FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hrachovka dává zelenou písničkářům

Hrachovka dává zelenou písničkářům
14. 06. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival Hrachovka ve Valašském Meziříčí (24. a 25. července 2009) letos rozšiřuje svůj program o folk a písničkáře. Fanoušci uslyší ty, kteří si svou slávu na českém hudebním nebi už vydobyli, ale i ty, kteří zatím na velkých festivalech nevystupují.
PEAS Production proto začala spolupracovat i s Janem Řepkou, organizátorem známé písničkářské přehlídky Open Mic a matadorem slavné Porty.
 
Vlajkonoši písničkářského programu: Xindl X, Xavier Baumaxa a Záviš. Xindl X začínal podobně jako desítky dalších muzikantů na malých festivalech a první slávu sklízel právě na pražském Open Micu. Dnes se díky jeho hravým a originálním textům hraje v rádiích a jezdí po všech žánrových festivalech od klasických folkových přes bigbítové až po rockové. Jeho hitovka Anděl nejprve zabodovala na hudebním serveru bandzone.cz, dnes už se drží na čele všech významných hitparád. Xavier Baumaxa dostal písničku po několikaleté pauze zase do klubů, rádií a festivalů. Kontroverzní rocker, který se nebojí kritizovat hvězdy showbussinesu i svoje vlastní fanoušky, nedávno aktualizoval svůj kanál na youtube.com. Najdete tam všechny poslední natočené koncerty.

Záviš má už za sebou slušnou folkovou kariéru. Jeho pornotexty a ostré narážky dokáží pobavit srdce každého českého fanouška. Pokud k Anglii patří suchý černý humor, pak k Závišovi je to hospodská hantýrka a pravidlo: co na srdci, to na jazyku.

Pro ty, kteří jezdí na festivaly objevovat nové talenty nebo pro ty, kteří chtějí zalovit v dosud neobjevených vodách, připravila Hrachovka čtveřici skvělých mladých muzikantů. Za zmínku stojí duo Nestíháme, které v těchto dnech objíždí republiku v rámci klubového turné s belgickými kolegy. Jan Řepka spolu s Petrem Ovsenákem – to jsou dva písničkáři, dvě kytary, dva krásné hlasy a spousta skvělých nápadů. Další z muzikantů: Martin Rous o sobě říká, že má havraní hlas a hraje jako prase. Jeho posluchači si to ale nejspíš nemyslí. Na současných folkových dýchancích má už vysezené teplé místečko a chybět proto nesmí ani na Open Mic session v rámci Hrachovky.

Pro zpestření vezmou nástroje do ruky i dvě křehké dámy. V Praze žijící třineckou Polku Krystynu Skalickou, původně učitelku matematiky a fyziky, život přivedl k loutkoherectví a loutkářství a jako divadelnici jí vložil do ruky malý akordeon, aby z ní udělal, již v dospělém věku, mladou nadějnou písničkářku. Lucie Redlová je svým příjmením předurčená k šíření písničky a folku. Na společných koncertech vystupovala např. s Jamesem Harriesem, Radimem Zenklem či Žambochy, kterým také hostuje na jejich první desce. Kromě sólového vystupování vystupuje od roku 2002 s kapelou Docuku - hraje na mandolínu a zpívá.


Dodal: Anna Štětinová, PEAS Production
HRACHOVKA

HRACHOVKA

Pátek 24. 7. 2009 až Sobota 25. 7. 2009
Předprodej od 490 Kč (dvoudenní)
Vystupují:
Původní program: Zion Train, Horkýže Slýže, Aphrodite + MC Junior, Skyline, Ewa Farna, UDG, Jaksi Taksi, Elektrick Mann, Krucipüsk, Záviš, Xindl X, Petr Váša, Ty Syčáci, Green.Frog.Feet, Gate of Sorrow, Psycho Radio, Insania, Puding Paní Elvisovej, Jaroslav Uhlíř, MC Shabba, Jerx, Fleret, Koogi, Philip TBC + MC Vaant, Sayko, New Scientist a mnoho dalších
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |