FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hudební festival Hrady CZ startuje na Točníku své jedenácté letní turné

Hudební festival Hrady CZ startuje na Točníku své jedenácté letní turné
07. 07. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Hudební festival Hrady CZ startuje již pojedenácté 10. července na hradě Točník. Festival letos svým návštěvníkům nabízí rozšířený páteční program s šesti koncerty a po loňských ohlasech také opět komfortní stanování ve VIP Hradních kempech, organizátoři lákají také na rozšířený program pro děti.
Páteční program zahájí v 18 hodin koncert kapely Wohnout. První festivalový den se mohou návštěvníci těšit také na Tomáše Kluse, Mandrage, Monkey Business, PSH a Pipes and Pints a tradiční karneval v maskách. V sobotu 11. července dvě velká pódia rozezní například kapely Chinaski, Wanastowi Vjecy, No Name, Čechomor, Inekafe či Tata Bojs a zcela poprvé i zpěvačka Anna K. Festival se dále v průběhu léta představí vždy v pátek a sobotu až do 29. srpna na hradech Rožmberk nad Vltavou, Kunětická hora, Švihov, Veveří, Bouzov, Hradec nad Moravicí a Bezděz.

České Hrady

Areál festivalu se z důvodu rozšíření programu otevře v pátek již v 16 hodin a na loukách v podhradí Točníku vyrostou dvě festivalová pódia. V sobotu mohou návštěvníci přijít již v půl jedenácté. Organizátoři doporučují přijíždět na festival s předstihem, aby se zamezilo případným zácpám na parkovištích a u vstupů do areálů. Sobotní program začne v půl dvanácté a nabídne například koncerty Xindla X, Sto zvířat, Visacího zámku nebo Portless. Vystoupí zde také „hradní nováčci“ – kapela Jamestown v čele s frontmanem Itcho Pčelárem. Na nový páteční program se těší i samotní interpreti. „Hrady CZ jsou pro nás jednoznačně jedním z vrcholů léta. Letos hrajeme poprvé v pátky se skvělou partou interpretů, které máme osobně moc rádi,“ shodují se členové kapely Mandrage. „Těšíme se, že fanouškům představíme náš nový koncertní vizuál vytvořený speciálně pro letní akce a playlist toho nejlepšího, co jsme kdy nahráli, včetně zbrusu nového singlu,“ dodávají Mandrage.

Organizátoři festivalu se i nadále snaží zvyšovat pohodlí a bezpečnost návštěvníků, ti se tak letos dočkají větších a komfortnějších areálů na Kunětické hoře a na louce v podhradí v Bouzově. Na základě pozitivních ohlasů návštěvníků budou i letos na všech zastávkách festivalu k dispozici také bezpečné, oplocené, hlídané a osvětlené VIP Hradní kempy. Ty návštěvníkům nabídnou recepci i úschovnu s nonstop provozem, zázemí pro dobití mobilních telefonů, sprchy s teplou vodou, umývárny a sociální zařízení. I nadále bude možné stanovat zdarma ve stanových městečkách, oba typy ubytování budou v blízkosti areálu festivalu. Nově se v areálu festivalu objeví prodejna potravin. Samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů. Kyvadlová doprava od nejbližších železničních stanic na festival a zpět je vždy zajištěna po oba dva dny, u areálů jsou také velkokapacitní parkoviště. Na Točník bude jezdit v pátek i sobotu kyvadlová doprava od železniční stanice Hořovice a zpět.

Hrad Točník včetně sousedního Žebráku a jejich prohlídkových tras si budou moci návštěvníci prohlédnout zdarma v rámci festivalové vstupenky, která zahrnuje vstupné na hrad. Festival Hrady CZ je i letos partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky, tentokrát organizátoři poprvé nabízí dokonce jednu vstupenku zdarma na dalších 36 historických objektů. Každý z osmi festivalových hradů má partnerskou „neobjevenou“ památku i ve svém regionu, letos jsou to hrad Krakovec, zámek Dačice, zámek Slatiňany, klášter Kladruby, zámek Náměšť nad Oslavou, zámek Kunštát, důl Michal a hrad Grabštejn. Na Neobjevené památky je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma. Akce 1+1 platí po předložení festivalové vstupenky pro běžné prohlídkové trasy na všech 36 objektech neobjevených památek kdykoliv v období od 12. června do 30. září letošního roku.

Festival Hrady CZ se letos odehraje na Točníku ve Středočeském kraji (10. – 11. 7.), v Rožmberku nad Vltavou v Jižních Čechách (17. – 18. 7.), na Kunětické hoře u Pardubic (24. – 25. 7.), na Švihově u Klatov (31. 7. – 1. 8.), na Veveří u Brna (7. – 8. 8.), na Bouzově na Olomoucku (14. – 15. 8.), v Hradci nad Moravicí u Ostravy (21. – 22. 8.) a na Bezdězu (28. – 29. 8.) Permanentky na festival Hrady CZ lze již jen do dne před akcí na zakoupit za sníženou cenu 680 korun v předprodejní síti Ticketstream. V nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech za aktuální cenu 880 korun. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet. Na místě budou permanentky k dostání za 780 resp. 1000 korun. V prodeji jsou i jednodenní lístky a pořadatelé poskytují slevy dětem do 6 a 12 let v doprovodu rodičů. Se vstupenkou na festival mají návštěvníci zdarma i vstup na jednotlivé hrady. Více informací na www.hradycz.cz a facebook.com/CESKEHRADY Seznam Neobjevených památek lze nalézt na stránkách www.npu.cz

INTERPRETI NA HRADĚ TOČNÍK: Monkey Business, Mandrage, Tomáš Klus, Wohnout, PSH, Pipes and Pints, Jamestown, Čechomor, Inekafe, Tata Bojs, Portless, Wanastowi Vjecy, Chinaski, No Name, Xindl X, Sto zvířat, Anna K., Visací zámek, Mig 21

TERMÍNY A MÍSTA:
10. - 11. 7. Točník
17. – 18. 7. Rožmberk nad Vltavou
24. - 25. 7. Kunětická hora
31.7. - 1. 8. Švihov
7. - 8. 8. Veveří
14. - 15. 8. Bouzov
21. - 22. 8. Hradec nad Moravicí
28. - 29. 8. Bezděz

Dodal: Klára Mixová, 4press
ČESKÉ HRADY (TOČNÍK)

ČESKÉ HRADY (TOČNÍK)

Sobota 11. 7. 2015 až Neděle 12. 7. 2015
Vystupují:
WOHNOUT, MONKEY BUSINESS, PSH, MANDRAGE, PIPES AND PINTS, TOMÁŠ KLUS, JAMESTOWN, NO NAME, ČECHOMOR, XINDL X, INÉ KAFE, STO ZVÍŘAT, TATA BOJS, ANNA K., PORTLESS, VISACÍ ZÁMEK, WANASTOWI VJECY, MIG 21, CHINASKI
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |