FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Elektrošrot band na Trnkobraní zazpívá o elektroodpadu

Elektrošrot band na Trnkobraní zazpívá o elektroodpadu
18. 08. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Nová hudební formace s názvem Elektrošrot BAND, ve které hrají zkušení muzikanti, přichází nejen s pořádnou dávkou originální muziky, ale také s poselstvím o potřebě recyklace elektrozařízení a vstřícném vztahu k přírodě. Michal Pavlíček ml., Jan Zadražil, Jiří Novotný a Tomáš Lacina se představí na hudebním festivalu Trnkobraní již tento pátek.
Vznik Elektrošrot BANDu se datuje k březnu loňského roku. Samotná myšlenka na zrod kapely však začala klíčit už v září 2008. „Šli jsme se tehdy s Tomášem Lacinou v Praze přes Anděl a spatřili impozantní šestimetrovou sochu ze starých elektrospotřebičů. Tenhle Šrotozemšťan upozorňoval kolemjdoucí, že elektroodpad nepatří do popelnice. To pojetí se mi moc líbilo, působilo to nenásilně a příjemně a velice jasně. U stánku ASEKOLu jsme si vyzvedli materiály k problematice třídění a recyklace elektroodpadu a po čase se s kamarády rozhodli, že zkusmo nahrajeme písničku,“ říká Michal Pavlíček a dodává: „Z nahrávky jsme měli radost, a tak jsme ji poslali do ASEKOLu jako takový pozdrav i s informací, že plánujeme natočit celé album. Odpověděli, že jsou z takové myšlenky propagace třídění elektroodpadu nadšení a navrhli podporu při tvorbě a vydání alba „Kam zmizí?“.“

elektrosrot

Elektrošrot BAND na festivalu Trnkobraní zahraje v pátek 20. 8. 2010 od 22:30 na Bonver stage. Koncert bude složen ze skladeb z debutového alba s názvem „Kam zmizí?“. Na Trnkobraní bude mít kapela svůj stánek, kde po skončení koncertu proběhne autogramiáda. Návštěvníci si zde budou moci i zasoutěžit a vyhrát zmíněné CD „Kam zmizí?“ nebo tričko. Zároveň se dozvědí informace o třídění a recyklaci elektroodpadu.

Skupina v červenci dokončila videoklip k písni Elektropáni, který bude mít v srpnu premiéru na hudební televizní stanici Óčko. Další štací pro Elektrošrot BAND bude 27. srpna festival Rock for Church(ill).

Informace najdete také na www.elektrosrotband.cz, kde jsou ke stažení i písničky.

Kdo hraje v Elektrošrot Bandu?

- Michal Pavlíček ml.

Je synem předního kytaristy Michala Pavlíčka. V současné době se věnuje hudbě v mnoha podobách, od tvorby hudebních spotů, reklamy a znělek, po hraní ve skupinách Gangala-basta, One season band nebo hostování na řadě alb českých muzikantů.
- Kulich alias Jiří Novotný
Hrál nebo hraje v kapelách Černý ucho, VT Marvin, Veleslavín, Special guest, Technofactory, Moje Řeč, Red Hot Chili Peppers revival, BOA a La Grupa. Spolupracuje s předními českými skupinami jako zvukař a produkuje také hudební podklady pro reklamy a spoty.
- Tomáš Lacina
V současnosti je členem skupin Gang-ala-Basta a U-Prag. Spolupracuje též s bluesovým kytaristou Marcelem Flemrem a jeho Grape. V minulosti se účastnil německých turné projektu Musical Hautnah, hrál v českoalbánských funkových Hitfakers a v doprovodné kapele Natálie Kocab.
- Jan Zadražil
Působí jako herec na volné noze, hraje v představeních divadel jako je Divadlo v Řeznické, Švandovo divadlo, Veselé skoky, Strašnické divadlo, Husa na Provázku atd. Známý je také jako představitel jedné z rolí televizního seriálu „Velmi křehké vztahy“ (TV Prima).


Dodal: Aleš Povr, 4info.cz
VIZOVICKÉ TRNKOBRANÍ

VIZOVICKÉ TRNKOBRANÍ

Pátek 20. 8. 2010 až Neděle 22. 8. 2010
Předprodej 440 Kč (do konce dubna)
Vystupují:
Chinaski, J.A.R., Nightwork, Visací zámek, Gipsy.cz, Miro Šmajda, Michal Hrůza, The Cell, Petr Bende, Čankišou, Traktor, Fleret & Jarmila Šuláková, Xindl X, T4, Mch Band, Nadoraz, Tomáš Kočko, Le Pneumatique, Evolution Deja Vu, Charlie Straight a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |