FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Shotgun Festival 2013 představuje Triad

Shotgun Festival 2013 představuje Triad
30. 08. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) U našich nejbližších západních sousedů se toho po hudební stránce děje víc než by jeden stíhal. Jedním z nemnoha, kdo to zvládá sledovat, je už zavedený festival Shotgun, každoroční uzavírák tuzemské festivalové sozóny. Festival je známý progresivním lineupem plným nových jmen.
Pro letošek bude českou premiérou, mimo jiných, vystoupení elektronického projektu Triad kmitajícícho mezi drumandbassem a housem. Se skvělým debutovým albem v kapse a ve velké formě nám představí své pojetí deep drumandbassu.



Mohli bychom klidně začít jako v nějaké pohádce o třech bratrech, co se za sedmero horami a sedmero řekami potkali pod staletým dubem a jali se spolem muzicírovat. Řeč je o pánech z Německa: Henree, Bass Tikal a LF Flow. Téměř klasický příběh ale začal nejprve u Henreeho a Bass Tikala, jenž měli ideu spolupráce v hlavách už z dřívějších dob. Různé hlavy, různé představy o výsledném zvuku basy a kopáku vzešlé z jejich rozdílných kořenů. TriadKolínský Henree, zavedený dj a producent se singly na Soundtrax, Soul:R nebo německém Phunkfiction a zároveň housový producent a dj s aliasem Henry L. Dále majitel zmíněného a úspěšného labelu Phunkfiction Records, Bass Tikal žijící v Hannoveru. A pro posledního do triády se nemuselo jít daleko, poněvadž Florian vulgo LF Flow je Bass Tikalův brácha, sólový triphopový a taky popový muzikant. “Dali jsme se dokupy bez plánu, track Spellbound je naše první věc, po které jsme zjistili, že si sedneme i ve studiu a navíc máme nečekaný feedback od velkých jmen jako Goldie, Flight, Teebee, Loxy, Spectrasoul, Lynx, nebo Alix Perez.” vzpomíná Henree a Bass Tikal dodává: “S bráchou jsme spolupracovali na projektu Madman & Poets (který vydal longplayer na labelu Fokuz, pozn. aut.), on to umí s analogovým hardwarem, jeho přístup ke zvuku je detailnější.” O výsledcích jejich práce, která vzniká ve většině případů přes internet, mimo jiné z důvodu Florianova bydliště ve Stockholmu, se jako první mohli přesvědčit tanečníci na festivalu Sun & Bass, kde Triad zahráli mimo opěvovaný dnb set i dva housové, aby bylo jasno, že u jednoho stylu zůstávat nechtějí. A je to vidět i na jejich fantastickém debutovém albu s názvem Utopia z letošního jara, které je takřka půl napůl složeno z tracků kolem 120 a 175 bpm. A to doplněno ještě o krátké skity jak u hiphopového alba. Tempa různá, avšak jedno pojítko tu je. Ohromná průzračnost jejich zvukové produkce. Zastřené a jakoby špinavé samply na pozadí kontrastují s pevnými spodky a nikterak ušitrhajícími snary. Naopak, vše je vyvážené do maxima. Zavzpomínejme ještě na singl vtipně nazvaný Fiasco pro Deep Soul Music - jakoby známý basový loop ovšem všelijak pokroucený a táhlý jak med. Mimochodem právě touhle deskou udělali díru do světa (vy si ji stáhněte zadarmo ve VIP verzi zde, pozn. aut.). A pokud je řeč o věcech z alba, výrazná více spoluprací s Lynxovým spojencem Kemem než zbytečnou nabubřelostí je věc Kiss Me, Kill Me. Spolupráce s vokalisty partě svědčí, už dříve ve spojení s MC Fava stvořili skvost Aftermath. Z koníčku a bokového projektu se tak stal, jak sami členové v současnosti potvrzují, střed jejich kreativního zájmu.

Pokud jde o djing, u Triad má tuhle stránku prezentace na starosti dvojka Bass Tikal a Henree. Na festivalu Shotgun bude mít svůj čas v druhé polovině páteční noci jeho třetina, Henree. Není pochyb o tom, že to bude pecka a opět nakoukneme pod pokličku něčeho nového.

TRIAD (Phunkfiction // Horizons // Deep Soul Music // DE)
www.facebook.com/triadaudio
www.soundcloud.com/triadaudio
www.youtube.com/user/triadaudio1

Dodal: Daniel Morávek, Shotgun Festival
SHOTGUN FESTIVAL

SHOTGUN FESTIVAL

Pátek 6. 9. 2013 až Sobota 7. 9. 2013
275 Kč jednodenní, 375 Kč dvoudenní vstup
Vystupují:
synkro, triad, naibu, koogi, touchwood, stanzim, rade, ahz, nitrous, misology, škuban , d.resist & papaya, mc procter, benjamin damage, edward, esther duijn, subject lost live, elektrabel live, ans, dialect livepa, eva porating, luckyboi & mooris, muah! showcase_ tom holic live, kellys & click joe, psj
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |