FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Metronome festival zahájí intergalaktická show Pražského filmového orchestru

Metronome festival zahájí intergalaktická show Pražského filmového orchestru
10. 05. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) O speciální zahajovací program nového dvoudenního hudebního festivalu METRONOME, který proběhne 25. a 26. června v Praze, se postará Pražský filmový orchestr se svým unikátním koncertem skladeb z kultovních sci-fi filmů.
Během koncertu s názvem Bang Zoom! Up to the Moon! zazní skladby jako 2001: Space Odyssey či motivy ze ság Star Wars, Star Trek, Stargate nebo Battlestar Galactica. Festival během posledního červnového víkendu dále představí na čtyřech pódiích v areálu holešovického Výstaviště více než 30 tuzemských i zahraničních interpretů v jejichž čele stojí headlineři Iggy Pop, Foals a The Kooks. Vstupenky na festival jsou k dostání v předprodeji sítí TicketPro a GoOut. Kompletní program na www.metronomefestival.cz.
 


Pražský filmový orchestr se specializuje na interpretaci filmové a muzikálové hudby a pro festival METRONOME vytvořil unikátní vystoupení inspirované sloganem festivalu Bang Zoom! Up to the Moon! Šéfdirigent tělesa Jiří Korynta sestavil pásmo skladeb koncertu tak, aby se co nejvíce vztahovalo k žánru sci-fi a zároveň představilo klasické i modernější přístupy, zastoupené díly skladatelů Johna Williamse nebo Stevea Jablonského. „Na rozdíl od koncertů v sálech, kde uvádíme i zcela nové premiéry, včetně českých skladeb, jsme s ohledem na rozmanitost publika a zaměření festivalu vybrali celosvětově známé skladby,“ vysvětluje Jiří Korynta.  Program otevře skladba 2001: Space Odyssey. Následovat budou motivy ze ságy Star Wars, ze Star Treku,  Stargate nebo Battlestar Galactica.  Na programu budou i melodie z filmů  E. T. Mimozemšťan  a Back to the Future III. nebo tzv. efektní hudba zastoupená skladbami Flynn Lives! z filmu  Tron: Legacy  nebo Arrival to the Earth z Transformers. Šedesátičlenný orchestr, tvořený studenty i profesionálními hráči z filharmonií nebo divadelních orchestrů vystoupí na festivalu v sobotu 25. června v 16 hodin.

Vedle Pražského filmového orchestru zahrají na METRONOME festivalu další hvězdy zahraniční i tuzemské hudební scény. V sobotu vystoupí na hlavním pódiu headliner festivalu legendární Iggy Pop, kapela The Kooks a elektro-popová zpěvačka Ella Eyre. Druhý festivalový den ovládnou svým úplně prvním pražským vystoupením Foals, elektrofolkaři Crystal Fighters a J.A.R. představí velkolepou show s gospelovým sborem. Mezi dalšími vystupujícími jsou například Walk Off The Earth, Ninet, Shelter Point, Ghostpoet, Ian Siegal, Prostitutes či Please the Trees. Prahu čeká největší hudební víkend v roce! 

Kompletní program prvního ročníku festivalu METRONOME najdete na www.metronomefestival.cz

Dodal: Eliška Míkovcová, piaristi.cz
METRONOME PRAGUE

METRONOME PRAGUE

Sobota 25. 6. 2016 až Neděle 26. 6. 2016
od 1600 Kč
Vystupují:
Iggy Pop, Foals, The Kooks, Crystal Fighters, J.A.R., Richard Muller, Ivan Král, Jiří Suchý
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |