FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hudební festival Hrady CZ se stěhuje na Moravu, poprvé rozezní Veveří

Hudební festival Hrady CZ se stěhuje na Moravu, poprvé rozezní Veveří
06. 08. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Hudební festival Hrady CZ se přesouvá z Čech na Moravu, kde se poprvé představí 7. a 8. srpna na Veveří. Letos už 11. ročník festivalu přináší řadu novinek, mezi ty největší patří rozšířený páteční program s šesti koncerty.
Organizátoři nabízí i komfortní stanování ve VIP Hradních kempech a lákají na rozšířený program pro děti. V pátek otevře festival svůj areál už v 16 hodin a první koncert začne dvě hodiny poté. První festivalový den diváci uslyší Wohnout, PSH, Pipes and Pints, Mandrage, Monkey Business a na závěr Tomáš Kluse. V pátek se uskuteční i tradiční karneval v maskách.

HRady CZ Veveri

V sobotu už mohou návštěvníci do areálu vstupovat od 10.30 hodin. Mezi prvními posluchači uslyší No Name, Xindla X, Portless nebo Inekafe. Během odpoledne nebudou chybět ani Skyline, Sto zvířat či Anna K. a večer pódium rozezní Čechomor, Visací zámek, Chinaski, Mig 21 a poslední koncert odehrají Wanastowi Vjecy. Na Veveří vystoupí i „hradní nováčci“ – kapela Gazdina Roba. Festival se do konce léta představí ještě na Bouzově, v Hradci nad Moravicí a své putování uzavře v Čechách na Bezdězdu 29. srpna.

Pravidelně na Hradech CZ hrávají Monkey Business, pro které je tento festival vždy vrcholem festivalové sezóny. „Na hradech se vždy hrálo. Sice za plentou a k jídlu, ale hrálo. Minesengři, trubadůři a všeliká holota kejklířská se stahovala okolo hradů, protože tam byly ať už vnadné panny či zdroje obživy. Proto i my tak činíme,“ vzkazují Monkey Business. Letos zahrají něco z nové desky Sex and Sport, ale i některé starší hity.


Díky pozitivním ohlasů z loňska budou i letos na festivalu k dispozici VIP Hradní kempy, které jsou oplocené, hlídané a osvětlené. Nabídnou i recepci a úschovnu s nonstop provozem, zázemí pro dobití mobilních telefonů, sprchy s teplou vodou, umývárny a sociální zařízení. I nadále bude možné stanovat zdarma ve stanovém městečku. Nově se u vchodu do kempů objeví prodejna potravin, samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů a velkokapacitní parkoviště. Hrad Veveří mohou návštěvníci navštívit zdarma v rámci festivalové vstupenky. Do areálu je možné cestovat festivalovou kyvadlovou dopravou od pátku do nedělního rána zdarma. Autobus bude jezdit ze zastávky U Matky boží. Zároveň bude z této zastávky v pátek a v sobotu mimořádně posílena autobusová linka 303. Na lince platí tarif IDS JMK. Návštěvníci akce při jízdě z centra i zpět musí mít jízdenku za 34 Kč (4 zóny).

Festival Hrady CZ je i letos partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky, tentokrát organizátoři poprvé nabízí dokonce jednu vstupenku zdarma na dalších 36 historických objektů. Každý z osmi festivalových hradů má partnerskou „neobjevenou“ památku i ve svém regionu, konkrétně u Veveří je to zámek Náměšť nad Oslavou. Na Neobjevené památky je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma. Akce 1+1 platí po předložení festivalové vstupenky pro běžné prohlídkové trasy na všech 36 objektech neobjevených památek kdykoliv v období od 12. června do 30. září letošního roku.

Festival Hrady CZ se letos koná na Točníku ve Středočeském kraji (10. – 11. 7.), v Rožmberku nad Vltavou v Jižních Čechách (17. – 18. 7.), na Kunětické hoře u Pardubic (24. – 25. 7.), na Švihově u Klatov (31. 7. – 1. 8.), na Veveří u Brna (7. – 8. 8.), na Bouzově na Olomoucku (14. – 15. 8.), v Hradci nad Moravicí u Ostravy (21. – 22. 8.) a na Bezdězu (28. – 29. 8.) Permanentky na festival Hrady CZ lze již jen do dne před akcí na zakoupit za sníženou cenu 680 korun v předprodejní síti Ticketstream. V nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech za aktuální cenu 880 korun. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet. Na místě budou permanentky k dostání za 780 resp. 1000 korun. V prodeji jsou i jednodenní lístky a pořadatelé poskytují slevy dětem do 6 a 12 let v doprovodu rodičů. Se vstupenkou na festival mají návštěvníci zdarma i vstup na jednotlivé hrady. Více informací na www.hradycz.cz a facebook.com/CESKEHRADY Seznam Neobjevených památek lze nalézt na stránkách www.npu.cz

Dodal: Klára Mixová, 4press

ČESKÉ HRADY (VEVEŘÍ)

Pátek 7. 8. 2015 až Sobota 8. 8. 2015
Vystupují:
MANDRAGE, MONKEY BUSINESS, TOMÁŠ KLUS WOHNOUT, PSH, PIPES AND PINTS, GAZDINA ROBA, XINDL X, INEKAFE, SKYLINE, ČECHOMOR, CHINASKI, WANASTOWI VJECY, NO NAME, PORTLESS, STO ZVÍŘAT, ANNA K., VISACÍ ZÁMEK, MIG 21
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |