FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Basement Jaxx na Rock for People (v Hradci Králové)

Basement Jaxx na Rock for People (v Hradci Králové)
12. 03. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
Dnes v Praze proběhla tisková konference k festivalu Rock for People, na které pořadatelé potvrdili přesun festivalu z Českého Brodu na letiště v Hradci Králové (jedná se o prostor, který využívá i festival Hip hop kemp) a poodhalili další jména line upu. Tím nejzajímavějším jsou Basement Jaxx.

Dnes proběhla očekávaná tisková konference k festivalu Rock for People 2007. Měla dvě zásadní témata: stěhování festivalu do Hradce Králové a poodhalení letošního line-upu.

Festival Rock for People vyrostl do nového areálu v Hradci Králové

Po několikaletém hledání ideálního areálu pro festival Rock for People jsme konečně našli prostor, který umožní festivalu růst a zlepšení dle našich představ. Festival se tedy od 13. ročníku stěhuje do Hradce Králové na bývalé vojenské letiště.

Rock for People v současné době považován za největší a jeden z nejlépe zabezpečených festivalů (po stránce servisu pro návštěvníky i kapely) v České republice. Našim dlouhodobým cílem je vybudovat nejlepší festival v republice a přiblížit se nejlepším evropským festivalům.

Rock for People chce poskytovat návštěvníkům dokonalý servis pro strávení několika dní ve festivalovém světě, příjemné prostředí v sepjetí s přírodou a v neposlední řadě nezapomenutelný program (širokého spektra - různých hudebních žánrů světové i domácí špičky, divadlo, kino...). Na druhé straně chceme i účinkujícím poskytnout maximální péči, atmosféru a technické zázemí.
Ideální festivalový areál hledáme již několik let. Letos se konečně podařilo takové místo najít, které umožní další růst festivalu, zpříjemní festival pro návštěvníky, umožní přivézt velké hvězdy.

Letiště v Hradci Hrálové, kde probíhá například festival Hip Hop Camp, rozhodně není jen betonovou přistávací plochou pro letadla, do které nemilosrdně praží slunce. Celý areál je pestrý a členitý, je zde množství terénních prvků (kopečky, ve kterých jsou bývalé hangáry), dostatek stromů, nedaleko je i volně přístupný rybník, vhodný ke koupání.

rock for people

Více než 120 kapel z více než 20 zemí na 7 scénách

Díky dobrému jménu i díky novému areálu potvrdili účast na festivalu hvězdné zahraniční kapely. Mezi 3 největší hvězdy patří - Basement Jaxx (UK), The Hives (S), Flipsyde (USA). Dále pak na festivalu uvidíte: Gogol Bordello (USA), Front Line Assembly (CAN) , Mory Kanté (GQ), Levellers (UK), Toy Dolls (UK), Die Happy (D), No Means No (USA), Sick of It All (USA), The Bones (D), Walls of Jericho (USA), Disco Ensemble (FIN), The Locos (SP), Wickeda (BG), Navel (CH), OSB Crew (MS), The Pepper Pots, La Ruda (F), La Phaze (F), Schäll Sick Brass Band (D), Desorden Publico (Venezuela), Karamelo Santo (RA), Deti Picasso (RUS), Extra Action Marching Band (USA), Green Frog Feet (D), Zeroscape (CAN), Kissmet (UK), !DelaDap (A) a další.

Z českých luhů a hájů zavítá na festival tradičně špička domácí scény: Divokej Bill, Chinaski, Kryštof, Tata Bojs , Vypsaná fixa, Horkýže Slíže, V. Mišík & ETC a hosté, Blue Effect, Jaroslav Uhlíř, Sto zvířat, Wohnout, Gaia Mesiah, Tleskač, Skyline, Indy & Wich, Mňága a Žďorp, Anna K, Gipsy.cz, Cocotte Minute a desítky dalších.

Velkou novinkou v novém arálu bude i rozšíření počtu scén, což umožní lepší časování harmonogramů jednotlivých scén tak, aby si návštěvník mohl naplánovat vlastní mix zábavy, která ho zajímá. Vedle tradičních 2 hlavních scén (Česká Spořitelna stage a O2 Bubbles) budou fungovat 2 kryté scény s živou hudbou - 1 obří stan s kapacitou přes 2000 lidí a Mattoni talent stage v bývalém leteckém hangáru. Další 2 hangáry budou sloužit jako hip-hop & breakbeat stage a scéna pro divadlo a film. Taneční scéna Red Zone bude umístěna tradične ve stanu.

Dále bude v arálu připravena řada dalších aktivit - G - City, adrenalinové sporty, internetová kavárna, Game Zone, chill outy a letos novinkově i dětský koutek.

www.rockforpeople.cz

ROCK FOR PEOPLE

ROCK FOR PEOPLE

Středa 4. 7. 2007 až Pátek 6. 7. 2007
online předprodej 550 Kč, na místě 900 Kč
Vystupují:
Basement Jaxx, Toy Dolls (UK), The Levellers (UK), The Killers, Deti Picasso (RUS), Green Frog Feet (DE), Navel, Wickeda (BG), Mory Kanté, Schäl Sick Brass Band (DE), Divokej Bill, Clou, Anna K, Kryštof, Chinaski, Gaia Mesiah, Tři sestry, Tata Bojs, Wohnout, Vypsaná Fixa, United Flavour a další.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
J | 14. 03. 2007 | 11:21:13
docela by mě zajímalo proč mají Horkýže Slíže na stránkách ty NAZI značky ? :-( horkyzeslize.sk

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |