FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

V sobotu vypukne Pražský Majáles

V sobotu vypukne Pražský Majáles
24. 04. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Do pražských Letňan se už v sobotu 27. dubna sjedou desítky tisíc lidí. Čeká je jeden z největších open-air festivalů pro mladé – Pražský Majáles 2019. Ten odstartuje obřím průvodem v centru Prahy, jehož součástí budou i samotné kapely.
Jednodenní festival pod širým nebem letos přinese více než 20 vystoupení na třech hudebních scénách. Zahrají například kapely Kryštof, Ben Cristovao, Rybičky 48, český rapper Paulie Garand nebo česká hudební skupina z Prahy Mydy Rabycad.

Studentský měsíc vyvrcholí jednodenním hudebním festivalem už v sobotu 27. dubna v Letňanech. Na patnáctý ročník Pražského Majálesu vyrazí stovky studentů společně v alegorických vozech svých univerzit a škol. Do průvodu se letos zapojí též „majálesové“ kapely. „Chceme vytvořit největší majálesový průvod. Tento krásný okamžik celého Studentského měsíce letos poprvé oživí i hudební hvězdy, které následně vystoupí na Pražském Majálesu. Do průvodu se letos zapojí zpěvák Marek Ztracený, skupiny Mirai, Jelen a Mydy Rabycad. Průvod je veřejná akce, zúčastnit se tedy může kdokoliv,“ láká na letošní „pochod“ Prahou jeden z organizátorů Pražského Majálesu Patrik Brhel. Studenti se sejdou už v 9:15 hodin dopoledne na nároží ulic Vodičkova a Jungmannova, kde před měsícem společnými silami postavili májku.

Samotný festival otevírá brány od dvanácti hodin, o první vystoupení se ve 12:30 postará vítěz soutěže studentských kapel. Hlavním „tahákem“ letošního Majálesu je kapela Kryštof. Nováčkem na Majálesu budou například slovenský raper Kali či česká hudební skupina z Prahy Mydy Rabycad. „Návštěvníci se mohou těšit též na Marka Ztraceného, Bena Cristovaa či Rybičky 48,“ vyjmenovává dále Brhel. Z kapel se dále o show postarají například Horkýže Slíže, Jelen, Mirai nebo například UDG.
Studenti chystají speciální studentské město.

Studenti připravili rovněž speciální studentskou část festivalu – takzvané studentské město. „V studentském městečku budou prezentovány jednotlivé studentské organizace a spolky. Studenti si mimo jiné pro návštěvníky letos připravili i studentskou hudební stage. Na ni se odehraje kromě hudebního vystoupení i show mista české republiky v Jojo,“ doplňuje Brhel. Dalším lákadlem ve studentském městě bude klidová zóna s vodními dýmkami a posezením. „Návštěvníci si zde mohou odpočinout, ale také si třeba zahrát turnaj v populárním beerpongu nebo si vytvoří vzpomínku ve fotokoutku,“ uzavírá Brhel.

Studenty dále čeká volba Krále a Královny Majálesu. „Vystoupení kapel budou v průběhu dne doplňovat jednotlivé studentské vstupy na hlavních pódiích. Samotné vyhlášení Krále a Královny Majálesu 2019 se odehraje v podvečer,“ říká Brhel.

Ti, kdo ještě nemají vstupenky, by si měli pospíšit. Organizátoři hlásí už jen posledních pár kusů lístků. Jeden nyní vyjde na 580 korun, VIP lístek stojí 999 korun. Na místě už dostupné nebudou. „Vzhledem k tomu, že na festival míří desítky tisíc lidí, doporučujeme využít městskou hromadnou dopravu namísto auta,“ upozorňuje Patrik Brhel.

Partnerem Pražského Majálesu 2019 je NYX proffessional makeup.
O festivalu Majáles

Majáles je oslava jara a mládí, širší program oslav je prezentací studentských dovedností a hlavní den oslav tvoří tradiční majálesový průvod a velký open-air festival, na kterém se volí král a královna z řad vysokoškolských studentů a princ a princezna z řad středoškolských studentů. Pražský Majáles 2019 se uskuteční v sobotu 27. dubna 2019 v pražských Letňanech.

Kompletní informace lze najít na webu www.praha.majales.cz.

MAJÁLESOVÝ PRŮVOD V PRAZE: Sraz účastníků je v 9:15 na nároží ulic Vodičkovy a Jungmannovy (u Májky). Slavnostní zahájení průvodu začíná přestřižením pásky v 10:20 a v 10:30 studenti vyrážejí směr Letňany. V 9:30 hodin bude slavnostní zahájení přestřižením pásky, ihned poté průvod vyráží směr Letňany.

NOVINKA: Letošní „brány“ festivalu otevřou společně kandidáti na Krále a Královu Majálesu 2019. Za střední školy kandidáty na Prince a Princeznu Majáles 2019. Tento moment je vhodný pro pořízení fotografií a videí (12:00 hodin).

TRASA PRŮVODU:
Vodičkova – Karlovo náměstí – Myslíkova – Masarykovo nábřeží – Smetanovo nábřeží – Křížovnická – 17. listopadu – Čechův most – nábřeží Edvarda Beneše – nábřeží Kapitána Jaroše – Dukelských hrdinů – Strossmayerovo náměstí

Dodal: Karolína Křenková

MAJÁLES (PRAHA)

Sobota 27. 4. 2019
Vystupují:
Kryštof, Rybičky 48, Ben Cristovao, Horkýže Slíže ,Jelen, arek Ztracený, Kali & Peter Pann, Separ, Mydy Rabicad, Dymytry, Pavel Callta, Mirai, Gaia Mesiah, Ego, Paulie Garand, PipesAndPints, Pipes & Pints, The Atavists, UDG
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |