FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Stereo MCs, Morcheeba a další na Colours 2009

Stereo MCs, Morcheeba a další na Colours 2009
17. 05. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival Colours of Ostrava, který proběhne od 9. do 12. července v zeleném srdci severomoravské metropole, přidává do svého již tak rozsáhlého programu další velká hudební jména. Hvězdou sobotního programu se stane nově britská kapela Morcheeba, která v Ostravě představí písně jak ze zatím posledního alba „Dive Deep“, tak i své legendární hity, které míchají elektroniku, pop, trip hop i soul.
Tentýž večer posílí Colours americká formace Mercury Rev, která svými elektronicko-vesmírnými skladbami potěší ctitele podobného stylu, jaký hrají například Sigur Rós. Alba tohoto veteránského newyorského tria patří už léta k favoritům prestižních anket a to poslední, loňské „Snowflake Midnight“, se řadí k tomu nejlepšímu, co kapela kdy natočila. Kritička Jude Rogersová to v londýnském deníku The Guardian shrnula lapidárně: „Spadne vám čelist“. A do třetice rovněž v sobotu večer na hlavní scéně pod širým nebem vystoupí písničkář Jaromír Nohavica. „O vystoupení Jarka Nohavici se bavíme už od samého počátku existence Colours, letos se nám konečně podařilo najít vhodný termín i okolnosti pro jeho vystoupení.

Myslím, že do hvězdné sestavy festivalu patří a bude také jeho ozdobou,“ říká Zlata Holušová, ředitelka a dramaturgyně Colours. Bude to jedno z mála letních vystoupení charismatického hudebníka, který pro vyprodané sály (naposledy například několik večerů v pražské Lucerně) nepotřebuje žádnou reklamní kampaň. Jaromír Nohavica nejen koncertuje, skládá a vymýšlí texty, ale i překládá, píše divadelní hry, libreta, básně, prózy i bloguje na svém webu.

Minulý týden do programu festivalu Colours of Ostrava přibyly další kapely a hudebníci. Po Robertu Plantovi před třemi lety přijede na čtyřdenní přehlídku další vynikající zpěvák, frontman významné rockové kapely: tentokrát to bude Jon Anderson, zakladatel legendárních Yes a spolupracovník například Vangelise, King Crimson, Mike Oldfielda, Ricka Wakemana, Tangerine Dream nebo japonského multiinstrumentalisty Kitara.

„Vystoupí, jak je jeho zvykem v uplynulých letech, sám – pouze s kytarou a vybaven „krabičkami“s přídavnými efekty. Zahraje skladby z celé své hudební kariéry, včetně těch, které vytvořil s Vangelisem,“ říká Zlata Holušová, dramaturgyně a ředitelka festivalu.

Po koncertování na všech možných českých pódiích se konečně do Ostravy podívá také britská hvězda taneční scény – formace Stereo MCs, která mixuje elektroniku s trip hopem, acid jazzem a funky. Mezi další nová jména na Colours of Ostrava patří dále kapela N.O.H.A. – kosmopolitní hudební sdružení, které rozpohybovává publikum směsí drum´n´bassu, nu-jazzu, popu a španělským temperamentem.

Koho zaujala loni Inga Liljeström, pak určitě ocení koncert Niny Stiller, polské zpěvačky, herečky, tanečnice a výtvarnice. „Židovské písničky snoubí s klubovou taneční scénou a hip hopem. Její koncerty mají nádech magických performancí, vrývajících se hluboce do paměti,“ láká Zlata Holušová.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
COLOURS OF OSTRAVA

COLOURS OF OSTRAVA

Čtvrtek 9. 7. 2009 až Neděle 12. 7. 2009
První předprodej za 960/1060/1160 Kč, na místě 1300 Kč
Vystupují:
Michael Nyman Band (UK), Tata Bojs & Ahn Trio, Svjata Vatra (Estonsko/Ukrajina), Monika Načeva, Michal Pavlíček, DJ Five, Terl Bryant & Red Drum (UK/CZ), Niceland, Michal Hrůza a Kapela Hrůzy, Evolution Dejavu, DJ Jirka Moravčík, Vypsaná Fixa, LA-33 (Kolumbie), Jamie Cullum (UK), Asian Dub Foundation (UK), Mako Mako, Věra Špinarová, Diwan Project (Izrael), Speed Caravan (Alžír/Francie), All Star Refjúdží Band, Two Men Whose Love´s Music, Dikanda (Polsko), Daniel Benjamin (Německo), The Violet Burning (USA), Hi-fi, Slow Tension, Už jsme doma, Fleret a Jarmila Šuláková, Tomáš Kočko a Orchestr, Boo, Ahn Trio, Daniel Benjamin (Německo), Terl Bryant & Red Drum (UK/CZ), Martha, Workshop Flamenco Minero, Workshop Camara Afrika (bubny + tanec), , No Money, Fatalerr, DJ Yadel, DJ Raddem, DJ Spam, Svjata Vatra (Estonsko/Ukrajina), Dj Basic, Jon Anderson (UK), Johnny Clegg (Jižní Afrika), Morcheeba (UK), Jaromír Nohavica, Stereo MCs (UK), Poletíme?, Jape (Irsko), KTU (Finsko/USA), Mercury Rev (USA), Seun Kuti & Egypt 80 (Nigérie), Venefica, Robert Křesťan a Druhá tráva & Tony Trischka, Israeli Ethnic Ensemble (Izrael), Mikoláš Chadima & MCH Band, Glenn Kaiser Band (USA), N.O.H.A. (ČR, Německo, Španělsko, USA), Off Axis, Dřevěné pytlí v jutových uhlích, UP!Great, Švihadlo, Kofe-in, Dub.o.net, G8 Transglobal, DJ Peter Key, DJ Paul Rockseek + Voy-Tech, DJ Robiq, DJ Fourcase, Jan Budař a Eliščin Band, Mňága a Žďorp, Mamady Keita & Sewa Kan (Guinea), David Byrne (USA), Maceo Parker (USA), Naked Floor, Los Remedios y La Chiri (SK), Terne Čhave, ina Stiller (Polsko), David Koller, Žamboši, BraAgas, DVA, Prouza, Lesní zvěř, František Segrado & Veselá bída, Jan Kalousek, Kazachstán, Xindl X, Song of Satori & Ivo Batoušek, Eternal Seekers Lenka Dusilová, Clarinet Factory a Beata Hlavenková, The Violet Burning (USA)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |