FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Ondřej Hejma se usmířil s Benátskou

Ondřej Hejma se usmířil s Benátskou
07. 04. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Když předloni pořadatelé festivalu Benátská! museli z technických důvodů na poslední chvíli zrušit vystoupení Žlutého Psa a Ivana Hlase, vyvolalo to v řadách fanoušků značnou nevoli a protesty hanspaulských bardů plnily stránky českých novin.
Nyní to vypadá, že pořadatelé spolu s umělci vykouřili indiánskou dýmku míru, protože spor je zažehnán a každoroční tematicky zaměřený Večírek pro nedočkavé, kterým vždycky ve čtvrtek festival začíná, je letos věnován právě hanspaulským legendám. Kromě Žlutého psa se na hlavním pódiu vystřídají třeba Ivan Hlas, YoYo Band nebo Krausberry.

Benatská 2014
Podívejte se na fotky z festivalu Benátská 2014.

Třiadvacátý ročník festivalu Benátská!, který se profiluje jako rodinný a mainstreamový, se letos od 23. do 26. července odehraje ve sportovním areálu v libereckém Vesci. Festival, jež minulý měsíc zveřejnil prvního zahraničního headlinera Helloween a jména české domácí špičky včetně Chinaski, Mekyho Žbirky nebo Stromboli, nabídne i další populární interprety jako jsou David Koller, Aneta Langerová, Michal Hrůza, Vladimír Mišík či Václav Neckář.

„Jsme pyšní na to, že můžeme v uceleném bloku představit kapely z legendární Hanspaulky. Hanspaulské hnutí mělo pro českou hudební scénu významný přínos. Již počet interpretů, kteří svým významem překročili hranice původně víceméně uzavřené společnosti, je velmi úctyhodný. Řada z nich specifickým způsobem přispěla k vývoji české hudební scény konce 20. století, včetně Ivana Hlase, Hejmova Žlutého psa, Yo Yo Bandu, Krausberry, Bluesberry nebo Honzy Kalouska,“ říká ředitel festivalu Pavel Mikez.

„Tenhle happyend nám nejenom umožňuje vrátit se na Benátskou, kterou máme rádi, ale zároveň představit něco z těch mejdanů, jam sessions a neopakovatelné atmosféry, která na Hansapulce vždycky vládla,“ dodává Hejma. „Už ani nepamatuju, kdy jsme se naposledy sešli na jednom pódiu v takhle monumentální sestavě!“

Hejma slibuje nejen povinnou smršť největších hitů všech zúčastněných umělců, ale také novinky z alb, které Žlutý pes (Stroj času) i Hlas (Vítr ve vlasech) vydali vloni, a navíc jako speciální bonus i prolínání jednotlivých spřízněných kapel v unikátních personálních i repertoárových kombinacích.

Do druhé vlny předprodeje pořadatelé uvolňují další lístky, stále ještě za zvýhodněnou cenu. Za 1049 korun lze koupit elektronickou vstupenku na celý festival při registraci na jméno. Přenosný lístek bez registrace, který zájemcům přijde mailem, nyní stojí 1099 korun. Vstupenka v kamenných prodejnách vyjde na 1179 korun.

Zároveň pořadatelé pouští do prodeje limitovanou edici VIP vstupenek. VIP vstupenka obsahuje celofestivalovou vstupenku pro jednu osobu, samostatný VIP vstup, parking zdarma, přístup do samostatné zóny v areálu s výhledem na hlavní scénu, samostatné toalety, velkokapacitní stan se sezením, bar s obsluhou, možnost setkání s umělci a obchodními partnery. VIP vstupenku je možné koupit přes festivalový web za 2.800 korun nebo v kamenných prodejnách za 2.990 korun.

Dodal: Pavel Mikez, ŠIMMI AG

BENÁTSKÁ

Čtvrtek 23. 7. 2015 až Neděle 26. 7. 2015
od 1199 Kč
Vystupují:
Helloween (DE), Village People (USA), Alkehol, Desmod (SK), Doctor PP, Doga, Gang ala basta, Harlej, Chinaski, Kamil Střihavka, Lenny, Meky Žbirka (SK), Nebe, No Name (SK), Rybičky 48, Stromboli, Škwor, Walda Gang, Wohnout, Xindl X, Žlutý pes, Ivan Hlas, Yo Yo Band, Krausberry, Bluesberry, Honza Kalousek a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |