FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Svojšice představují letošní Jungle stage

Svojšice představují letošní Jungle stage
07. 02. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (10)
(Promotion) Jednání o obsazení hlavní stage stále probíhají , ale line up té druhé už je kompletní. Po loňském rozšíření této stage a velkém úspěchu vystoupení Eda Rushe s Opticalem bude letos prostor v překrásném přírodním amfiteátru patřící dramendbejsu zabírat ještě větší plochu a hostit bude jednoho z nejvýraznějších producentů a djs na světe.
Pozvání totiž přijal jeden z nejvýraznějších dnb producentů a djs Jamie Quinn aka dj Matrix, jehož vystoupení bude rozhodně patřit mezi nejžhavější lámané události letošního léta. Matrix jednoznačně patří mezi úzkou skupinku producentů, kteří se na scéně pohybují dlouhou dobu a stále mají co nabídnout. Po singlech vydaných na značkách Formation nebo New Identity, zakládá v roce 1997 label Metro a vedle vlastních tracků zde vydává i hudbu svého hudebním talentem obdarovaného bráchy Matta aka Opticala, kterého jsme již zmiňovali v rámci skvělého vystoupení na loňském ročníku festivalu Svojšice.

Práve Optical se ve stejnou dobou spojuje s Edem Rushem a zakládají label Virus. Jsou to právě tyto dva labely Metro a Virus, s jejichž ranným zvukem je spojena v současnosti velmi populární „škatulka" neurofunk. Spíše temné, minimalistické, ale vždy neuvěřitelně groovy skladby se brzy stávají kultovní. V podobném duchu vydává Matrix i své sólové album Sleepwalk. Track Apache z tohoto LP je dnes stoprocentní klasikou, ale již na tomto albu je patrné, že Jamie se přeci jen vydává jinou cestou než jeho bratr. S nástupem liquid funku kolem roku 2002, se mění celý sound labelu Metro a stejně tak i u Matrixových tracků je citelně znát větší melodičnost a vliv housu a funku. Matrix tak nachází svoji novou tvář, která je minimálně stejně úspěšná jako ta minulá. Skladby z té doby jako Telepathy, Can`t stop, Vertigo, a remix It`s Love jsou krásným důkazem.

Matrix neusíná na vavřínech, dále produkuje a především rok 2006 byl pro něj velmi úspěšný.. Remix hlavního motivu z filmu Americká krása se stal světovým hitem a podobně dopadly tracky Cover story a Skyscraper.

Svě djské umění letos přijede Matrix předvést také na festival Svojšice, jehož druhá drum’n’bass stage nabyla za poslední roky skutečně velkých rozměrů, což uprostřed malebné přírodní kulisy oceňuje každým rokem stále větší množství příznivců parádního letního dramendbejsovýho mejdanu…  Domácí borce bude zastupovat složení djs IM Cyber, Katcha, kterou doprovodí MC Jacob, dále Brooklyn aka Juanita Juarez, Philip TBC, Sayko a k tomu ještě dva oblíbené b2b projekty Akira vs Anakin a Nitrous vs 2K aka Nitropank.

svosjice

SVOJŠICE

SVOJŠICE

Pátek 27. 6. 2008
Předprodej od 450 Kč
Vystupují:
Cristian Varela, Radial live, Rumenige, Mischa Daniels, Dan Cooley, Madman, Chris Sadler, Jamie Quinn aka dj Matrix, IM Cyber, Katcha & MC Jacob, Chris Sadler, Dan Cooley, Aiffel vs Dj Paco, Brooklyn aka Juanita Juarez, Philip TBC, Sayko, vs Anakin a Nitrous vs 2K aka Nitropank a další jména již brzy
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Milda | 09. 02. 2008 | 11:01:38
Nechápu proč se furt všude dohadují všichni , jaký styl je lepší. Pořád se snaží někdo vnucovat svůj vkus jiným a co mají jiní rádi, to jím pomlouvat. Měli by jste spíš napsat něco přínosnýho,než se jen trapně dohadovat.
AAA | 09. 02. 2008 | 06:40:40
bb

to s tema vyjetinama je naprosta blbost - prijde mi, ze na techno, trance atd je daleko vic sjetejch lidi....na drumci se tolik nebere (nebo jsem slepá :))

btw. klacky, písek a kamenní v plechovém kýblu - oki, miluju ten zvuk...ty ne??? :DD
goot | 09. 02. 2008 | 03:45:50
snobith

mnlc kdo to ma cist
snowbitch | 09. 02. 2008 | 03:12:01
Snowbitchman.Italy.Freestyle

Jenom teda jestli se můžu přidat do debaty, tak můj názor na taneční elektronickou hudbu je takový, že poslouchám v podstatě vše, ikdyž velkou část zaujímá dum and bass. Přesto nechápu, že někteří lidé nedokáží porozumět a pochopit z čeho vlastně dnb vychází (podle mě je to směs inteligentního spojení techno, hiphop a reagee music v určitém pokroku času, ale v tom zvláštním smyslu co dělá drum and bass drum and bassem nikdy nic nenahradí, prostě atˇ chcete nebo ne, stala se z toho relevantní odnož elektroniclé hudby), tudíž si myslím že je respekt na místě, respektuji taktéž lidi poslouchající trance, techno, minimal, tech-house či house, bez výčitek přiznám, že mě zajímá dění nejenom kolem těchto hudebních témat a že si vždy s chutí přečtu fotoreport o určité akci, nejenom dnb. Scéna elekttronické hudby je celek, a proto i přes růné styly by celkem měla zůstat. Pro mě je však každopádně nejvíc drum and bass, nezáleží přece na tom co kdo bere, ale jak si co kdo užije, je to každého věc co si kdo dá, znám spoustu lidí co si užijí dnb akci "jen na alko" a proto si myslím, že dnb je takový styl na kterém nemusí být účastník této ,dle mého názoru, revoluční hudby, zrovna pod vlivem drog.
Btw. se bohužel akce Svojšice 2008 nemohu zúčastnit jelikož jsem na delší dobu v zahraničí (Škoda moc Matrixe + celá česká dnb top špička, tohle složení je asi fakt nej-)) ).
Přeji Všem pěkný den a ať žije cokoli co vás baví, hlavně pak
DRUM AND BASS ! ! !

Zdraví Yan Snowbitch
Maťa | 08. 02. 2008 | 10:51:02
jestli je jungle vetsi vyplach nez techno? myslim ze nad tim neni treba ani chvilku uvazovat, pokud teda nejedes na peri (coz asi musis kdyz si lebedis v technu) tak je na to jednoznacna odpoved..trance je stejne best!!!
Joe Chaucer | 08. 02. 2008 | 08:15:58
Jungle je jen jiný název pro DrumNBass...Jinak se mu taky říká Hardcore Techno...a to proto, že vznikl z Techna (zpočátku se jenom přidalo na bpm ale paj se sám vyvíjel). To kdyby jste náhodou nevěděli.-)
Rody | 08. 02. 2008 | 07:18:23
TDK

Přesně tak, Jungle a drumec je opravdu pro náročný. Zní to jako klacky, písek a kamení v plechovym kýblu.To můžou posloucaht opravdu jen vyjetiny jaký potkáš jedině na zlomenejch stageích po různejch fesťácích.
cube | 08. 02. 2008 | 04:59:00
lol

:-D že výplah... :-D a techno je co??? jungle je zlámanina... to je paráda.... žádný výplach. ;-) no ale určitě se nezúčastním :-D
TDK | 08. 02. 2008 | 01:58:50
Spise byme zajimala housova a technova stage!jungle stoji za prd meto pripada jako vyplah!:)
roma_suki | 08. 02. 2008 | 01:23:11
zzzzzz

Tesim se na poradnou kalbu)))

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |