FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Divadla na Colours of Ostrava

Divadla na Colours of Ostrava
28. 04. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Nejnovější představení Batacchio novocirkusového souboru Cirk La Putyka a speciální verze inscenace Lásky jedné plavovlásky - Plavovlásky jedné lásky brněnského Divadla Husa na provázku v režii Vladimíra Morávka upravená pro Gong - to jsou hlavní lákadla letošního divadelního programu na festivalu Colours of Ostrava.
Kromě obou těchto představení, které využijí majestátní prostor auly Gong, návštěvníci uvidí legendy české improvizace, divadlo VOSTO5, ústecké Divadlo Demago s Jiřím Maryškou, ostravský improvizační soubor Impéčko a řadu dalších menších představení pro děti a jejich rodiče.

“Protože Provázek v příští a přespříští sezóně slaví své padesátiny - přičemž my jsme se rozhodli oslavit je sérii padesáti bezprecedentních událostí - učinili jsme toto ostravské hostování jedním z bodů oslav a objednali kvůli tomu náklaďák a pohyb jevištních vozů, že se z toho Martin Ondrúš na chvíli orosil. Třetím ze čtyř prologů festivalu, že by se to s dovolením stalo - toto naše pobývání v Ostravě - Miloši Formanovi a šedesátým letům a Provázku na počest,” vysvětluje režisér Divadla Husa na provázku Vladimír Morávek. Inscenace s živou hudbou kapely DiaBeatles je věnována panu Miloši Formanovi. Příběh Lásek jedné plavovlásky není jen anekdotou o dívce, která víc věřila, než myslela, anýbrž hlavně a především podobenstvím, geniální metaforou o třeštivém a třpytivém a legračním fenoménu šedesátých let. Diváci se stávají přímými aktéry děje, účastníky plesu, na který se všichni tak těšili - a pak litovali, že tam lezli. Zalykají se smíchem, připíjejí zvětralým pivem - a pak - úplně nakonec - koušou se do rtů trapností ...

Husa na provázku

Inscenace souboru Cirk La Putyka Batacchio, která spojuje nový cirkus, tanec a iluzionismus, se inspiruje poetikou starých kočovných divadelních společností, které volně spojovaly všemožné druhy lidských dovedností a výtvorů. Od cirkusových čísel a divadelních a hudebních scének přes zázraky tehdejších nových technologií až po ukázky anatomických anomálií zvířat i lidí. “Batacchio vás okouzlí atmosférou dávných šou plných magických triků, dechberoucí akrobacie a humoru. Na scéně se objeví sedm akrobatů a herců v netradiční kombinaci disciplín nového cirkusu s těmi, které na jevišti už jen tak neuvidíte,” láká principál souboru Rosťa Novák. Autorem a režisérem projektu je Maksim Komaro, finský režisér, který se souborem Cirk La Putyka spolupracoval již na inscenacích Slapstick Sonata a Play. Premiéru bude mít představení 12. května.

V představení Stand’artní kabaret souboru VOSTO5 chlapci Ondar, Petar, Tomina, Jura a Kurt předvedou svůj maximální improvizační standart! Nic víc, nic míň! Zcela otevřený divadelně-hudební improvizační večer. Stand´artní kabaret prožívá pokaždé svou premiéru i derniéru a je hudebně doprovázený vlastní kapelou SNAHA. Improvizovaná performance divadla Demago pokaždé vychází z momentální souhry performera, Jiřího Maryšky, instrumentalisty a mistra světel. Žánry se mísí, atmosféry houstnou. Je to, jako když kaligraf máchá štětcem namočeným v saké…Soubor Impéčko Ostrava v inscenaci The Film improvizuje na plátně, s hudbou i hereckými výstupy. Nikdo není připravený, scénář vzniká na místě.

 Na Colours of Ostrava 2017 zahrají jako hlavní headlineři například Imagine Dragons, Jamiroquai, Norah Jones, Justice, alt-J, Birdy, Midnight Oil, Moderat, LP, Benjamin Clementine, Michael Kiwanuka, Laura Mvula, UNKLE, Afro Celt Sound System nebo Nouvelle Vague.

Čtyřdenní vstupenky na Colours of Ostrava 2017 jsou v prodeji na www.colours.cz a v síti Ticketpro. Aktuální cena 2.490 Kč platí na limitované množství 5.000 kusů. V prodeji je také ubytování ve stanovém městečku, parkování nebo místo pro karavan.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.

COLOURS OF OSTRAVA

Středa 19. 7. 2017 až Sobota 22. 7. 2017
od 1690 Kč
Vystupují:
Jamiroquai (UK). Justice (FR), LP (UK), Birdy (UK), Moderat (DE), Imagine Dragons (USA), Norah Jones (USA), Laura Mvula (UK), Unkle, Booka Shade, Afro Celt Sound System, Faada Freddy, Speed Caravan, Midnight Oil a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |