FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Letošní Jamrock byl největší v historii

Letošní Jamrock byl největší v historii
20. 06. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Až o týden později skončil pro pořadatele třídenní festival JamRock v Žamberku. My  vám dnes přinášíme zajímavosti a novinky, které letošní ročník tohoto festivalu přinesl.
Největší úspěch sklidili britští Reef, kteří neztratili nic ze svojí světové energičnosti ani skvělého hlasového podání zpěváka Garyho Stringera. Za českou scénu po stránce pěveckého výkonu jednoznačně strhl diváky výjimečně vystupující Dan Bárta s Alicí, z kapel pak Chinaski, Vypsaná Fixa, Wohnout, Sto Zvířat, David Koller, který zde po jedenácti letech zazpíval několik songů s Lenkou Dusilovou a skupina UDG. Skáčkově naladěné diváky doslova strhla k tanci a dovádění španělská Trashtucada.

Výborný výkon s úplně novými skladbami podal Čechomor, Franta Černý s Karlem, kteří přiletěli letadlem ze svatby a hned po koncertu tímtéž odlétli na narozeniny do Brna.

Z mladých novějších kapel měli posluchačský rekord Mother´s Angels z Litomyšle, kteří pravidelně dostanou diváky svojí nepřebernou energií a písničkami, které se prostě „zapíšou“ a výborná kapela Eddie Stoilow. Tvrdší muziku milující část publika uspokojili bez výhrad Momma Knows Best. Čtvrteční metalový den vyvrcholil švédskou legendou Therion, kteří byli vynikající muzikantsky, ale do varu dostávali diváky jen staršími skladbami, v nových věcech jako by jim docházela údernost a přímočará nápaditost. Z pohledu divácké účasti byl však čtvrtečním vrcholem Lou Fanánek se Syny Výčepu. Přinesli radost, vtip a „šťavnatou“ muziku.

Pátek už ohlásil docela jinou! Zástupy lidí dávaly tušit, že opět padne divácký rekord! Přesto, že Vypsaná Fixa drtila nedohlédnutelný dav, aby ji vystřídali stejně úspěšné Chinaski spolu s UDG a Martou Jandovou s německými Die Happy jako višničkou na dortu, přesto se tak nestalo. Loňský počet byl zatím jen dorovnán. A tak vše zůstalo otevřené s otazníkem: „jaká bude sobota?“!

Jenže sobota vytáhla všechny trumfy včetně krásného počasí, super naladěných diváků a úplné špičky kapel, nejen českých, ale i zahraničních.

Festival byl oficiálně zakončen skvělými Sto Zvířaty a zdálo se, že tři dny plné muziky vrátí skrze neděli všechny do reality všedních dnů. Jenže… v neděli bylo ještě polovinu sobotních a některé páteční kapely vidět, jak popíjejí a baví se v kordonech fanoušků v Žamberku v náručí restauračních zahrádek. Švédským Therion se tak nechtělo a tak dlouho posouvali odjezd na letiště, až jim nakonec letadlo uletělo. Porucha autobusu, která je potkala, už stejně neměla pražádný vliv na možnost stihnout let. Ostatní měli program méně časově riskantní a tak si mohli dopřát odjezd podstatně později, než byl čas jejich koncertu. Drtivá většina hlavních kapel jako každý rok spala, lépe řečeno měla nocleh, na srubech Haida v Českých Petrovicích, kde však nakonec z velké části zůstaly postele ustlány až do rána. Stylové prostředí místní restaurace vyvolalo v některých muzikantech chuť se opravdu dlouho bavit a tak sobota končila o půlnoci v neděli.

Letošní JamRock se opět posunul dál a jej otázkou kde to může skončit. Jisté však je jedno – atmosféra a nálada zde panující nemá na českých festivalech obdoby a stále větší množství diváků letos např. i z Německa a Slovenska, ale i Aše, Ústí nad Labem nebo Plzně a Prahy dává tušit, že se JamRock již pohybuje v nejvyšších vodách…

www.jamrock.cz

Dodal: Iva Rejlová, JamRock
JAMROCK

JAMROCK

Čtvrtek 9. 6. 2011 až Sobota 11. 6. 2011
490/550 Kč jednodenní 390 Kč
Vystupují:
Reef The Adicts Segment Sebastian Shatter Fanánek + Synové Výčepu Loccomotive Apple Juice Eggnoise Ready Kirken Hashberry Nil Vypsaná Fixa Zemanová Bára Eastpark UDG T.B.R.O. (Nor) Chinaski Tleskač Die Happy Johnny Said The Number The Pooh Good Fellas The Coolers Simple Muffin Ill Billy Hi Tec (D) November 2Nd Eddie Stoilow The Switch Trashtucada (Sp) Tomáš Klus Alice + Dan Bárta Skyline Čechomor Lenka Dusilová David Koller Mothers Angels Wohnout Divokej Bill Sto Zvířat a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |