FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hrachovka finišuje poslední přípravy

Hrachovka finišuje poslední přípravy
12. 07. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Už pošestnácté se zelený areál u Bečvy na kraji Valašského Meziříčí promění ve festivalové městečko. Hrachovka přivítá na čtyřech scénách sedmdesátku umělců, kapel, DJs a muzikantů. Veselice se tentokrát nese v duchu hesla „Hrachovka – Festival jako lusk“! A hráškové bobulky budou letos obzvlášť sladké.
Festivalová karta má i letos rub a líc. Sází na domácí a slovenská jména, která zaručují kvalitní show a přiváží svižné rytmy ze zahraničí. Páteční rozjezd přináší kapely, se kterými si budete moci zazpívat. „Areál otevíráme ve dvě odpoledne, první kapela zahraje ve tři a pak se nezastavíme až do nedělního rána. Na žádost návštěvníků jsme se rozhodli v sobotu program odstartovat už dopoledne písničkářským program tak, aby si fanoušci Hrachovky mohli festival užít opravdu naplno,“ řekl organizátor Zbyněk Hanko.

Páteční přehlídka začíná hned od začátku pěkně zvostra. Na hlavní scéně udeří do kytar jako první Imodium, pak se do peprných rýmů opře Záviš a rozeskáče vás Gaiah Mesiah. Valašskomeziříčtí miláčci Electrïck Männ patří k festivalu už stejně spolehlivě jako zelená barva. „Sázíme na zajímavý kontrast. Po rockovou scénou ostřílených Elekctrïcích vystoupí mladičká Ewa Farná. Stage pak předá kapele UDG, o kterou si návštěvníci každoročně píšou,“ okomentoval Hanko. Každý z loňských Hrachovkařů určitě nikdy nezapomene na loňský bahenní tanec během Skyline. I ti letos přijedou.

Důležitou událostí pátečního programu je určitě křestl CD Valmez 2009. „Agentura PEAS production se snaží podporovat kulturu v regionu. Valaši byli vždycky muzikanti. Kompliace s názvem Valmez už v minulosti vyšla, tak proč republice neukázat, jak se to v Meziříčí dělá dnes,“ představil comeback úspěšného projektu Hanko. A na co se dál můžete v pátek těšit? Xindl X, Xavier Baumaxa, Čokovoko, HC3, Mashy Muxx, Narcotic Fields, DJ Koogi, Sráči z doby kamenej, Puding paní Elvisovej, disco trojka Greatest Hits Collective, Tokamak, zlomená tancovačka pod taktovkou brněnského Redrumu a spousta dalšího... Navíc v pátek malá oslava toho, že je tu opět Hrachovka – PIVO ZA DVACKU!

Vlajku sobotní noci drží zakladatel hudebního směru jménem jungle: DJ Aphrodite a jeho dvorní MC Junior Red. Oba zažili děsivou bouři, která se nad Hrachovkou přehnala v roce 2006 a oba s radostí přijali pozvání na letošní běsnění. Spolu s nimi přijedou z britských ostrovů i legendy dubu Zion Train se svými nezapomenutelnými hity jako Love Revolutionary. Slovensko reprezentují Horkýže Slíže, soutěžit o přízeň hudebních fanoušků budou i irští The Pale. Nadějná kapela, které na nahrávku CD přispěl ze své kapsy i manažer U2 Paul McGuinness. A kdo dál? Ze zahraničí ještě DJ New Scientist, Djka Katcha, Jaksi Taksi, Memoria, Ty Syčáci, Michal Prokop a Framus Five, Fleret, Jaroslav Uhlíř, Docuku, Onset, Insania, Skrznaskrz, Green.Frog.Feet a spousta jiných....

Dodal: Anna Štětinová, PEAS Production
HRACHOVKA

HRACHOVKA

Pátek 24. 7. 2009 až Sobota 25. 7. 2009
Předprodej od 490 Kč (dvoudenní)
Vystupují:
Původní program: Zion Train, Horkýže Slýže, Aphrodite + MC Junior, Skyline, Ewa Farna, UDG, Jaksi Taksi, Elektrick Mann, Krucipüsk, Záviš, Xindl X, Petr Váša, Ty Syčáci, Green.Frog.Feet, Gate of Sorrow, Psycho Radio, Insania, Puding Paní Elvisovej, Jaroslav Uhlíř, MC Shabba, Jerx, Fleret, Koogi, Philip TBC + MC Vaant, Sayko, New Scientist a mnoho dalších
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |