FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Představujeme Cultural Reggae Vibez 2008

Představujeme Cultural Reggae Vibez 2008
20. 05. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (4)
(Promotion) Občanské sdružení Prove připravilo již 7. ročník dvoudenního open air festivalu Cultural Reggae Vibez, který pořádají dobrovolníci bez kterých by tento projekt nebyl možný realizovat. Festival se již tradičně koná v krásném prostředí starého lomu u sv. Josefa, který se nachází nedaleko Hořic v Podkrkonoší.

Brány festivalu se otevřou v pátek 13. června ve 14:00, program pak začne v 17:00 vystoupením Aldamana, který hraje nadidgeridoo se saplovým doprovodem.

Koncernově velice vytíženou kapelou, která letos vydala album Life on Ropes jsou Prague Ska Conspiracion jak z názvu vyplívá jedná se především o ska a rocksteady doplněné nádherným hlasem zpěvačky Marian, jehož sílu umocňují její africké kořeny.

Následovat bude koncert kapely Uraggan Andrew & Reggae ortodox, která vznikla na začátku roku 2004 . Jejich síla je hlavně v parádní trojkombinaci basy, bicích a perkusí zaručujících vždy řízné riddimy. Každé vystoupení je však v jejich podání jiné, se svým soundem si pohrávají a určitě se je na co těšit. kořeny. Skaprašupina je slovenská partička, která hraje reggae, ska, punk a domácí folk spojený s elektronikou. Mají na krku tři alba a to poslední „Good-bye underground“ vydali u BMG. Následovat bude hudební projekt, který slučuje taneční hudbu s reggae, dubem a s prvky world music. Kapela Dub o Net která vznikla ze spojení muzikantů skupin Švihadlo and Nyabinghi Warrior.

Strawl & Out of Many(nl) story začali na počátku nového milénia na východu Nizozemska. Out of Many se postupně rozrostli díky nápadu saxofonisty a trombonisty pořádat týdenni reggae sessions. Na ůplně první show se objevili různí místní zpěváci, přidal se rastaman Curtis ´Strawl´ Arnaud, který zrovna dorazil z Karibských ostrovů Sint Eustatius a hledal pokrokovou hudební inspiraci. Zazpíval své vlastní pisně a od toho dne se Strawl & Out of Many spojili, aby dali vzniknout jedné z nejlepši reggae hudby v Holandsku. Imponují různým lidem svým kritickým pohledem na společnost a jejich talent byl uznán když vyhráli několik mistních hudebních reggae cen. Strawl & Out of Many, jméno odkazujicí na jamajskou hymnu 'Out of Many One People', jsou považováni milovníky hudby za tvůrce písní s Karibským nádechem pojednávající o moudrosti, lásce a porozuměni. Zbytek večera dovedou do konce Dr. X & Rolland Mc Zagga.

reggae

Na druhé podiu se představí Positive Ferment sound system & Dubska vokal trio(pl) projekt při kterém doprovází dje zpěváci z kapely Dubska. Na projektu také spolupracuje Zasad Selekta s doprovodem živých kytar. Passa Passa crew (27Pablo, Luceek & Junior Stress,pl). Dj Pablo je uznávaným polským djem,který vyhrál první Antibabylon Soundclash v Slupsku v roce 2000 a po roce byl zvolen Králem Dancehallu během Soundclashe v Lodži. V roce 2006 vyhrál Pablo 3. internetovou soutěž Reggae Fora v Polsku. Pablo spolupracoval s djem Lexo(fr) s kterým založily projeckt Yes Mi Selecta později spolupracovali s nejlepším portugalských reggae, hip hopových a breakbeatových skupin. Ras Bass sound system (pl) Ras Bass polskej rasta co žije 6 měsíců v roce na Jamaice se svoji partou, přiveze sebou taky svůj stánek s deskama přimo z Jamaiky, Jah Tribe (soud system který vznikl speciálně pro tenhle festival-sirkiselecta, sooooda, kosa, hendrix, hamas a tomala z positive ferment ss), Raggaultras východočeský sound system který hraje dub/reggae/dancehall/raggajungle,  

Sobotní dopoledne můžete využít zábavných atrakcích, procházkou nebo koupáním v nedalekém koupališti. Odpoledne bude hrát uznávaný francouzký reggae Dj Damalistik (fr). Již téměř šest let vyjíždí reggae kapela Ilam šířit z Karlových Varů pozitivní vibrace. My si je můžeme poslechnout v sobotní podvečer.  Mimo stabilního jádra pěti hudebníků se šíření zůčastnila celá řada známích reggae (i jiných) MCs. Síla natural reggae Ilamu je v upřímnosti, stabilním skanku a mocné base.

Následovat bude kapela Dubska (pl) pochází z polské Bydgoszczy a vznikly na počátku roku 1999.Na začátku kapela hrála široce pojatý styl Dub…bylo slyšet že hrají jakýsi vlastní žánr v kterém se hlavně vyskytují instrumentální útvory.Častým hraním kapela přešla ke skládání vlastních skladeb které nebyli zbaveny jednoznačných elementů „Dabu“.

V roce 2005 kapela vydala svoje první CD se třinácti songy(z nich nejpopulárnější jsou "Raj",    "Subway", "Wiatr", nebo "Reggae music"), které odstartovalo pravidelné koncertování po celém Polsku. Po vydání tohoto CD kapela soutěžila hned ve třech kategoriích: Nejlepší CD roku v Polsku, největší polská hrající naděje a nejlepší debut v Polsku. Dnes patří Dubska mezi nejlepší kapely v Polsku. Po té vystoupí kapela Feher Fekete Kerek , kteří taktéž vydali nové album Rasta is Booster. Hlásají stop rasizmu a nesnášenlivosti mezi lidmi. „Tyto negace odbouráváme prostřednictvím hudby, na kterou se tancem dobře zpotí jak běloch tak černoch nebo třeba ufon...“ Reggae míchají s ragga, ska, Balkán, cikánskej čardáš a punk. Další polskou kapelou je Etna(pl) přímořské osmičlenné hudební těleso, které vzniklo v roce 1999.

Kapela prezentuje hudební styl Reggae-Ska . Doposud zaznamenaly tři alba: "Na Syjon" 2001 poté "W kierunku słońca" 2004 který byl doplněn videoklipem a poslední album s názvem Polityczna ganja" které vyšlo v roce 2007 .

Za dobu svého působení Etna absolvovala přes 200 koncertů jak na domácí polské půdě tak i za jejími hranicemi. Reggae Vibes (de) je mnichovský sound system, který jako první v Německu začal hrát dancehall a rootsreggae.  Fred & Barney's Renegade Sound funguje už více než 15 let. Můžeme se těšit na velice kvalitní reggae v podání těch nejlepších Djs a MCs.

www.culturalreggaevibez.cz

CULTURAL & REGGAE  VIBEZ

CULTURAL & REGGAE VIBEZ

Pátek 13. 6. 2008 až Sobota 14. 6. 2008
Předprodej 2na oba dny 250 Kč, na místě 300 Kč
Vystupují:
Strawl & Out of Many(nl) , Reggae Vibes (de), Dubska(pl), Etna(pl),Feher Fekete Kerek, Dub O Net, Prague Ska Conspiracion, Skaprašupina(sk), Uraggan Andrew & Reggae ortodox, Ilam, Damalistik (fr),Positive Ferment sound system & Dubska vokal trio(pl), Passa Passa crew(pl), Ras Bass sound system (pl), Raggaultras, Jah Tribe, Dr. X & Rolland Mc Zagga a další.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Teczka | 26. 05. 2008 | 01:30:00
velka skoda, ze v brne probiha protestfest a koncik Zion Train, po nekolika letech Horice vynecham.(
Lenka | 21. 05. 2008 | 09:01:01
nás přijede!;)
soda | 21. 05. 2008 | 04:23:00
to je jasny, prijedte všichni. Dik
Lenka | 21. 05. 2008 | 09:41:52
Jasná volba! nej nej festival léta
SOUVISEJÍCÍ SOUTĚŽ

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |