FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Shotgun odkryl letošní jména

Shotgun odkryl letošní jména
29. 04. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Dramaturgická krasojízda festivalu Shotgun pokračuje, v Hrádku nad Nisou se tak i letos setkají pozoruhodná jména zahraniční a domácí hudební scény současné elektroniky. Konec druhého týdne v září nabídne dvě stage, na kterých se vystřídají například Call Super, Kid Drama, Leibniz, Olivia nebo Paul du Lac.
Ve čtyřhodinovém setu se poprvé představí Call Super, berlínský producent a DJ původem z Londýna. Právě s londýnským klubem Fabric je spojen label Houndstooth, na kterém v roce 2014 vydal své debutové album Suzi Ecto, všeobecně považované za jedno z nejlepších alb roku. Call Super je úzce spjat také s nizozemským vydavatelstvím Dekmantel Records nebo se značkou The Trilogy Tapes, se kterými spolupracuje pod pseudonymy Ondo Fudd či Elmo Crumb. Kromě originální produkce má coby vytříbený selektor a DJ s precizní technikou svoji show na Berlin Community Radio.

Druhým, ne však posledním hostem z Anglie bude Damon Kirkham alias Kid Drama. Nezastavitelný chrlič releasů a podcastů se poslední dobou vrací k přímočarým beatům a těžiště svého zvuku posouvá ke klasickému drum'n'bassu. Nebojí se zahrát skladbu z devadesátek proloženou autonomic a tanečním zvukem se silným odkazem na přelom milénia - do doby, kterou v tom nejlepším slova smyslu ovládli Optical, Matrix nebo Special Forces. Letos Kid Drama mimo jiné vydá singl u Metalheadz.

Další zahraniční host přijede z německého Lipska. Lipskou štafetu tak na Shotgunu po Kali Avaaz převezme Leibniz, bezesporu jeden z hudebních vrcholů letošního festivalu. Jeho live vystoupení patří vůbec k tomu nejzajímavějšímu, co se během loňského roku mohlo objevit. Několik singlů zatím vyšlo na labelech Fourth Wave, Ortloff, Rat Life nebo Shtum, sublabelu vydavatelství Uncanny Valley, s napětím lze také očekávat vydání jeho debutového alba.

Overlook

V předem jen stěží předvídatelném setu vystoupí čerstvý vítr jižního pobřeží Anglie Jason Luxton aka nepřehlédnutelný Overlook. Jeho letošní debut Smoke Signals připomíná klasická Photekova alba oděná do kabátu moderního zvuku. Nelze se tedy divit, že renomé, které vzešlo z úspěšného debutu i předchozí spolupráce s Doc Scottem a jeho 31 Records, labely Narratives, DSCI 4 nebo Samurai Music, jej teleportovalo k bráně vydavatelství Blackest Ever Black a zajistilo vydání nového singlu. Pod stejnou značkou bude letos k poslechu chystaný debut dalšího hosta Shotgunu, kterým je jeden ze tří členů projektu Ruffhouse, především ale zkušený sólo producent Pessimist. Stálice minimalistického drum'n'bassu a halfstepu, která se až v posledním roce výrazně vyprofilovala a dotáhla svůj strohý zvuk k dokonalosti.

Hutný, dynamický sound v kombinaci s acidem a zálibou v synťákových zvucích 80. let přiveze Olivia, členka polského kolektivu Chrono Bross  a aktivní propagátorka techna a electra v jeho nejsyrovějších podobách. Olivia je rezidentkou známého klubu Szpitalna 1 a pravidelně se objevuje na festivalu Unsound a všech jeho mutacích napříč světem. Reprezentaci nizozemského undergroundu nakonec zajistí Paul du Lac, zakladatel uznávané značky Bio Rhythm Records. Ve svých setech bruslí na hraně syrověho house, detroit techna, electra či dark wavu.

Domácí scénu Shotgunu podpoří Exhausted Modern live a Raphael Kosmos z pražského labelu Endless Illussion, dvojice Mike.H & Not_me z kolektivu SEED, Dialect & Elektrabel, AhZ, Stanzim, Rade, Sta, Disco Møreti & PSJ, Annita, Nitrous & D-Resist a Touchwood & Subject Lost live + speciální host.

O vizualizaci první stage se postarají domácí mágové ze studia _Stroy, druhou stage rozžehne pražská formace R/FRM. Venkovních instalací, dekorací a chill out zón se ujme budoucí architekt Tomáš Ullrich. Nová identita festivalu vznikla zásluhou talentované studentky pražské UMPRUM Anežky Minaříkové. Shotgun také chystá novinku v podobě nového zvuku a afterparty, o nichž bude dále informovat v průběhu předprodeje.

Jednodenní a dvoudenní vstupenky jsou k dostání exkluzivně prostřednictvím portálu GoOut nebo na oficiálních stránkách festivalu www.shotgunfestival.cz, které budou spuštěny v květnu společně s festivalovým e-shopem. Limitovaná edice vstupenek za 300 a 400 Kč + poplatky je k dispozici do vyprodání zásob, poté se jejich cena navýší.

Ubytování již tradičně nabídne areál Autokempu Kristýna, jehož kapacita se čerstvě rozrostla o zbrusu nové chatky. Rezervace je možné provést už nyní pomocí rezervačního systému kempu online nebo na recepci.

Dodal: Daniel Morávek, Shotgun Festival
SHOTGUN

SHOTGUN

Pátek 8. 9. 2017 až Sobota 9. 9. 2017
od 300 Kč
Vystupují:
Call Super, Kid Drama, Leibniz, Overlook, Pessimist, Olivia, Paul du Lac, Exhausted Modern, Endless Illussion, SEED, Dialect & Elektrabel, AhZ, Stanzim, Rade, Sta, Disco Møreti & PSJ, Annita, Nitrous & D-Resist a Touchwood & Subject Lost live
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |