FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Beseda u Bigbítu přidává další jména a dokončuje program

Beseda u Bigbítu přidává další jména a dokončuje program
22. 06. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Snaha vybrat z české a slovenské hudební scény to nejlepší, ale také každoroční grantový vabank, to jsou dva hlavní důvody, proč jarní uzávěrky festivalů slováckou Besedu u Bigbítu míjí. Právě od úspěšného fundraisingu se totiž nakonec odvine výsledná podoba programu.
Klíčový grant od Mezinárodního visegrádského fondu se organizátorům letos podařilo získat už poosmé. První srpnový víkend v Tasově u Veselí nad Moravou tak bude jednoznačně největší letní oslavou kvalitní hudby na celé jižní Moravě.

Jagga Jazzist

Na třech scénách se ve dnech 5. a 6. srpna objeví přes 40 účinkujících kapel, včetně již ohlášených Jaga Jazzist z Norska, reprezentativního výběru kapel ze všech zemí V4 i dalších atraktivních hostů z USA, Belgie a Francie. „Zrealizovat takto nadupanou oslavu kvalitní hudby by bez grantové podpory bylo takřka nemožné. Důvěry Mezinárodního visegrádského fondu si moc vážíme. Jeho podpora nám umožňuje úplnou dramaturgickou svobodu a současně cenovou dostupnost festivalu pro návštěvníky,“ říká ředitel festivalu Tomáš Ševčík.    

Vedle podpory Mezinárodního visegrádského fondu a Ministerstva kultury ČR je v letošním roce také důležitým partnerem Besedy talentová soutěž Startér Radia Wave. „Spolupráce se Startérem  nám pomohla do programu dostat mladou, ale velice nadějnou krev. Upřímně nás těší, že dramaturgové Radia Wave si vybrali k prezentaci toho nejlepšího ze Startéru vedle trenčínské Pohody a pražského United Islands  Besedu,“ říká dramaturgyně festivalu Kateřina Janotová. V Topolovém hájku u Veselí nad Moravou se tak pod hlavičkou Startéru objeví čerstvý vítěz letošního ročníku experimentátor Pandoo, dále v Čechách usazené francouzské indie duo Overland Inn, kytaroví Places, elektroničtí Killikrankie a již dříve avizovaný producent Atrey

Dalšími potvrzenými jmény ze zemí V4 jsou pak polští Kroki, domácí Rutka Laskier, vycházející z francouzské kytarové emo scény, nastupující hvězdy elektronické klubové hudby Himalayan Dalai Lama, 1/3 skupiny Midi Lidi DJ Myslivec, DJ Josef Sedloň, kytarová Veena a Musica Folklorica, která svoji podobu folklórní hudby představí v novém programu. Slovenskou scénu pak doplňují v letošním line-upu Genius Locci a Vrbovskí víťazi. Ani to ale ještě není úplně všechno. Odtajnění úplně posledních sedmi položek hudebního programu si pořadatelé jako překvapení nechávají až na červenec.  

Na uzavření po hudebním programu nyní čeká také doprovodný program Apollónova návštěva a Soutěž písničkářů, který bude zveřejněn počátkem července. „Chceme, aby si lidi festival užili nejen hudebně, proto sázíme opět na široký nehudební program. A připravujeme také řadu dalších vylepšení v zázemí festivalu,“ dodává Ševčík. 

Festival Beseda u Bigbítu se uskuteční v Tasově u Veselí nad Moravou 5. a 6. srpna 2016. Mezi čtyřicítkou položek programu nechybí ani Blondage z Dánska, americká zpěvačka Shilpa Ray, belgičtí Go March nebo domácí Please The Trees a Květy. Kompletní program naleznete na www.besedaubigbitu.cz.

Dodal: Pavel Uretšlégr, Beseda u Bigbítu

BESEDA U BIGBÍTU

Pátek 5. 8. 2016 až Sobota 6. 8. 2016
od 546 Kč
Vystupují:
Jaga Jazzist (Norsko), GO MARCH (BE), SHILPA RAY (US), PLEASE THE TREES, KVĚTY, COSOVEL (PL), DALEKKO, GHOST OF YOU, LONGITAL (SK), MAKROHANG (HU), KITTCHEN B4 ATREY, DONNIE DARKO, THE BEST BAD TRIP (HU), FRANK BIGSBY & HIS SATANIC MAJESTY, AUDIO ATTACHÉ, BULP (SK), FRESH OUT OF THE BUS
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |