FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Další kapely na Rock for People

Další kapely na Rock for People
12. 05. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Program letošního Rock for People bobtná o další kapely! Z jednoho konce vaku dramaturgové přisypávají zvučná jména tuzemských bandů, z druhé se do Hradce Králové pomalu chystají méně známé, avšak neméně kvalitní formace ze zahraničí.
Natěšeni proto budou mezi 4. – 6. červencem na Rock for People přijíždět fanoušci tuzemských skupin Tata Bojs a Mňága a Žďorp. Početné fankluby mají rovněž další potvrzené domácí kapely: Eggnoise, Krausberry a Lety mimo. „Za ´úlovek´ z kategorie snů se dá označit páteční vystoupení fenomenálního jazzového trumpetisty Laca Decziho. Společně s kapelou zahraje hned v pátek 3. července na Večírku pro nedočkavé. A jak nám sám potvrdil, půjde o jeho vůbec první koncert na rockovém festivalu,“ říká Petr Fořt, který sestavuje program Rock for People.



Druhá „hlava“ festivalu, Michal Thomes, doplňuje organizační údaje: „Letos bude celkem pět hlavních scén. Dvě velké – t-music stage a Česká spořitelna stage, dvě scény Cool a Filter ve stanu pro 4 000 lidí a hangárová KISS stage, kde se představí hlavně mladé české bandy a vítězové různých soutěží, včetně Udělej si svůj festival.“ K dalším scénám patří například už loni hojně navštívený Kašpárek v rohlíku, jejž letos zaštítí RadiožurnáL.

Programové i organizační novinky jsou průběžně zveřejňovány na www.rockforpeople.cz, kde je rovněž časový rozvrh účinkujících po dnech. Partnery letního Rock for People, který se v Hradci Králové uskuteční od 4. do 6. července, jsou Česká spořitelna a T-Mobile pod značkou t-music.

Pořadatelé Rock for People v posledních týdnech provedli výlov světové hudební scény. V jejich síti uvízlo několik úlovků, které potěší znalce a zaujmou i širší publikum. V případě francouzského kvarteta 7 Weeks jde o náplast za neúčast reunionu Faith no More. V jejich syrovém rocku s výraznou rytmikou lze vyčíst rovněž inspiraci kapelami jako Queens of the Stone Age nebo Pearl Jam. Mimochodem – právě 7 weeks bezezbytku naplňují představu dramaturgů Rock for People, podle níž vybrané skupiny musí mít i přesvědčivou, zábavnou a nejlépe strhující pódiovou show.

Pověst skvělé koncertní kapely mají i polští Chico, kteří těží z kvalitního mixu crossoveru, jungle a etnické hudby. To vše v hutném hardcoreovém podání, s ostrými kytarovými riffy. I proto jsou možná připodobňováni k Asian Dub Foundation. Jejich groove je neodolatelný a hned první oficiální festivalový den se na t-music stage postarají o „kopanec“ publiku, který by měl být pár hodin cítit…

World music linii Rock for People, již už vytyčují Firewater, Gocoo nebo Gogol Bordello, se svou slušnou porcí afro-beatu posílí Keziah Jones. Tenhle týpek pendlující mezi Brooklynem, Paříží, Lagosem a Londýnem dokáže být přesvědčivý jak s početnou formací při produkci neodolatelného funky, tak sám s kytarou – jeho bluesové riffy jsou skutečnou pochoutkou pro fajnšmekry.

Po zmíněných Gocoo se podařilo získat další apoštoly japonské hudby. V případě Ra:IN ale půjde o pravý opak tradičních bubnů: tahle tokijská čtveřice mixuje rock s elektronickými plochami, avšak tím nejpodstatnějším na jejich hudbě je ekvilibristika kytaristy a basáka. Ra:IN – to je deeppurpleovský duch v těle podmračeného bijce z jakuzy. A pro znalce v Česku zbožšťovaných Mono může jít o příjemné rozšíření rejstříku.

Díky soutěži Emergenza se v Hradci Králové představí německá hard´n´rollová kapela Derfine. Zapomeňte na hlaholení při Octoberfestu nebo pivní recesi Die Toten Hosen! Tito mladíci sáli inspiraci z desek Motörhead, Danzig nebo amerických hardcoreových partiček 90. let. A na jejich těžkotonážním soundu je to hodně znát. Ostatně, nabízí se zajímavé srovnání s již potvrzenými The Black President, kteří se s oblibou pohybují v podobných hudebních končinách.

Dodal: Jiří Hlinka

ROCK FOR PEOPLE

Sobota 4. 7. 2009 až Pondělí 6. 7. 2009
Předprodej 1250 Kč, jednodenní 850 Kč
Vystupují:
Placebo, Underworld, Arctic Monkeys, The Kooks, Hadouken!, SKA-P, Bloc Party, Gogol Bordello, Freestylers, Static-X, Therapy?, Comeback Kid, Strike Anywhere, Ignite, The Bouncing Souls, Mucly Pup, Comeback Kid, Strike Anywhere, Jarmila Šuláková, Sto zvířat, Skyline, Visací zámek, Wohnout, UDG, Divokej Bill, Tony Ducháček a Garage, Chinaski, Horkýže slíže, Vypsaná fixa, Plexis,Už jsme doma a FPB, Aneta Langerová, Atari Terror, Blue Effect, Circus Ponorka, Circus Praha, Cocotte Minute, Crash point, Dark Gamballe, Divokej Bill, Fourth Face, Imodium, Meky Žbirka, Michal Hrůza, Plus minus, Southpaw,Status Preasents, Sunshine, Švihadlo, Tleskač, Xavier Baumaxa a hnedě smyčce, Xindl X, X lest to Die, Tata Bojs, Mňága a Žďorp, Eggnoise, Krausberry, Lety mimo, 7 Weeks, Chico, Keziah Jones, Ra:IN, Derfine a mnoho dalších
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |