FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Label M-nus ve speciální show na Sónaru

Label M-nus ve speciální show na Sónaru
06. 04. 2008   |   Autor: Tenzo   |   Komentáře (0)
Další oznámené hvězdy potěší ucho nejednoho minimalisty. Na line-upu se konečně ukázala sestava ze slavného labelu m-nus v čele s Richie Hawtinem. Na své si přijdou i noise labužníci díky Pan Sonic. Nuže pojďme se podívat na nové posily line-upu podrobněji.
Na Sónar By day přibývají nové síly z oblasti experimentální hudby. První posilou je americký projekt Matmos. Jsou známí hlavně svou spoluprací s Bjork a také tím, že dělají hudbu samplováním zvůků opravdu všeho (ti semimo jiné ukáží také v rámci Stimul festivalu v Praze). Jedno své album například vytvářeli pomocí samplů nahraných na klinice plastické chirurgie a jmenuje se A Chance to Cut is a Chance to Cure.

Další posilou v oblasti experimentu jsou finští Pan Sonic. Pánové vlastnící jména, která zvládne opravdu málokdo vyslovit nám všem předvedou, zač je toho noise loket. Pokud jste byli na jejich pražském koncertu, víte o čem mluvím. Pro ty co je neznají uvádím, že jeden ze členů Pan Sonic spolupracuje s armádou na výrobě akustických zbraní. Takže asi tak :o)

Posilou v oblasti experimentálního psychadelického hip-hopu jsou američtí Shape Of Broad Minds. The Field z labelu kompakt zase představí své minimalové kompozice a Christopher D Ashley svoje pojetí temného elektra. To, že počítač ZX spectrum umí dělat pořádnou muziku, Vám předvedou angličtí ZX Spectrum Orchestra.

A co Sónar By night? V této části festivalu je posilou Ewan Pearson. Nejen Dj, ale i remixér kapel jako jsou Depeche Mode nebo Chemical Brothers a Rob Da Bank Promoter a DJ z BBC Radia 1.

To, na co čekají všichni fanoušci minimalu, se stane právě na Sónar By night. Vyvrcholení oslav 10 let od založení labelu M-nus. Magda, Troy Pierce, Marc Houle, Gaiser a Heartthrob doprovodí Richie Hawtina na speciální show určené jen pro Sónar s názvem Contakt.
SONAR (ES)

SONAR (ES)

Čtvrtek 19. 6. 2008 až Sobota 21. 6. 2008
170,-/ 140,-/ 48,-/ 30,- Euro
Vystupují:
Antipop Consortium, Asstrio, Basquiat Strings, BC vs JC + Darren Emerson, Justice, Yelle, Miss Kittin, Busy P., Camille, Dj Mehdi, Chloé, SebastiAn, Pilooski, Dirty Sound System, Boys Noize, Cabo San Roque, Soulwax, Dubfire, Ricardo Villalobos, DJ Yoda's Magic Cinema Show, The Black Dog, Quiet Village, Oscar Mulero, Two PIAS DJs, Camille, Diplo, DJ Mehdi vs A-Trak Feat Kid Sister, Erol Alkan, Goldfrapp, Hercules and Love Affair, Justice, Kalabrese Pres. The Rumpelorchestra, Konono No1, Little Dragon, Neon Neon, Northern State, Róisín Murphy, Spank Rock, Tara De Long, Tender Forever, The Duloks, The Pinker Tones, X-10 Discovers The Rings Of Saturn, Yazoo, Yelle, Matmos, Pan Sonic, The Field, Bass Clef, Christopher D Ashley, Shape Of Broad Minds, Chacho Brodas, First Aid Kit, Nisei vs Za, Marc Houle, Gaiser, Heartthrob, Rigas Den Andre, Pavan, Joxaren and Daniel Savio, Randy Barracuda, Mesak, Sla and Eero Johannes, Pram, ZX Spectrum Orchestra, Ewan Pearson, Rob Da Bank, El Guincho, Take, Blackjoy, Richie Hawtin, Troy Pierce, Magda, Key, M.I.A., Miss Kittin, Frankie Knuckles, Ben Watt, Chloé, Mary Anne Hobbs, Shackleton, Flying Lotus, Mala, Pilooski, Discodeine Dirty Sound System, Busy P., Krazy Baldhead, Sebastian, Jimpster, Milton Jackson, The Heavy, Daedelus, The Long Lost, Scotch Egg, Ove Naxx, Bogulta, Maruosa
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |