FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival United Islands of Prague přiváží nové objevy z evropské hudební scény

Festival United Islands of Prague přiváží nové objevy z evropské hudební scény
11. 05. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Pražský multižánrový festival United Islands of Prague proběhne v červnu již po třinácté a oživí hudbou Kinského zahradu, Kampu, Střelecký Ostrov a Janáčkovo nábřeží.
Letos poprvé bude jeho hlavní program probíhat především v sobotu a v neděli 25. a 26. června, kdy spolu s novým METRONOME festivalem nabídne Praha ten největší hudební víkend. Již tradičně hlavní program festivalu předznamená Klubová noc, která proběhne ve čtvrtek 23. června v pražských hudebních klubech. Vstup na festival United Islands of Prague je letos opět díky podpoře hl. m. Prahy a partnerů tradičně zcela zdarma. 

Festival United Islands of Prague

United Islands of Prague opět rozezní hudbou jak venkovní scény, tak i pražské kluby a od 23. do 26. června představí ty nejzajímavější hudební objevy. Návštěvníci se tak opět mohou těšit na čerstvou hudební nálož v podání nadějných světových i tuzemských interpretů. „V průběhu celého roku sbíráme to nezajímavější z evropských showcasových festivalů jako The Great Escape, Eurosonic, Waves a další, abychom mohli festivalovým návštěvníkům představit ty nejčerstvější talenty z evropské scény. Na mě udělali velký dojem např. Get Your Gun z Dánska nebo L'Aupaire, jedna z velkých nadějí německé hudební scény anebo Playground Zero, holandští producenti, kteří dokázali roztančit publikum v anglickém Brightonu už ve dvě odpoledne! Program letošního ročníku je žánrově opravdu pestrý od indie popu a rocku přes world music až po jazz, takže si na své může přijít opravdu téměř každý,“ vysvětluje dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová.

Během posledního červnového víkendu na festivalu United Islands of Prague vystoupí více než 100 kapel a hudebních interpretů ze zemí jako je Dánsko, Německo, Irán, Nizozemsko, Litva, Chorvatsko, Rakousko, Polsko, Slovensko, Portugalsko, Estonsko a další. Mezi ty nejzajímavější patří velká naděje německé hudební scény, zpěvák a multiinstrumentalista L'Aupaire, temně melancholické severské trio Get Your Gun, rakouská elektro-popová formace Leyya a také jedna z nejzásadnějších postav blízkovýchodní undergroundové hudební scény - libanonský hudební producent Zeid Hamdan, který vystoupí s egyptskou zpěvačkou Maii Waleed. Dále zahrají neofolkoví Trad.Attack! z Estonska, kteří sbírají jedno ocenění za druhým či nejskloňovanější polská zpěvačka současnosti Monika Brodka. Z tuzemských interpretů zavítá na jedno z pěti pódií letošního ostrovního festivalu například Monika Načeva, která zde během jedinečného koncertu oslaví své jubilejní padesáté narozeniny. Výraznou vycházející hvězdou, která si odbyde svou festivalovou koncertní premiéru, je Emma Smetana, moderátorka, herečka a zpěvačka, která v letošním roce zaujala hudební kritiky velmi vydařenou popovou deskou, za níž stojí producent Jiří Burian. Velkým lákadlem je také koncert čtveřice Piano, která se pohybuje na pomezí alternativního popu a v prosinci 2015 vydala své poslední album Theia. Na festivalu se objeví také ty nejzajímavější projekty z loňské Klubové noci - Ponk, The High Corporation nebo Hard to Frame. Dalším výrazným zástupcem tuzemské scény jsou indie-popoví VyJakoMy, kteří zahrají jak v rámci Klubové noci, tak na hlavním pódiu United Islands of Prague.

Letošní ročník festivalu představí objevy tuzemské scény také ve spolupráci s pořadem Startér stanice Radio Wave, který se dramaturgicky podílí na výběru interpretů pro jednu ze scén festivalu United Islands. „Startér je hitparáda neobjevených talentů, kterým předpovídáme velkou budoucnost. Letos ty nejúspěšnější a nejzajímavější hudební projekty představíme i na pódiu Radio Wave Stage na festivalu United Islands of Prague a také v rámci Klubové noci v Roxy,” vysvětluje jeden z moderátorů pořadu Jonáš Zbořil.  

United Islands of Prague nabídne také pestrý a originální doprovodný program. Vstup na festival bude letos opět zcela zdarma. Kompletní program festivalu je uveden na webových stránkách www.unitedislands.cz

Dodal: Eliška Míkovcová, piaristi.cz
UNITED ISLANDS

UNITED ISLANDS

Čtvrtek 23. 6. 2016 až Sobota 25. 6. 2016
Vystupují:
L’Aupaire, Leyya, Brodka, Zeid Hamdan a Maii Waleed, Leaders of Men, Vltava, Monika Načeva a Michal Pavlíček + quarteto, Get Your Gun, Marafona, Trad Attack, When Airy Met Fairy, Playground Zero, St. Tropez, Ori, Zebelov, San Fran Disco, Sisa Feher, The Splender, Rozhlasový big band Gustava Broma, Piano, Emma Smetana, VyJakoMy, Ponk, Gits, Hard to Frame, Groove Hub, Carpet Cabinet, Jezzevec, Break Rolls, Džezvica, Jimmy Pé, Bulp, Nero Scartch, Apollinaire, VR Nobody, U-Prag, Potmě, Galen, Foggy Fogosh, Tomáš J Holý, Mulholand Blue, Places, These Days, Agu, Ptakustik, Bob O´Keeffe, Anakver, Emozpěv, Maela, Čáry Života, The Probe, VyJakoMy, Define Me, Hope Astronaut, Legendary Buccaneers, Bára Zemková, Jay Delver Band, Skeptemistic, Disconnexion, The Odd Gifts, The 26, John Hayllor, The Crushers, What’s Your Favourite Number, pale coy, Tvar Bez Formy, DRVGS, Bratří veselí, Le Dva, Petr Langr, Cigarette Syndrome, Pohár, Lukas Landa, Kannout, Afterpills Factory, Aitcher Clark, Wierdsky, Papyllon, Buy Her Sugar, Fuzzy2102, VIYU
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |