FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Shotgun Festival 2013 představuje Synkra

Shotgun Festival 2013 představuje Synkra
05. 08. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Bezesporu největší hvězdou letošního Shotgun Festivalu je Brit Joe McBride alias Synkro. Rozhodli jsme se Vám ho přiblížit. Kdo je Synkro a co nás o páteční noci čeká, si při poslechu jeho aktuálního setu dočteme v následujících odstavcích.
Kdo je tedy Synkro?
Když se před více jak dvěma lety objevil v pražském klubu Cross na prvním vydání Volnýho průběhu Crossem, již se o něm mluvilo jako o obrovském hudebním talentu. Nyní je jasné, že své nadání stoprocentně zúročuje a na festival Shotgun se již Joe McBride, jak se tento charismatický chlapík jmenuje,  vrací jako jedno z nejzajímavějších jmen současné elektronické scény. Co se od jeho minulého vystoupení před narvaným Crossem změnilo? Především získal kontrakt se značkou Apollo, dceřinným labelem jednoho z nejdůležitějších elektronických vydavatelství všech dob, belgického R&S Records.

Synkro

Aby bylo jasno, na Apollu vydali svá, dnes již kultovní, alba Biosphere, John Beltran, Mixmaster Morris, David Morley nebo Thomas Fehlmann. Synkro tam zatím představil dvě epíčka a taky si střihl remix pro Model 500, tedy pro detroitskou legendu Juana Atkinske. A další velká věc je na obzoru: Společně se svým parťákem Indigem pro belgickou značku Joe připravuje debutovou desku.

I když debutovou ne tak docela, jednu si totiž střihl již loni na ASCího labelu Auxiliary. S dalším parťákem Bering Straitem jako Kiyoko Joe ukázal, že jeho hudební schopnosti jsou skutečně úctyhodné. Posluchače společně překvapili vyspělou, lahodnou a vyklidněnou elektronicko-instrumentální fúzí, která se směle může postavit po bok zavedených IDMkařů jako Xela, Im Not A Gun nebo Christian Kleine.

 Joe McBride - Synkro

I podle svého tvrzení se Synkro nerad nechává svazovat tempem, a tak jsme si kromě downtempa nebo ambientu mohli vychutnat i jeho pohled na drumandbass, dubstep, garage, house i techno. Poslední zmiňovaný žánr obstarává především jako tak trochu mysteriózní projekt Akkord, který provozuje s Indigem. Na 170 bpm jsme si ho mohli vychutnat třeba ve dvou společných singlech s ASCím, na dBridgeově značce Exit a konečně, Synkro nezapomíná ani na vlastní label Mindset, kde dal v poslední době prostor objevování nových talentů.

Ať už ale z vašich reproduktorů leze jakékoliv tempo, od značky Synkro vždy můžete očekávat množství sladkých (ne přeslazených) a melancholických melodií, spoustu dávno zapomenutých zvuků, které s oblibou vytahuje ze starých vinylů a nabízí je v úplně nových a nečekaných souvislostech. Možná díky těmto ingrediencím je i bez podbízení se Synkro tak oblíbený.

Jak jsme si koneckonců ověřili už na Volnym Průběhu Crossem, eklektické jsou i Synkrovy sety. Nikdy nelze přesně říct, co od Joea očekávat, sám říká, že míchat jediné tempo ho začne zhruba po půl hodině nudit. Jisté tak pouze je, že jeho vystoupení na Volný Průběh stagi festivalu Shotgun si minimálně dlouho budeme pamatovat.

Ten set, ach ano!
Úplně bychom zapomněli na set, který Synkro nahrál pro americký server Noisey a který umístil na svůj Soundcloud. Přejeme příjemný poslech!
 

Už máte vstupenky? Zarezervovali jste si chatku v kempu? Ne? Tak tady důležité informace. Neváhejte!

1 denní vstupenka: 275,- vs. 2 denní vstupenka: 375,- http://www.ticketpro.cz/jnp/festivaly/hudebni/1102709-shotgun-festival-2013.html

Kemp Kristyna:  http://www.autocampkristyna.cz , telefon:  485 140 091.

Sledujte nás, vyplatí se to!
 https://www.facebook.com/shotgunfestival
 www.twitter.com/shotgunfestival

Dodal: Daniel Morávek, Shotgun Festival
SHOTGUN FESTIVAL

SHOTGUN FESTIVAL

Pátek 6. 9. 2013 až Sobota 7. 9. 2013
275 Kč jednodenní, 375 Kč dvoudenní vstup
Vystupují:
synkro, triad, naibu, koogi, touchwood, stanzim, rade, ahz, nitrous, misology, škuban , d.resist & papaya, mc procter, benjamin damage, edward, esther duijn, subject lost live, elektrabel live, ans, dialect livepa, eva porating, luckyboi & mooris, muah! showcase_ tom holic live, kellys & click joe, psj
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |