FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Čtvrtý den a zhodnocení Balaton Soundu

Čtvrtý den a zhodnocení Balaton Soundu
18. 07. 2007   |   Autor: Acid   |   Komentáře (4)
Celkově to byl velmi vydařený festival, který by měl údajně pokračovat i příští rok. I když je teprve začátek prázdnin, troufám si říci, že jej letos už nic nepřekoná, neboť takový line-up na takovém místě a s takovými lidmi se mi už nepodaří najít . A právě proto na tohle kouzelné místo zamířím napřesrok určitě znovu.
Na poslední nedělní noc se za brány areálu naše výprava vydala až k 21 hodině. Na tuto dobu dobu byl plánován začátek koncertu americké skupiny Beastie Boys. Samozřejmě začal s menším zpožděním, ale s tím se přece vždycky u takových jmen počítá. Obrovská plocha před hlavní Heineken stageí byla celkem slušně zaplněná a zezačátku koncertu byl docela problém se dostat z jedné strany davu na druhou. Proto nás docela udivilo, že ke konci se počet lidí v davu snížil odhadem na polovinu. Beastie Boys nebyli zrovna naši headlineři, a tak jsme si jejich koncert nedali až do konce, ale šli se poohlédnout, zda se děje i něco okolo. Náš nejoblíbenější stan Fever arena byl v neděli k naší smůle uzavřený, a v době koncertu nejela žádná stage, kromě chill-outů. To nás docela mrzelo, protože ne všichni přišli jen na jeden jediný koncert. A ještě ke všemu se mi zdál zvuk na hlavní stagei nějaký slabý. Buď jsme už byli za ty čtyři dny trochu hluší, anebo mohl zvukař přeci jen na hlasitosti přidat. Naše zastávka byla na na Radio 1 stagei, která byla takovou menší open-air diskotékou. Zde došlo k rozchodu a náš sraz byl plánován na půlnoc na T-mobile (spíše výstižněji 'electronic beats') stagei, kde jsme čekali na vystoupení kanadského elektromága, o kterém si u nás můžeme nechat jen zdát, dje Tigy.

tiga

Početný dav zatím předehříval velmi slušně dj Coyote. Půl hodinu po půlnoci se ale za gramofony postavil sám mistr Tiga a pomalu rozjížděl svůj téměř tří hodinový set. Zhruba v polovině začal pomalu přidávat a přidávat a poslední 3/4 hodinu si s rozvášněným davem hrál doslova jako kočka s myší. Nahoru, dolů, nahoru dolů a dál a dál a dál. Asi po dvou hodinách Tiga ukončil svůj set a počkal si, až ho dav vytleská a vypíská nazpět a pokračovalo se v krasojízdě. To už ale Tiga "sázel" jeden hit za druhým a bylo to, jako by přiléval olej do ohně. Čím víc se blížil jeho přídavek ke konci, tím více lidé šíleli. Nakonec odložil poslední desku, poděkoval a zmizel v pozadí stage. A teď nastalo něco, co asi ani on sám (my tedy rozhodně ne) určitě nečekal. Lidé na zaplněné stagei začali neskutečně pískat, křičet, skákat, tleskat, dupat a vydávat všechny možné i nemožné zvuky. Ještěže byla stage dobře upevněná, protože to vypadalo, že ji rozvášněný dav i se zábranami zbourá a pro Tigu si přijde osobně. Zažil jsem hodně, ale vidět tolik euforie najednou bylo až k neuvěření. Po asi pětiminutovém neustávajícím rachotu Tigovi nezbylo nic jiného, než se za gramofony opět vrátit a ještě malý kousek přidat. Na samoný závěr si ještě střihl ping-pong s Coyotem a poté už doopravdy zmizel v zákulisí.

balaton sound

Jediným nedostatkem tohoto jinak úžasného vystoupení byl vcelku malý prostor. Došlo k tomu, čeho jsme se obávali, a co bylo problémem tohoto místa po celou dobu festivalu. T-mobile stage byla sice zastřešená, ale malá, a když zde hráli jména jako Bauchklang, Adam Freeland, Tiga, stage kapacitně nestíhala a ještě ke všemu byla postavena tak, že končila u hlavní cesty, která vedla přes celý areál festivalu. Jedinou možností tedy  bylo se roztáhnout do stran, jenže na úkor kvality zvuku a hlasitosti. No a vzhledem k tomu, že tento večer už nenabízel nic, kvůli čemu by za to stálo zůstat, a taky protože jsme se potřebovali vyspat na dopolední cestu zpět do ČR, zamířily naše kroky do postele.

Pozitiva
+ relativně blízko ČR - 550 km z Prahy
+ levné bydlení blízko festivalu, které seženete přímo na místě, i když neumíte maďarsky
+ výborné místo k uspořádání festivalu
+ velký počet velkých i malých stageí, chilloutů a různých stanů a tím pádem i stylů
+ nadupaný line-up
+ program běžel i během odpoledne a chillouty fungovaly pořád
+ presscentrum s notebooky s přístupem na internet
+ místo pro stanování zdarma pro účastníky festivalu
+ možnost koupání v Balatonu přímo v areálu
+ atmosféra
+ hrozně příjemní lidé
+ opravdu krásné ženy :)
+ na barech bez větších front, k dostání alko, nealko, různé druhy jídla
+ toalety kupodivu ani 4-tý den nesmrděly a nebyl problém je použít
+ za celou dobu festivalu jsem nezaznamenal nikde žádný problém nebo koflikt (možná jen, že po koncertu Beastie Boys nebylo studené pivo v plechu :)

Negativa
- ceny - i když to není až takové negativum, ceny byly přeci jen vyšší než u nás. Točený 0,4 l Heineken za cca 45,- Kč, 0,5 Heinekenu v plechu za cca 62,- Kč, Burn za cca 62,- Kč, panák vodky za cca 68,- Kč. Klobása za cca 120,- Kč (ale na druhou stranu takovouhle klobásu u nás nedostanete)
- organizačně občas zmatky při vstupu na pit, ale to se lišilo podle jednotlivého sekuriťáka
- nešťastně udělaná malá T-mobile stage
- občas nevhodně sestavený line-up (např. ve stejný čas Sanchez/Freeland)

Zpravodajství z Balaton Soundu vzniklo ve spolupráci: Acid, B2lik a Creamfields_man.
 
BALATON SOUND

BALATON SOUND

Čtvrtek 12. 7. 2007 až Neděle 15. 7. 2007
EURO 68,- ( 4 dny)
Vystupují:
beastie boys, basement jaxx , tiga, eric prydz, darren emerson, bauchklang, roger sanchez, ferry corsten, adam freeland, kruder & dorfmeister, oi-va-voi, hernan cattaneo, junkie xl, josé padilla, neo, kispál és a borz (unplugged), yonderboi, patrice, saian supa crew, nouvelle vague, madrid de los austrias, client, quimby, belga, bootsie quartet, zagar, palotai, the brand new heavies, dave tipper (downtempo set), dj storm, fine cut bodies, anima sound system, colorstar, hiperkarma, emil rulez!
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
termit | 31. 07. 2007 | 06:52:35
21st century

Byl jsem tam jen v neděli na beasty, ale příští rok jedu na celej...pominu-li, našláplej line-up...tak takhle vybavenej festák jsem ještě nezažil....až na ten heineken...:/
creamfields_man | 20. 07. 2007 | 03:04:01
To sou kecy všechno...to jkaždej kdo si přečte nějakej vychválenj report,nebo to uslyší od kamaráda tak hned"já jedu" a příští rok opět vyrazíme v trojčlenné české výpravě jako letos...
michal | 19. 07. 2007 | 12:53:15
ja jedu taky.. myslite ze za rok bude jeste nekdo chodit na ceske festivaly? .-)
Tomika | 19. 07. 2007 | 12:48:10
Hehe, pristi rok jedeme zas.... a myslim, ze nas bude vic :o)

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |