FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Sziget 2016 bude největší v historii

Sziget 2016 bude největší v historii
16. 05. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Na letošní ročník festivalu Sziget jsou permanentky z 90% vyprodány. Jedním z důvodů jsou hvězdy jako Rihanna, Muse, Sia, Manu Chao, David Guetta, Die Antwoord, Bastille, Noel Gallagher, Sigur Rós, John Newman a další kapely letošního programu.
A protože na Szigetu je toho k vidění mnohem víc, tak tady je pár dalších důvodů, proč neváhat s nákupem na vyrazit na sedmidenní festival Sziget. Festival se koná od 10. do 17. srpna 2016.

1. Areál festivalu aneb Ostrov svobody Unikátní atmosféra Szigetu tvoří nejen návštěvníci z více než 80 zemí světa, ale i skvělý areál, který se nalézá na krásném ostrově na řece Dunaji uprostřed Budapešti. Podívejte se na aftermovie roku 2015.
 

2. Zábava po celý den i noc
Na Szigetu hrají světové hvězdy, ale kompletní program se odehrává na téměř padesáti místech po celém areálu. Nejen hudba, divadlo a moderní cirkus, ale je tu i spousta dalších možností jak prožít neopakovatelný festival. Každý den proběhne na dvě stovky vystoupení či představení. Popsat vše co se na Szigetu děje by zabralo desítky stran. Více o programu naleznete tady.

3. Rozmanitost hudebního programu
V programu jsou největší hvězdy nejen mezinárodní popové či rockové scény na několika pódiích. Dvě scény budou věnované jen taneční a elektronické hudbě – Telekom Arena je obří stan pro deset tisíc návštěvníku a ani letos nebude chybět ani skvělé Colosseum. Mimořádnou přehlídku hvězd nabízí scéna věnovaná world music, ale na ostrově bude znít i folk, jazz, blues, alternativní i klasická hudba. Bude tu scéna věnovaná těm nejtalentovanějším hudebníkům z Evropy, ale i scéna, která vás zasvětí do současné maďarské rockové a elektronické hudby.

4. Art of Freedom
Na Szigetu najde obrovské množství různých instalací. Letos jich bude téměř 100 v každém koutě ostrova. Tyto gigantické zařízení a zvláštní světla výrazně přispívají k již zmíněné unikátní atmosféře Szigetu, takže návštěvníci mohou celý den putovat a objevovat 50 míst napříč různými světy.

5. Bezpečnost
Pořadatelé každoročně zdůrazňují význam a prioritu bezpečnosti jejich naávštěvníků Szigeťanů. Tento rok se zvýší počet lidí věnující se bezpečnosti a nejviditelnější to bude u vstupu na festival. Nový systém "check-in" bude fungovat na stejném principu jako na letištích. Takže před nasazením náramku budou návštěvníci požádáni, ať se přeukážou svým dokladem totožnosti a kamerový systém nainstalovaný u vchodů bude probíhající výměnu sledovat.

6. Sziget Beach Během tří let se stal prostor Sziget Beach jedním z nejnavštěvovanějších částí ostrova, která se stále rozrůstá. Na břehu řeky Dunaje najdete nejen vyhrazenou pláž, kde se můžete zchladit, ale i chill-out zónu, kde můžete relaxovat během festivalu.

7. Zázemí festivalu Na festivalu se budete cítit pohodlně všech sedm dní. Hygiena byla na Szigetu vždy nadprůměrná, ale WC a sprchy se letos ještě o stupeň zlepší a zvýší se i frekvence úklidových prací. Také v jídle Sziget usiluje o různorodost a zároveň vysokou kvalitu. Tentokrát bude dokonce více restaurací ze zahraničí. Například Foodstock, festivalová kuchyně slovenské restaurace Fou Zoo, přinese širokou škálu hamburgerů, pizzy, nejzajímavější potravinářské skvosty, maďarské speciality a významné chutě z celého světa. Bezhotovostní platební styk bude letos na Szigetu provozovat Festipay, nyní část skupiny Sziget. Mezinárodním debutem budou zbrusu nové virtuální festivalové karty, které umožní plné platební služby prostřednictvím mobilních telefonů.

8. Krásná Budapešť Dopřejte si koupel v jedné ze slavných městských lázní, pochutnejte si na místní kuchyni, nakoukněte do některých velmi osobitých obchůdků s originálními výrobky, projděte se po Chain Bridge nebo se jednoduše posaďte do nějaké z místních skvělých kaváren a relaxujte. Loňský Sziget přivítal celkem 441 tisíc lidí a nejen návštěvníky, ale taky umělci a médii byl prezentován jako nejlepší Sziget všech dob. Ostrov svobody již dvakrát obdržel ocenění "Best Major European Festival" a loni byl oceněn jako festival s "Nejlepším evropským line-upem".
SZIGET (HU)

SZIGET (HU)

Středa 10. 8. 2016 až Středa 17. 8. 2016
Vystupují:
Aurora, Bastille, Bloc Party, Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine, Crystal Castles, CVRCHES, Datsik, David Guetta, Dyro, En.dru (CZ), Excision, JAIN, Jake Bugg, Jess Glynne, John Newman, K.I.Z., Kodaline, Kovacs, M83, MØ, Molotov, Muse, Naughty Boy, Nicky Romero, Noel Gallagher's High Flying Birds, Oscar and the Wolf, Parkway Drive, Parov Stelar, Queer Jane (SK), Quimby, Rico & Sticks, Rihana, Róisín Murphy, SIA, Sigúr Ros, Sum 41, The Last Shadow Puppets, The Lumineers, The Neighborhood, Tourist, Travis Scott, Unkle (live), Wilkinson (live), Years & Years
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |