FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Kaiser Chiefs první hvězdou Rock for People

Kaiser Chiefs první hvězdou Rock for People
18. 03. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Jen krátce poté, co festival Rock for People oznámil první zahraniční jména pro letošní ročník, přichází pořadatelé s fantastickou novinkou. Letos do Hradce Králové přijedou za podpory t-music hvězdy první velikosti - Kaiser Chiefs! Můžete se na ně těšit 3.7. na t-music stage.
Zajímavostí je určitě i to, že kapela si mezi nejprestižnějšími festivaly, na kterých v roce 2008 vystoupí (Werchter, Isle of Wight, Roskilde, Southside, Hurricane) vybrala právě i Rock for People. Je to nesporně známkou toho, že festival byl definitivně přijatý mezi tyto jedinečné festivaly, a že je Rock for People i v zahraničí vnímán jako jedna z nejdůležitějších akcí ve Střední Evropě.



Kaiser Chiefs

Rocková skupina Kaiser Chiefs pochází z Leedsu. Byla založena v roce 1997 a dnes ji tvoří Ricky Wilson (zpěv), Andrew 'Whitey' White (kytara), Simon Rix (baskytara), Nick 'Peanut' Baines (klávesy) a Nick Hodgson (bicí).

První album skupiny Kaiser Chiefs vyšlo v roce 2005. Deska s názvem Employment byla inspirována novou vlnou a punkem. Hned první deska zaznamenala obrovský úspěch, prodalo se jí více nez 3 miliony kusů. V roce 2005 bylo album nominováno na prestižní Mercury Prize.

Album 'Employment' překonalo očekávání všech kritiků i fanoušků. Ještě před jeho vydáním se objevily nadšené recenze v britském (např. The Guardian, NME a The Big Issue) i americkém tisku (mj. Rolling Stone a Spin). Radia na všech kontinentech si skupinu Kaiser Chiefs zamilovala – dokladem budiž skutečnost, že album po celých následujících 18 měsíců neopustilo britský žebříček Top 40.

kaiser chiefs

Do hitparád proniklo hned několik výrazných písní z alba Employment, například 'Oh My God', 'Modern Way' a 'I Predict A Riot'. Sílu nahraného materiálu dokázaly i živé koncerty – turné Kaiser Chiefs bylo velmi úspěšné a v roce 2006 získala skupina jednu ze svých Brit Awards jako ”Nejlepší koncertní skupina roku”. Celkem tyto ceny dostali Kaiser Chiefs tři: získali ještě tituly ”Skupina roku” a ”Nejlepší britská rocková skupina”. Deska Employment získala i řadu dalších ocenění, například Album roku časopisu NME.

Úspěch Kaiser Chiefs je založen na skvělých koncertních vystoupeních. Již v roce 2005 hráli na hlavním podiu festivalu v Glastonbury, v tom samém roce byli pozváni na koncert Live Aid do Philadelphie, kde otevírali program společně se Stevie Wonderem. V následujícím roce již hráli největší možné koncerty ve Velké Británii: dvě vystoupení odehráli v londýnském Alexandra Palace a další dva na Millenium Square v domovském Leedsu. Do toho přišla triumfální vystoupení na festivalech v Readingu a Leedsu, na T In The Park a Oxygen festivalu.

V roce 2006 započaly práce na druhé desce ”Yours Truly, Angry Mob”, která vyšla v březnu 2007. Druhá deska často bývá po prvním úspěchu dosti tvrdým oříškem – v případě Kaiser Chiefs tomu však bylo právě naopak: druhá deska je ještě úspěšnější než první. Singl "Ruby" se dokonce dostal až na samotný vrchol britské hitparády a stal se z něj celosvětový hit.

Skupina Kaiser Chiefs bude v létě 2008 vystupovat jako první headliner největších a nejprestižnějších evropských festivalů: Rock Werchter, Isle of Wight Festival, Roskilde, Southside a Hurricane. Je nám velkou ctí, že mezi těmito slavnými evropskými festivaly bude i Rock for Poeple v České republice. Na vystoupení Kaiser Chiefs se jejich domácí fanoušci mohou těšit 3. července 2008.
ROCK FOR PEOPLE

ROCK FOR PEOPLE

Středa 2. 7. 2008 až Sobota 5. 7. 2008
Předprodej 950 Kč, na místě 1100 Kč
Vystupují:
The Offspring (USA), Kaiser Chiefs (GB), Massive Attack (UK), Los de Abajo(MX), Helmet (USA), i0 (DE), Locos (SPA), Madball (USA), N.O.H.A .(DE), Outvile (UA), Skop (DE), Demented Are Go (GB), Dreadzone (GB), VNV Nation, Watcha Clan (FR), Park Avenue (IT), Karras (DE), Enter Shikary (GB), Black Mountain (CA), Donots (DE), Flogging Molly (USA), H2O (USA), Holy Fuck (CA), Penten Rococo, Kissmet, Zulu 9:30, La Kinky Beat.Aneta Langerová, Anna K, Atari Terror, Bára Zemanová, Bikini, Blue Effect, Bundy Ted, Clou, Cocotte Minute, Čankišou, Dark Gamballe, David Koller, Demented Are Go, Divokej Bill, Dreadzone, E!E, Eggnoise, Electrik Mann, Fourth Face, Gaia Mesiah, Gang ala Basta, Gipsy.cz, HC3, Horkýže slýže, Kabát, Karras, Khoiba, Kryštof, Landmine spring, Lavagance, Liguére, Maradona jazz, Medvěd 009, Mig 21, No Gravity, Nuck Norris, Outvile, Para, Park Avenue, Priesnitz, Prohrála v kartách, Psí vojáci, Rattle bucket, Skop, Skyline, Southpaw, Status Praesents, Sto Zvířat, Sunshine, Tatabojs, Temperamento, The Chancers, Tleskač, Tři sestry, UDG, United flavour, Už jsme doma, Vladimír Mišík & ETC & hosté, VNV Nation, Vypsaná fixa, Watcha clan, Wohnout, X Core, X Indl, Xavier Baumaxa, Znouzecnost, Žlutý pes, EMPYR, The Ghost, Indios Bravos, Montreal, Happysad Martin Gredner, Poprednny, Matt Hardwick, Tomas Haverlik, Roger Venzent, Cubik, Northern Lite LIVE, Weki djs, Joshek, Suki, Pixie, Aphrodite, Sayko a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |