FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Colours of Ostrava opět nabízí nadstandardní servis pro zdravotně znevýhodněné

Colours of Ostrava opět nabízí nadstandardní servis pro zdravotně znevýhodněné
08. 07. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Již devátým rokem projekt Colours bez bariér zajišťuje festivalovým návštěvníkům se zdravotním znevýhodněním a obecně držitelům průkazu ZTP a ZTP/P nadstandardní úroveň služeb a servisu tak, aby si mohli bez starostí a překážek užívat hudbu a další program. Kromě již zavedených výhod a služeb festival loni připravil řadu novinek pro návštěvníky se zrakovým a sluchovým postižením, které se setkaly s pozitivním ohlasem.
I letos tak nabídne těmto návštěvníkům praktickou příručku v Braillově písmu, hmatový plán areálu s vyznačením všech festivalových scén či speciální lehký přenosný 3D model Auly Gong. Návštěvníci se sluchovým postižením se mohou těšit na vybrané přednášky diskusního fóra Meltingpot ve znakovém jazyce a koncerty českých kapel tlumočené do uměleckého znakového jazyka skupinou Hands Dance. Díky nadstandardním službám, které nemají v ČR obdoby, jen v loňském roce festival navštívilo 719 návštěvníků s průkazem ZTP či ZTP/P. Projekt Colours bez bariér je realizován za podpory České pošty.

Colours bez barier

Další výhody pro návštěvníky s průkazem ZTP nebo ZTP/P
K již standardnímu servisu několik let patří zvýhodněná cena vstupenky pro držitele průkazu ZTP a ZTP/P, doprovod návštěvníka s průkazem ZTP/P má vstup zcela zdarma. K dispozici budou také bezbariérové tribuny, bezbariérová přeprava v rámci města Ostravy a jeho příměstských částí prostřednictvím dvou bezbariérových BB TAXI, uzamykatelná bezbariérová WC či možnost objednat si předem – zcela zdarma – speciálně proškoleného asistenta. „Naše asistenty tvoří dobrovolníci, kteří usnadňují zdravotně znevýhodněným návštěvníkům pohyb po areálu, dělají jim doprovod a jsou jejich společníky a průvodci programem. Asistenti se po festivalovém areálu pohybují v tričkách s viditelným označením Asistent Colours bez bariér,“ vysvětluje vedoucí projektu Colours bez bariér Zuzana Janošová s tím, že návštěvníkům se zdravotním znevýhodněním projekt zprostředkuje také bezbariérové ubytování v ostravských hotelích nebo rezervaci místa v bezbariérovém stanovém městečku ve festivalovém kempu vedle festivalového areálu, a to včetně parkovacího místa přímo u hlavního vchodu do areálu festivalu. „Všechny důležité služby jsme pro větší komfort našich ZTP a ZTP/P návštěvníků soustředili na jedno místo k hlavnímu vstupu do areálu. K dispozici zde bude Info Point a pokladna Colours bez bariér, stanoviště bezbariérového taxi a parkoviště vyhrazené pouze pro ZTP a ZTP/P návštěvníky,“ říká dále Zuzana Janošová s tím, že od 15. května 2019 funguje kontaktní e-mail bezbarier@colours.cz a kontaktní telefon +420 731 932 768. Jejich prostřednictvím ZTP a ZTP/P návštěvníci získají všechny potřebné informace k projektu. Pro rychlé odbavení na pokladně si návštěvníci mohou vstupenky předem rezervovat, stejně tak ale i další výše popsané služby. Telefonní kontakt pro rezervaci bezbariérové přepravy BB TAXI je +420 732 253 505 a bude aktivní od 10. července 2019. „Loni na náš festival zavítalo více než sedm stovek návštěvníků s průkazem ZTP nebo ZTP/P, což je úžasné. Velice nás těší jejich zájem a motivuje pozitivní ohlas na námi zajišťované služby a servis. Spokojenost s nabízenými službami dokládá samotný fakt, že mnozí z nich se na náš festival vracejí opakovaně už po řadu let. I díky tomu věříme, že jich letos na náš festival zavítá ještě víc než loni. Na všechny se moc těšíme a přejeme jim úžasné nejen hudební a festivalové zážitky,“ dodává za Colours bez bariér Zuzana Janošová.

Novým partnerem projektu Colours bez bariér 2019 je Česká pošta.        

“Česká pošta dlouhodobě podporuje projekty určené pro zdravotně znevýhodněné, a to především v rámci aktivního zapojení do sportu. Jako partner Colours bez bariér na svém stánku představí aktivity České florbalové federace vozíčkářů, kterou podporuje z pozice Generálního partnera. Těšit se můžete na hráče extraligového týmu FBC ABAK Ostrava, kteří během sobotního dne představí účastníkům menší ukázku z florbalu vozíčkářů. Na stánku České pošty se také představí handbiker a mistr světa v triatlonu Honza Tománek, který je ambasadorem projektu Paralympijská výzva. Cílem této iniciativy je přivést handicapované žáky základních škol se speciálním vzdělávacím programem k aktivnímu sportování. Prezentace tohoto projektu bude probíhat během pátečního dne. Česká pošta zároveň umožní všem zájemcům zdarma vyzkoušet aplikaci Pohlednice online a poslat tak svým blízkým památku na festival přímo do schránky,” říká Martin Vránek, ředitel divize obchod a marketing.

Zajímavý program čeká také neslyšící návštěvníky, klienty organizace Tichý svět. Další z partnerů festivalu, společnost Mastercard, pro ně připravil prohlídku festivalu, účast na programu tlumočeném do znakové řeči a unikátní technologie v Mastercard zóně. V laboratoři Mastercard Music Sensory Lab budou pro všechny neslyšící návštěvníky k dispozici vibrační koule, batohy Subpacks, vibrující infra podlaha a další aktivity, které umožní vnímat zvuk jinými smysly. Batoh a infra podlaha budou napojeny na hlavní stage a neslyšící návštěvníci si tak díky vibracím, které prostoupí celé jejich tělo, budou moci užít festivalové koncerty, včetně vystoupení hlavní hvězdy Florence + The Machine.

Bližší informace o projektu a službách pro návštěvníky se ZTP a ZTP/P průkazy naleznete na https://www.colours.cz/prakticke/colours-bez-barier nebo na e-mailu bezbarier@colours.cz či kontaktním telefonu +420 731 932 768. Vstupenky pro držitele průkazů ZTP a ZTP/P budou k dostání v pokladně v době konání festivalu.

Více informací o festivalu Colours of Ostrava, který letos proběhne 17.–20. 7. 2019, na www.colours.cz.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
COLOURS OF OSTRAVA

COLOURS OF OSTRAVA

Středa 17. 7. 2019 až Sobota 20. 7. 2019
Vystupují:
The Cure, Florence + The Machine, Rag'n'Bone Man, Years & Years, Rosalía, MØ, ZAZ, Mogwai, Tom Walker, Mariza, John Butler Trio, Richie Hawtin Closer, Shaka Ponk, Xavier Rudd, Ólafur Arnalds, Lewis Capaldi, Kronos Quartet, Hiromi, Sons of Kemet XL, Cory Henry & The Funk Apostles, Calypso Rose, Mathias Eick, Paolo Fresu Devil Quartet, Gang of Youths, TOKiMONSTA, Enrico Sangiuliano, Nicola Cruz, Emily Dust nebo David August a řada dalších
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |