Věk jsme nikdy moc neřešili

Tata Bojs: Věk jsme nikdy moc neřešili
26. 06. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Jako víkendové počtení servírujeme rozhovor s domácí populární sklupinou Tata Bojs. Ta vystoupí na hlavním warm-upu festivalu Creamfields Central Europe na letišti Břeclav, tedy v pátek 11.7. a k tomuto vystoupení se rozhovor i částečně váže.
Nedávno jste hráli v Lucerna Music Baru na podporu Kaplického knihovny, okolo které se táhnou spory už rok. Co se vám na knihovně líbí nejvíc?
Knihovna :o) Sympatizuju s tímto projektem od samého počátku. Organizátoři petice za knihovnu jsou mí kamarádi ze školy. Nechápu proč musí tak nápaditou, výraznou a funkční stavbu obtáčet tolik problémů a negace ze strany radních a některých politiků …našeho staronového prezidenta nevyjímaje. Ale uklidňuju se tím, že z minulosti víme, že každá stavba, která předběhla svou dobu, to měla se svým zrodem obtížné. Proti Eiffelovce sepisovali taky petice.

V minulém roce jste vydali nové album, kolik písniček z něj uslyší fanoušci na letošních festivalech?
Vzhledem k tomu, že budeme hrát asi hodinku, tak myslím, že se jich tam vejde i s těma staršíma dohromady okolo třinácti. Samozřejmě samý hitovky :o)

Na rozdíl od většiny hudebníků v naší republice máš za sebou, Milane, AVU – jsi magistr umění. Jak často využíváš své nabyté znalosti? A jak bys hodnotil tuto školu a její přínos?

Většinou když někomu řeknu, že mám před jménem zkratku MgA., tak ani neví co to znamená. Ale svýho času to fungovalo na holky. Když se mě nějaká zeptala co dělám a já řekl, že studuju Akademii výtvarných umění obor sochařství a hraju v Tata bojs, měl jsem to pro začátek dobrý :o). Jinak myslím, že jsem měl štěstí na dobrý profesory a spolužáky. Byl jsem tam taky v zajímavém čase ( 1992 -99)…to se ta škola ještě pořád hledala. Tak jsme na tom byli aspoň podobně.

tata bojs

Kde vymýšlíš texty písní?
V posteli, na záchodě, v lese, v autě…

Proč se ti říká Bublajs?
Stará historka. Kdysi dávno ještě na základce jsme s Mardošou chodili do skauta, který se ovšem musel v té době tvářit jako pionýr (…nebo to bylo obráceně - já nevim :o)). Tam jsem vyfasoval přezdívku Bublina, která se časem obrousila na Bublajs.

Jste skoro všichni stejného věku, neuvažovali jste o přibrání člena, který by byl třeba výrazně starší nebo mladší? Případně proč ne.
Věk spoluhráčů jsme nikdy moc neřešili. Ale zase na druhou stranu, kdybychom vzali někoho kdo by byl o hodně starší než my, tak by nám kazil věkovej průměr a už bysme nemohli říkat, že jsme nejmladší dvacet let stará kapela. O to přeci nemůžeme přijít. To spíš až dojde k tomu, že budeme říkat, že jsme nejmladší čtyřicet let stará skupina, přiberem ňáký děti, ať se to trochu srovná…

Juru v kapele nazýváte Jistotou harmonie, co si pod tím máme představit?
Když jsem dělal náš web, musel jsem rychle ke každému z nás něco napsat. Tak jsem si vymyslel tuhle blbost. Pokud vím, je to pouze na našich stránkách a raději bych tomu nepřikládal velký důraz. Každopádně Jura je borec to je jistý :o).

Jaký máte vztah ke svým fanynkám?
Vřelý…

Máte dlouhodobější vztah? Rodinu? Nebo plánujete?
Úplně nerozumím otázkám, ale pokud je zamířeno na mé soukromí, jsem ženatý a mám dvouletou dceru.

Prosakují informace, že Tata bojs chystají v blízké době spolupráci s korejsko-americkým tělesem Ahn trio, které se pohybuje zvláště v oblasti vážné hudby. V jaké fázi jste teď?
Holky by měly v létě přiletět do Prahy. Termíny ve studiu jsou potvrzeny a skoro dvacet písniček je od nás připraveno k doaranžování jejich nástrojů. Toho se ujal Marek Doubrava – náš bývalý kytarista. Všechny písně se snažíme udělat tak, aby měli novou podobu a přitom neztratily původního ducha. Je to težký a zábavný zaroveň, ale už se na to moc těšíme. Pokud holky dodrží co slibují, absolvujeme společně po vydání desky a křtu u nás i pár koncertů v Americe a v Jižní Koreji.

Co speciálního plánujete zahrát na festivalech? Jaká plánujete i jiné překvapení?
Na konci roku 2007 jsme odehráli dva vizuální koncerty v Praze a Brně, které jsme pojmenovali Barevná hudba Tata bojs. Za námi byla šest metrů vysoká stěna z ledkových panelů a s ní se pracovalo jako s velkým obrazovým ekvalizérem našich písniček. Na letošních festivalech předvedeme takovou lehce okleštěnou verzi této scény, proto jsme taky naše vystoupení nazvali Barevná hudba v kleštích. Musím říct, že z toho mám radost, protože jsem si myslel, že už se Barevná hudba neprobudí. Když jsem viděl to monstrum postavený a v chodu, měl jsem pocit, že to je zatím náš scénografický vrchol. K dispozici budeme mít osm ledkových panelů 2x1m. Budou řazeny ve svislých pruzích vedle sebe s rozestupy cca 70cm. Obraz v reálném čase opisuje dynamické změny živé hudby a podporuje atmosféru jednotlivých písní – to byla moje základní a jediná idea. Do festivalového času vystoupení se budeme určitě snažit dostat ty nejenergičtější a vizuálně nejzajímavější písničky. Určitě nebude chybět Toreadorská otázka, Trilobeat, Růžová armáda, Vesmírná, Šťastnější, Pěšáci a podobné koncertní jistoty.

Ptal se Bořek Dlouhý
CREAMFIELDS CENTRAL EU

CREAMFIELDS CENTRAL EU

Sobota 12. 7. 2008
Předprodej 850/890/930/970 Kč, na místě 1100 Kč
Vystupují:
Gus Gus, Coldcut (UK), Sasha (UK), John Digweed (UK), Ferry Corsten (NL), Booka Shade live (GER), Bridgeheads (SK), Andy C + Mc GQ (UK), Sébastien Léger (FR), Michel De Hey, Kasey Taylor, Smokin Jo (UK), Funk D Void (UK), Lexicon Avenue (UK), Lucca (CZ). Corvin Dalek (HU), Markantonio, Preach (CAN), Monkey Business (CZ), Hot X (HU), Wehbba (CZ), Chriss of The Quassar (HU), Ladida (CZ), Navigators (CZ), Elio (CZ), Lakeside X (CZ), Inina Gap (AT), Felipe (AT), Orbith (CZ), Javy Union (ESP), DisaZt (AT), Javas (CZ), Jerry (CZ), Dandy (HU), Kühl (HU), Michal Poliak (CZ), Agent (CZ), Chris Sadler (CZ), Katcha (CZ), Sayko live (CZ), Hyde (CZ), Texx (CZ), Crazy Sonic (AT), Breeth (SK), Pappi (SK), Monoriders live (CZ), Bela En (CZ), Enrico (CZ), Martin Hloch (CZ), The Fakes (CZ), Holy (CZ), Josef Sedloň (CZ), Coyote (HU), Michael C (CZ), Dan Cooley (CZ), Roman Rai (CZ), Kaisersoze (CZ), Javas, Michal Poliak, Stepan Bruck, Michael C, Antena (SK) a Drinkteam (SK)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ SOUTĚŽ

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |