FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Booka Shade: Jsme živá kapela

Booka Shade: Jsme živá kapela
17. 06. 2008   |   Autor: Pav   |   Komentáře (0)
Za nedlouho se u nás představí berlínské agilní duo Booka Shade (Arne Kammermeier a Walter Merziger), které láme rekordy, žebříčky, fanynkám srdce a velmi často i mýty a předsudky. Měli jsme možnost vyzpovídat Arna a ptali jsme se nejen na nové album „Sun & Neon“.
Ahoj Arne, jak se vede?
Vede se dobře, šňůra odstartovala skvěle!!!

Vypadá to, že se Berlín stal přirozeně centrem evropské elektronické hudby, souhlasíte? Kdy jste si to uvědomili?
Hodně lidí ze všech koutů světa se stěhuje do Berlína a tak se město stalo doslova kotlem, ve kterém se vše pomíchá a povaří. Chybí zde konkurenční myšlení a naopak je tu spousta spojení a komunikace.

Váš kalendář je dost plný. Je vůbec možné najít čas sám pro sebe a jít třeba do klubu si poslechnout někoho jiného, napít se a bavit se?
Do klubů moc často nechodíme, ale když máme společné vystoupení s našimi kamarády M.A.N.D.Y nebo Djem T nebo někým dalším z našeho labelu Gget Physical, rádi si vyrazíme a u skleničky posloucháme novou hudbu.

booka shade

Vydali jste zatím 2 alba, Memento a Movements. Myslím, že Memento je více k tanci, kdežto Movements je temné a k přemýšlení. To vám otevřelo dveře do klubů nejen jako taneční skupině, ale také jako respektovanému live-actu? Jak to je?
To je zajímavé. Vždy jsme si mysleli, že Memento je více temnější a k zamyšlení… každopádně nové album Sun & Neon nás představuje více z pohledu jako na kapelu. Jsme živá kapela, která je velmi často na šňůře. Bylo pro nás důležité se pokusit tohle přinést na album. Samozřejmě jsme také chtěli více zvukové hloubky a více akustických prvků.

Kde hledáte múzu nebo motivaci, nápady pro každou skladbu? Jste ten typ producentů trávících 2 měsíce ve studiu a nebo jste ten typ, který skládá první tóny již na letišti? :o)
Nápady přicházejí všude. Album jsme napsali během Movements tour na hotelových pokojích (jako Comacabana), v backstage, prostě všude.

Česká republika je jen několik hodin cesty od Berlína a přesto velmi neznámou zemí pro minimal dance music a její formy. Co očekáváte? Slyšeli jste nějaká pozitiva, či negativa o zdejší klubové scéně?
Vůbec nic, je nám líto, ale jsme velmi zvědaví jací lidé přijdou na festival.

Zpět k vám. Sakra, co je to vlastně Booka Shade? Co skrýváte za těmito dvěma slovy?
Je to vymyšlené jméno, udělané spojením dvou slov, která jsme četli někdy v nějakém časopise, když jsme hledali jméno pro náš project. Prvně jsme použili tohle jméno v polovině 90. let pro desku na holandském labelu Touché.

Dost již bylo minulosti. Co plánujete začít nebo ukončit v roce 2008?
Zdá se, že nejdůležitější je tour, tedy nejméně do konce roku. Mimo evropské festivaly míříme opět do Spojených států, Jižní Ameriky, Austrálie, Asie… Charlotte, aktuální singl, si velmi dobře vede v rádiích a byl na 2. místě v Beatport.com Charts. Album je dost vysoko na iTunes charts. Můžeme být šťastní. Další singl plánujeme zkraje podzimu.

Prozraď vaše tajemství. Hardware nebo Software? Jaký přístroj nebo program máte nejraději?
Použili jsme spoustu hardware na albu Sun & Neon. Všechny ty staré syntetizátory plus analogové equalizéry a filtry. Nejoblíbenější za celou tu dobu je ale Korg MS20.

Jak dlouho jste pracovali na albu Movements ve srovnání s novým?
Movements trvalo určitě déle jak jeden rok, ale Sun & Neon zabralo 15 měsíců. Dělali jsme krátké přestávky v produkování, abychom mohli natočit DJ Kicks a dokončit Movements Tour Edition, která obsahovala koncertní DVD, které bylo natočené na loňském Pukkelpop festivalu před 12 tisíci fanoušky.

Nové album jste pojmenovali „Slunce & Neon“. Má to nějaký zvláštní smysl? Jaký příběh je vtištěný do alba?
Jsme ovlivněni vším okolo nás. Místy, hudbou, kterou slyšíme v rádiu, dobrou knížkou a filmem Celé album je o kontrastu mezi dnem a nocí. Jak Walter tak i já máme silný denní život. Máme label, oba máme rodinu a děti. Neonové světlo je lákadlem noci a zároveň napětím. Stejně jako hodně lidí rádi chodíme ven, ale pak se často vracíme domů a jsme zdevastovaní a ptáme se sami sebe, proč to vlastně děláme. Uvnitř tebe je něco, co potřebuje neustále trochu sebedestrukce. Takže Slunce a Neon jsou protiklady mezi námi.

Kterou skladbu máš z alba nejraději a proč?

Jestli jsi otcem, které dítě máš nejraději? Samozřejmě je máme rádi všechny. Napsali jsme spoustu skladeb a vybrali pro album jen ty, které odolají času. Když vydržíš konstantně po 2 měsíce poslouchat jednu skladbu, tak pak víš, že je skvělá :o) Walter by asi nejspíš vybral skladbu „You don’t know what you mean to me“, protože ji psal, když jeho novorozený syn spal hned vedle něj. Jednou z mých nejoblíbenějších je „Sweet lies“.

Nebudu tě už déle trápit. Děkuji moc za tvůj čas.
Thanx, and Stay Physical!!!
CREAMFIELDS CENTRAL EU

CREAMFIELDS CENTRAL EU

Sobota 12. 7. 2008
Předprodej 850/890/930/970 Kč, na místě 1100 Kč
Vystupují:
Gus Gus, Coldcut (UK), Sasha (UK), John Digweed (UK), Ferry Corsten (NL), Booka Shade live (GER), Bridgeheads (SK), Andy C + Mc GQ (UK), Sébastien Léger (FR), Michel De Hey, Kasey Taylor, Smokin Jo (UK), Funk D Void (UK), Lexicon Avenue (UK), Lucca (CZ). Corvin Dalek (HU), Markantonio, Preach (CAN), Monkey Business (CZ), Hot X (HU), Wehbba (CZ), Chriss of The Quassar (HU), Ladida (CZ), Navigators (CZ), Elio (CZ), Lakeside X (CZ), Inina Gap (AT), Felipe (AT), Orbith (CZ), Javy Union (ESP), DisaZt (AT), Javas (CZ), Jerry (CZ), Dandy (HU), Kühl (HU), Michal Poliak (CZ), Agent (CZ), Chris Sadler (CZ), Katcha (CZ), Sayko live (CZ), Hyde (CZ), Texx (CZ), Crazy Sonic (AT), Breeth (SK), Pappi (SK), Monoriders live (CZ), Bela En (CZ), Enrico (CZ), Martin Hloch (CZ), The Fakes (CZ), Holy (CZ), Josef Sedloň (CZ), Coyote (HU), Michael C (CZ), Dan Cooley (CZ), Roman Rai (CZ), Kaisersoze (CZ), Javas, Michal Poliak, Stepan Bruck, Michael C, Antena (SK) a Drinkteam (SK)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ SOUTĚŽ

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |