FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Mogwai a Xavier Rudd potvrzeni na Colours of Ostrava

Mogwai a Xavier Rudd potvrzeni na Colours of Ostrava
27. 11. 2018   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava hlásí dvě nová velká jména pro rok 2019: do industriálního areálu Dolních Vítkovic přijede v červenci skotská formace Mogwai, jedna z nejdůležitějších post-rockových kapel hudební historie. Z Austrálie pak do Ostravy přiveze svůj podmanivý folk rock úspěšný písničkář Xavier Rudd.
„Mogwai ani po letech nevykazují známky tvůrčího útlumu. Stále dokážou diváky zmrazit drtivou, přesto nádhernou a emotivně vygradovanou, art rockově vynalézavou a dynamickou hudbou,” přibližuje Mogwai ředitelka festivalu Zlata Holušová. “Xavier Rudd, charismatický kytarista, perkusista, hráč na didgeridoo a foukací harmoniku má copyright na povznášející melodické a hluboce upřímné skladby, v nichž se prolíná folk rock s tribálním groove, reggae a popem druhu Paula Simona,” doplňuje Zlata Holušová.

Mogwai

„Budou vám krvácet uši, ale majestátní hudba, jakou dokážou zahrát snad jen oni, vám rány během chvíle zacelí,“ napsali kdysi o kapele Mogwai, která spoléhá převážně na instrumentální, melancholicky zabarvené kompozice pohybující se od krásy k chaosu. Nové zdařilé album Every Country's Sun potvrdilo, že Mogwai zůstávají relevantní současnou kapelou. „Tato deska ukazuje, že v nich je ještě spousta života, že se mění a rozvíjejí, i když nezapomínají na minulost. Co je ale nejdůležitější: stále vytvářejí zajímavá a zásadní alba,“ dočteme se v recenzi na musicOMH. Navázalo na ně soundtrackové album Kim spojené s americkým filmem režiséra Jonathana Bakera, a Mogwai tak pokračují ve spolupráci s filmaři. Jejich skladby zazněly v mnoha televizních seriálech – Sex ve městě, Les Revenants nebo Kriminálka Miami – ve filmu The Fountain a v ceněných dokumentech Zidane: A 21st Century Portrait, Lost in France Before the Flood (spolu s Nine Inch Nails) nebo v alarmujícím BBC Atomic: Living in Dread and Promise o historii jaderného zbrojení. „Rozhodně nejsme mainstreamová kapela, nosíme v sobě také punkový postoj a chráníme si tvůrčí svobodu,“ tvrdí leader a kytarista skupiny Stuart Braithwaite.

Jeden z nejuznávanějších australských hudebníků Xavier Rudd zůstává už dvacet let neochvějně pevný ve svých názorech na ochranu přírody, úctu k Aboridžincům a lidské svobodě. Vášnivý surfař tepe do politiků, nadnárodních korporací, populistů a nešvarů současného světa. Spolupracuje s OSN, mnoha neziskovými organizacemi a mezi své přátele řadí bývalého súdánského dětského vojáka Emmanuela Jala, dnes respektovaného rapera. Xavierova alba získala mnoho australských hudebních cen a úspěšně se prodávají po celém světě. Xavier Rudd se narodil do smíšené evropsko-australské rodiny a jeho prababička pochází z aboridžinského národa Wurundjeri. „Hudba je můj kostel a aboridžinská kultura mým náboženstvím,“ tvrdí Xavier, pro něhož je hra na didgeridoo tím nejpřirozenějším vyjádřením vztahu k Aboridžincům.

Osmnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od 17. do 20. července 2019 opět v úchvatném industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Prvními oznámenými jmény jsou The Cure, Florence + The Machine, Mariza a Lewis Capaldi. Program na 20 scénách nabídne přes 350 programových bodů - vedle koncertů více než 120 zahraničních a domácích kapel také diskuse v rámci mezinárodního fóra Meltingpot, dále divadla, workshopy, filmy, výtvarné instalace a další doprovodné aktivity.

Čtyřdenní vstupenky na Colours of Ostrava 2019 jsou v prodeji ve festivalovém e-shopu na www.colours.cz a v síti GoOut a Ticketportal. Cena 2 490 Kč platí na limitované množství 9 000 kusů.

Dodal: Colours
COLOURS OF OSTRAVA

COLOURS OF OSTRAVA

Středa 17. 7. 2019 až Sobota 20. 7. 2019
Vystupují:
The Cure, Florence + The Machine, Rag'n'Bone Man, Years & Years, Rosalía, MØ, ZAZ, Mogwai, Tom Walker, Mariza, John Butler Trio, Richie Hawtin Closer, Shaka Ponk, Xavier Rudd, Ólafur Arnalds, Lewis Capaldi, Kronos Quartet, Hiromi, Sons of Kemet XL, Cory Henry & The Funk Apostles, Calypso Rose, Mathias Eick, Paolo Fresu Devil Quartet, Gang of Youths, TOKiMONSTA, Enrico Sangiuliano, Nicola Cruz, Emily Dust nebo David August a řada dalších
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |