FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Na Summer Session padalo tisíce bublinek

Na Summer Session padalo tisíce bublinek
06. 08. 2007   |   Autor: Wajdak   |   Komentáře (4)
Po velice náročném víkendu přinášíme reportáž z třetího dílu open-airu Summer Session, který se letos uskutečnil v polovině prázdnin, oproti loňskému, který se konal ke konci. Letošní akce nevypadala příliš růžově vzhledem k dešti, který se po okolí proháněl, ale nakonec nebyl důvod litovat.
Devátá hodina večerní, v polovině cesty od Prahy se začínají snášet první kapky, nebe zbarvené do černa a naše posádka očekává to nejhorší. Déšť neustává ani po příjezdu na Žďákovský most a tak nám nezbývá nic jiného, než se trochu namočit a vyběhnout z auta ke vstupu. Máme deset hodin, v areálu přibližně 150 lidí, na hlavním stagei se právě střídá Freeman a nastupuje duo Jamal djs. Částečně krytá stage se naplňuje po okraj tanečníky a party pomalu, ale jistě začíná.

summer session

Ještě několik minut a déšť ustává, paráda! Dj Jacker a Dj Malda hudebně přitvrzují a návštěvníkům to rozhodně nevadí. Jamal djs se účastnili několika větších akcích, jako je např. Pig Fest, nebo dokonce 24. díl Apokalypsy. Techno stage je v obležení, hodinu před půlnocí přicházejí další a další návštěvníci. Na baru si postojím pět minut, horší je to ale s wc. 1 (doslova) pánský a 1 dámsky bylo pro cca 500 lidí opravdu málo a především slečny byly lehce otrávené z čekání ve frontě čítající mnohdy deset, či více lidiček. Procházím si svoje klasické kolečko – od horního baru k hlavnímu stagei, dolnímu baru, fotbálku, Shock stagei a znovu k hornímu baru. Spousta mladých lidiček se přijelo bavit rovnými beaty a trochu mi přišlo, ze Shock stage, kde se hrálo spíše „na pohodu“ (dnb, elektro) a kde se moc posluchačů nezdržovalo, byla možná trochu zbytečná a hlavní stage by nejen mě stoprocentně stačila.

summer session

Půl hodinky před půlnocí nastupuje Live Act DJ Kwacza. Jan Kwaczek žije již čtvrtým rokem v Anglii, ale do Čech se vrací rád a také nám ukázal, že techno mu není cizí a že z notebooku hrát rozhodně umí. S občasnými prvky minimalu jsme se celkem bez problémů vyrovnali zvláště díky následným hard-techno pasážím. Čas ubíhal jako voda, ještě jsem stihl porozprávět s návštěvníky a opět se střídalo (co mě trochu překvapilo byl určitě o trochu nižší věkový průměr, mladých lidiček pod 15 let zde bylo poměrně dost. Třeba je to nová, nastupující generace… :). Na stagei další dvojice Djs, tentokrát se proti sobě postavili The Keeper – český scratchový mistr a Steen – rezidentní Dj technovinyl parties.

summer session

Opět se roztočily 4 gramofony a techno show s prvky housu odstartovala. Oba Djs rozpálili publikum téměř na max a během hodiny a půl dlouhého setíku přilákali k tanci ještě o něco více lidí. Na tanečníky se linuly neustále bubliny, které sice vytvářely pěkný vzhled, nicméně tancovat celý od jaru nebylo zase nic extra. Naopak lasery fungovaly perfektně a poskytly mi výborný vizuální prožitek, stejně jako dvě projekční plátna na stěně za Djs. Když pak v půl třetí nastupoval Agent – pro mě největší lákadlo večera, účastníka Techno Masters, Svojšic i Pig Festu, přesunuli jsme se ještě o jeden techno schůdek výše. Svižné a chytlavé techno nás dostalo, Agent podle vlastních slov nepodléhá trendům a snaží se jít svou vlastní cestou. Mě osobně se tato jeho cesta zamlouvá a vystoupení jsem si vychutnal.

agent

Po Agentovi přišel nelehký úkol pro českobrodského rodáka Františka Urbana alias Dje Franka. Ten se během večera pohyboval se svými blízkými v prostorách areálu a užíval si večera, resp. i rána, jelikož po svém vystoupení neodjel, ale vydržel až do samého konce SS3. Svojí role se ujal na jedničku a lehce zchudlý (po Agentovi se značná část převážně těch nejmladších odebrala domů), přesto rozvášněný dav pokračoval v tanci. Postupem se Franke uchyloval k prvkům psy-trancu a vracel se zpět k technu. Byla to zajímavá podívaná.

summer session

Zkrácený, pouze hodinový set Franka vystřídali finishmani Body Bass a Legend Bee, přezdívaní „českobudějovičtí řezníci“, residenti X-mix parties. Progressive, techno a tech-house se linul z kvalitního ozvučení ještě v sedm hodin ráno, kdy se celá akce chýlila ke konci. Až do konce vydrželo pařit jen několik fyzicky zdatných jedinců, zřejmě slušný oddíl. My ostatní a hlavně my – řidiči, jsme byli rádi, že nám drží víčka od sebe. Třetí Summer Session skončil a musím podotknout, že to byla velice vydařená párty v poměru cena/výkon. V průběhu nedošlo k žádným problémům jak po technické, organizační, nebo bezpečnostní stránce. Nikoho nebyla potřeba ošetřovat, i když v jednu chvíli se alkoholem posilněný „kulturista“ snažil srovnat barmana, k čemuž se ale nedostal. Doufám, že příští rok vyjde o trochu lépe počasí, podle mého názoru večerní déšť odradil minimálně takových 150 lidiček. Oproti loňskému roku tak byla návštěva o sto menší. Ještě jednou díky organizátorům, Djům a účastníkům za fajn večer.

Foto: Darkina
  
SUMMER SESSION

SUMMER SESSION

Pátek 3. 8. 2007
150 Kč
Vystupují:
Kwaczo, Agent, Jamal djs, The Keeper, Franke, Freeman, Steen, Body bass, Jarda Beck, Jacob Mara, Legend Bee, Sukulent djs, Wetrix, Pluge, Fusion
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Kablion | 08. 08. 2007 | 03:38:43
Derrr

Jako vidi a slysim to podobne jako "skokan z mostu". Fajne jsem se bavil na druhe stagei, prvni me moc neoslovila.
Technokocour | 07. 08. 2007 | 11:14:39
summer session 3

tak akce na vybornou, nejlepe jak jinak nez agent, podle me naopak zadne mlaticky nehral, nikdy predtim jsem v jeho setech neslysel tolik melodii, ale svizne to bylo jo v tom Agenta poznavame, jinak super akce kde atmosferu by mohli zavidet daleko vetsi party, melo to ducha, su next year
wajdak | 07. 08. 2007 | 06:41:24
2 sko

Tak Agent zahral podobne druhy vecer i v Roxy a libil se taky, opet jsme u otazky vkusu :). Tak priste mozna vybrat jinou akci, kdyz tahle ti nesedla...
skokan z mostu? | 07. 08. 2007 | 05:02:48
summer session

tak pro mě byla SS3 na hlavní scéně naprosto nudná, sety o ničem, bez myšlenky a vývoje (co sem aspon poslechl). Agent hrál standardní mláceninu, poslední dobou je tragickej, rovný sypačky o ničem. Bohužel mi unikl Kwaczo, na kterýho sem se těšil:( Druhá scéna u mě jednoznačně vedla, od downtempa, ambientu přes minimal, d´n´b a psytrance, s pěkným zvukem....Před deštěm sem zalezl, tzn. sichr! Ráno mi bylo na blití z vyjetejch a totálně vyrytejch, co se potloukali na technu, fakt blitky. Jinak sem čekal o dost větší areál (dle plánku.) ale neva, pěknej prostor celkem. Katastrofa s 1 WC pro pány a 1 pro dámy!!!!!! Co to jako je??? Jinak chválim organizátory za dobrej zvuk a vůbec techniku, tady bylo vše ok! Tak snad příští rok, doufám, že se zajímavějším a pestřejším line-upem na hlavní scéně!!! déééér jak sině:)

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |