FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Německá edice United Islands v září na Výstavišti

Německá edice United Islands v září na Výstavišti
30. 06. 2020   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Druhý   víkend   v   září   bude   patřit  multižánrovému hudebnímu festivalu United Islands of Prague. Ten se letos koná již po sedmnácté a přichází s řadou novinek. Mimo změny termínu, ke které došlo kvůli vládním nařízením spojených s COVID-19, se na festival mohou diváci těšit nově v areálu Výstaviště Praha Holešovice. Akce letos proběhne v „Deutsche Edition“ tedy v německé   edici   a   návštěvníci   se   tak   mohou   těšit   na   produkce   talentovaných hudebníků   z   našeho   sousedního   státu.  
„Jsme nadšení, že můžeme oznámit, že díky spolupráci s Německým velvyslanectvím, zastoupením Saska v Praze, Goethe Institutem a Českoněmeckým fondem budoucnosti přivezeme v září do Prahy to nejlepší ze současné německé hudební produkce,” říká organizátor festivalu United Islands of Prague David Gaydečka a dodává, že i přes přesun ročníku na září se diváci rozhodně nemusí o rozsah a kvalitu festivalu bát, vše totiž běží podle plánu. “Virus Prahu v březnu zhasnul a my se těšíme, že ji rozsvítíme. Neporušujeme tradici a připravujeme pro diváky festival, který mají rádi. Letos se můžete těšit na celou řadu hudebních objevů a vstup bude opět zdarma,” vysvětluje Gaydečka.

United Islands

„Německo s radostí přijalo pozvání, aby se stalo partnerem letošního ročníku United Islands of Prague. Jak víte, město Praha hrálo klíčovou roli v procesu vedoucímu k německému sloučení přesně před 30 lety. Německo navíc 1. července letošního roku převezme předsednictví Rady Evropské unie. To jsou všechno dobré důvody k oslavě rozmanitosti v Evropě - s hudbou jak z Německa, tak z České republiky,“ říká o spolupráci velvyslanec Spolkové republiky Německo pan Christoph Israng.

S unikátním konceptem přidat k United Islands of Prague podtitul a přivézt do Prahy hudebníky z jedné země, naposledy z Británie, přišli organizátoři minulý rok a nápad sklidil mnoho pozitivních ohlasů. Letos se návštěvníci mohou   těšit   například   na   saskou DJskou noc, nebo bavorské kytarové odpoledne. Ředitel kanceláře Svobodného státu Sasko v Praze Dr. David Michel upozorňuje i na saskou Club Night. „Jsem rád, že máme dlouho očekávanou příležitost k prezentování saských DJů zde v Praze“.

Ochuzeni samozřejmě návštěvníci nebudou ani o českou hudební produkci. „Věříme, že spojením českých a německých interpretů vznikne neopakovatelný hudební zážitek, který by si nikdo neměl nechat ujít,“ shodují se Petra Ernstberger  a Tomáš Jelínek, ředitelé Českoněmeckého fondu budoucnosti. Ředitelka Goethe institutu v Praze paní Angelika Ridder dodává, že institut tradičně spolupracuje a podporuje české kulturní akce a je ráda, že se letos mohou zapojit i do United Islands of Prague.

Více   informací   se   návštěvníci   dozví   na   sociálních   sítích   a   webu   festivalu https://www.unitedislands.cz/.

Dodal: Sabina Turšnerová

UNITED ISLANDS

Čtvrtek 11. 6. 2020 až Pátek 12. 6. 2020
zdarma
Vystupují:
na programu se pracuje
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |