FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Doprovodný program Signaluu ovládne Maotik, Dj Maceo a The Cupcake Collective

Doprovodný program Signaluu ovládne Maotik, Dj Maceo a The Cupcake Collective
12. 10. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) V obří nafukovací kupoli Signal Dome, která se v rámci Signal festivalu už podruhé objeví na pražském Klárově, se budou dít věci. Kromě tří pravidelných projekcí hlavního programu tu totiž v rámci doprovodného programu vystoupí i francouzský umělec Maotik se svou audiovizuální show OMNIS.
Za pseudonymem Maotik se skrývá jméno Mathieu Le Sourd. Ve své tvorbě se Mathieu zaměřuje především na multimediální instalace, jednu z nich pod názvem Light Sowers představí i v hlavním programu SIGNAL festivalu, a ohromující audiovizuální performance. Ve své kariéře se může pyšnit například spoluprací na turné kapely Nine Inch Nails.

OMNIS

Jeho jedinečná třicetiminutová show v SIGNAL Dome se inspiruje dnešní dobou a vyspělými technologiemi, díky kterým se zkracují vzdálenosti, i zrychluje čas. OMNIS vypukne třetí festivalový den, tedy v sobotu 15. října ve 23:40. Vstupenky na něj je možné zakoupit na www.goout.cz nebo v průběhu festivalu přímo na pokladně SIGNAL Dome.

SIGNAL bude hudebně žít v sobotu i v La Loca Music Bar & Lounge, kde od 21:00 vypukne SIGNAL Music Night pořádaná ČRo Rádio Wave a ČRo Jazz. Vystoupí na ní DJ Maceo, v jehož setech nechybí klasické funkové a soulové rytmy, boogie, disco, old school hip hop nebo acid jazz, i mladá energická kapela The Cupcake Collective, složená ze studentů pražských konzervatoří. Se svými vlastními skladbami v duchu moderního jazzu a funky objeli v roce 2014 přes sedmdesát koncertů po celé republice i v zahraničí. Kromě toho se stali housebandem pražské Underground Comedy Show a rezidentní kapelou Freestyle Mondays. Vstup je zdarma.

V sobotu ožije i holešovická Hala 40, kterou rozehraje Containall. Večer ovládne brněnský HRTL se svým livesetem, kterému budou sekundovat pražští ENDLESS ILLUSION a král wave soundu WHYDIE z kolektivu (RARE). Závěr bude patřit pražské premiéře newyorského umělce PHYSICAL THERAPY, který je zaměřený na techno-meets-r'n'b. Celý večer budou ozařovat světelné instalace kolektivů Blok_4, Gojo a XYZ. Vstup je 150 Kč.

O SIGNAL festivalu:
Největší kulturní událost v České republice propojující moderní umění a nové technologie s širokou i odbornou veřejností. Ulice a veřejná prostranství Prahy, její nejznámější historické památky i méně známá zákoutí se během čtyř večerů promění pod taktovkou českých i světových osobností světelného designu v umělecké objekty a prostory, které netradičními formami zachycují různé tváře současné i historické Prahy. Festival během tří let přilákal do pražských ulic přes milion návštěvníků z České republiky i zahraničí, kteří se v rámci interaktivních instalací podíleli na podobě každého ročníku. Letos SIGNAL festival rozzáří Prahu už počtvrté, od 13. do 16. října.

Více informací na www.signalfestival.com

Dodal: Eliška Míkovcová, piaristi.cz

SIGNAL - FESTIVAL SVĚTLA

Čtvrtek 13. 10. 2016 až Neděle 16. 10. 2016
Vystupují:
instalace, videomappingy a doprovodný program
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |