FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Sónar se hlásí s dalšími novinkami

Sónar se hlásí s dalšími novinkami
26. 05. 2008   |   Autor: Tenzo   |   Komentáře (0)
Zase ten Sónar, aneb další informace o tomto festivalu v centru katalánské metropole. Tentokrát se podíváme na nová španělská jména na seznamu vystupujících a také pár informací o chystané show labelu M-nus. Nuže pojďme na to.
Jako první posilu line-upu tu máme několik zástupců domácí, tedy španělské, scény. CaboSanRoque je název malého-velkého orchestru kdy osm muzikanků obsluhuje čtyřicet  hudebních nástrojů. Všechny nástroje si ovšem vyrábí a když kouknete do galerie na jejich webu http://www.cabosanroque.com, zjistíte že některé aparátky jsou opravu mašinky s velkým M. Jedním z muzikantů je například i automatická pračka napojená na důmyslnou samohrajku. Jméno, které dokáže jen opravdu málokdo vyslovit, skrývá projekt improvizátorů. Aixonoéspanic jsou tři pánové, používájicí při svém „náhodném hraní“ klarinet, elektrikou kytaru, bicí a sampler.



Pokud máte rádi folk, což je pro čtenáře našeho webu zřejmě okrajová část hudebního spektra, můžete si na Sónaru poslechnout elektrofolkové uskupení Electrotoylets. Na jejich myspace je několik skladeb k náslechu a je to fakt retro. :) Nu-jazz bude zastoupen triem Asstrio a dubstep Vám zahraje ve speciálním setu DJ El Guincho.

Nyní opustíme brány španělska a podíváme se na jinou části světa, více na sever. COH Plays Cosey  - Ivan Pavlov tento zvukový experimentátor a manipulátor použije hlasy z legendárního díla Cosey Fanni Tutti pro svou manipulaci se zvukem a hlasem.



Label M-nus oslavil tento rok své desáté výročí a k tomuto jubileu připravil speciální show s názvem Contakt. Turné s tímto show bude mít několik zastávek po celém světě a jednou z nich je i festival Sónar. Magda, Troy Pierce, Marc Houle, Gaiser a Heartthrob budou hrát své dj sety a live act, každý pěkně na svém nádobíčku a Richie Hawtin jako hlavní dirigent bude z jejich setů pomocí svého mixážního pultu skládat hudbu, kterou bude pouštět do publika. No vypadá to hodně zájímavě. Pokud by jste se nezůčastnili festivalu, můžete se na webu, který byl k tomuto turné spuštěn podívat na další zástávky a zaletět si třeba do Tokia:) Rozpis najdete zde.

www.sonar.es
SONAR (ES)

SONAR (ES)

Čtvrtek 19. 6. 2008 až Sobota 21. 6. 2008
170,-/ 140,-/ 48,-/ 30,- Euro
Vystupují:
Antipop Consortium, Asstrio, Basquiat Strings, BC vs JC + Darren Emerson, Justice, Yelle, Miss Kittin, Busy P., Camille, Dj Mehdi, Chloé, SebastiAn, Pilooski, Dirty Sound System, Boys Noize, Cabo San Roque, Soulwax, Dubfire, Ricardo Villalobos, DJ Yoda's Magic Cinema Show, The Black Dog, Quiet Village, Oscar Mulero, Two PIAS DJs, Camille, Diplo, DJ Mehdi vs A-Trak Feat Kid Sister, Erol Alkan, Goldfrapp, Hercules and Love Affair, Justice, Kalabrese Pres. The Rumpelorchestra, Konono No1, Little Dragon, Neon Neon, Northern State, Róisín Murphy, Spank Rock, Tara De Long, Tender Forever, The Duloks, The Pinker Tones, X-10 Discovers The Rings Of Saturn, Yazoo, Yelle, Matmos, Pan Sonic, The Field, Bass Clef, Christopher D Ashley, Shape Of Broad Minds, Chacho Brodas, First Aid Kit, Nisei vs Za, Marc Houle, Gaiser, Heartthrob, Rigas Den Andre, Pavan, Joxaren and Daniel Savio, Randy Barracuda, Mesak, Sla and Eero Johannes, Pram, ZX Spectrum Orchestra, Ewan Pearson, Rob Da Bank, El Guincho, Take, Blackjoy, Richie Hawtin, Troy Pierce, Magda, Key, M.I.A., Miss Kittin, Frankie Knuckles, Ben Watt, Chloé, Mary Anne Hobbs, Shackleton, Flying Lotus, Mala, Pilooski, Discodeine Dirty Sound System, Busy P., Krazy Baldhead, Sebastian, Jimpster, Milton Jackson, The Heavy, Daedelus, The Long Lost, Scotch Egg, Ove Naxx, Bogulta, Maruosa
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |