FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Ladytron doplní line-up Creamfields

Ladytron doplní line-up Creamfields
05. 05. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Přední britská electro-popová kapela, jež vznikla spojením dvou Djs - Daniela Hunta a Reubena Wu hrající původně na “mašinky” v pozadí jiné kapely, doplňuje poslední velkou neznámou v hudebním programu festivalu Creamfields Central Europe.
Jako Depeche Mode, kdyby byli o dvacet let mladší a zpívaly u nich dvě holky. Tak nějak zní tahle britská čtveřice, která už od roku 2001 patří k předním evropským electropopovým formacím a na turné je s sebou vzala i Gwen Steafani nebo Nine Inch Nails. Ohlas kritiky i klubového publika, aktuálně vstřebávajícího electroclashovou vlnu, si získalo už jejich debutové album 604 (2001), největšího komerčního úspěchu se však Ladytron dočkali až se dva roky starou, třetí deskou Witching Hour. Právě na tu se formace, která si udělala jméno i svými remixy pro Placebo, Goldfrapp, Davea Gahana, Bloc Party nebo Simian, pokouší začátkem června navázat svým novým albem Velocifero. Deska vznikla v Paříži a podepsali se na ní i Alessandro Cortinniho (Nine Inch Nails) a Vicarious Bliss (DJ Mehdi, Justice).

ladytron

Přední electro-popová kapela Ladytron, jež vznikla spojením dvou Djs – Daniela Hunta a Reubena Wu hrající původně na “mašinky” v pozadí jiné kapely. Posléze Djs cestující po celém světě, kteří v půlce roku 1998 v Bulharsku střetli vokalistku Miru Aroyo a Helenu Marnie – zpěvačka/klávesistka. Tato čtveřice neotálela a ihned začala pracovat na svém prvním singlu “He Took Her to a Movie”, který po svém vydání sklidil pouze oslavné kritiky. Ladytron vystupovali a objížděli kontinent dřív než vydali debutující EP “Commodore Rock”(2000), následovaná fanoušky milující jejich hlučný sound začátku 80´ let. První studiové album “604”(Emperor Norton/Invicta HIFI labels) přišlo o rok později, opět s pozitivními ohlasy kritiků. Především singl “Playgirl” přinesl národní i mezinárodní pozornost. Následovalo album s širším hudebním záběrem “Light & Magic”(podzim 2002) s undergroundovými hity “Seventeen”, “Evil” a “Blue Jeans”. Na následující 18-ti mesíční tour na podporu tohoto alba vytvořili jejich třetí studiové album “Witching Hour”(2005), dosahující největšího úspěchu kapely.

Ladytron - Seventeen


Pro posluchače se stali Ladytron kultovní kapelou cestující po celém světě a to i po boku Gwen Stefani či Nine Inch Nails. Jejich jméno je spojováno i s řadou remixu pro takové umělce jakými jsou: Placebo, Goldfrapp, Dave Gahan, Bloc Party, Simian a mnoha dalších.

V současné době Ladytron vydává svoji v pořadí již čtvrtou dlouhohrající desku “Velocifero”, netrpělivě očekávané jak kritiky, tak především fanoušky. Deska vznikla v pařížském Studio De La Grande a odborný producentský dohled nad ní měli Alessandro Cortini(Nine Inch Nails) a Vicarious Bliss(Dj Mehdi, Justice). Následný mix proběhl v Los Angeles za podpory Michaela Pattersona. Ten má na svém kontě obdobnou práci například pro Becka nebo P. Diddyho. Máme tu čest představit skupinu Ladytron na festivalu Creamfields Central Europe a nechat tak návštěvníky jako jedny z prvních poslechnout jejich koncertní verzi tohoto alba!

Dále byla doplněna menší hiphopová stage s názvem Blue Zone a s freestylerem Peteboxem z UK.

www.ladytron.com
www.myspace.com/ladytron
CREAMFIELDS CENTRAL EU

CREAMFIELDS CENTRAL EU

Sobota 12. 7. 2008
Předprodej 850/890/930/970 Kč, na místě 1100 Kč
Vystupují:
Gus Gus, Coldcut (UK), Sasha (UK), John Digweed (UK), Ferry Corsten (NL), Booka Shade live (GER), Bridgeheads (SK), Andy C + Mc GQ (UK), Sébastien Léger (FR), Michel De Hey, Kasey Taylor, Smokin Jo (UK), Funk D Void (UK), Lexicon Avenue (UK), Lucca (CZ). Corvin Dalek (HU), Markantonio, Preach (CAN), Monkey Business (CZ), Hot X (HU), Wehbba (CZ), Chriss of The Quassar (HU), Ladida (CZ), Navigators (CZ), Elio (CZ), Lakeside X (CZ), Inina Gap (AT), Felipe (AT), Orbith (CZ), Javy Union (ESP), DisaZt (AT), Javas (CZ), Jerry (CZ), Dandy (HU), Kühl (HU), Michal Poliak (CZ), Agent (CZ), Chris Sadler (CZ), Katcha (CZ), Sayko live (CZ), Hyde (CZ), Texx (CZ), Crazy Sonic (AT), Breeth (SK), Pappi (SK), Monoriders live (CZ), Bela En (CZ), Enrico (CZ), Martin Hloch (CZ), The Fakes (CZ), Holy (CZ), Josef Sedloň (CZ), Coyote (HU), Michael C (CZ), Dan Cooley (CZ), Roman Rai (CZ), Kaisersoze (CZ), Javas, Michal Poliak, Stepan Bruck, Michael C, Antena (SK) a Drinkteam (SK)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ SOUTĚŽ

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |