FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hardshock: The Afterworld se opravdu povedl

Hardshock: The Afterworld se opravdu povedl
21. 04. 2015   |   Autor: Honzin   |   Komentáře (0)
První jarní hardcorový festival Hardshock, jehož letošním mottem bylo The Afterworld, proběhl tuto sobotu. Odehrál se v rekreační oblasti Wijthmenerplas u malebného holandského městečka Zwolle. Agentura High Energy Events odvedla opravdu velký kus práce a bylo vidět, že do festivalu vložila vše, co mohla. Festivalová sezóna byla otevřena se vší parádou.
To co bývá na zahraničních festivalech opravdu skvělé, je perfektní organizace. I tentokrát se společnost High energy events opravdu vytáhla, pořadatelstvím dopravy počínaje přes výzdobu místa konání, až po zvukové vyladění. Místo v rekreačním centru na pískové pláži a přilehlé prostorné louce je opravdu geniální a má své kouzlo. Výzdobou stageí se rozhodně nešetřilo, zvuk byl opravdu skvělý, až do téměř úplného závěru. Samozřejmě jako vždy nezklamal merchandising, kde jsem nakoupil tričko a další upomínkové předměty. Na tento ročník organizátoři dokonce dobře vyladili i počasí. Bylo hezké slunečné, dokonce po většinu dne to bylo jen na tričko s krátkým rukávem.

fotky z HardShock
Podívejte se na fotky z festivalu HardShock.

Mainstage je obvykle tou scénou, která nabízí ten nejmelodičtější a nejpřístupnější hardcore pro masy. Ne však na Hardshocku. Jednalo se o nejtvrdší hlavní stage, která byla kdy k slyšení. Main Stage byla na Hardshock festivalu centrem všeho dění. Doslova všechno zde bylo možné, což bylo patrné i z line-upu. Mohl jsem si užít živé mainstreamové vystoupení Amnesys, Art of Fighters a Neophyte. Potom vychutnal sety od Tieum, N-Vitral vs Ophidian a nebo italského DJ dua The Sickest Squad. Do slova a do písmene mě z bot odpálili britští Destructive Tendencies. Tenhlo rok je prostě jejich, co známý festival to vystoupení! Kluci se přiznali, že jsou víc v Holandsku, než doma na britských ostrovech.

Industrial Stage neměla, až tak špatné obsazení, ale prostě na ni nevycházel moc čas. Ačkoliv tam hráli třeba Negative Audio LIVE a Rude Awakening, prostě jiní dostali přednost. Ze slušnosti jsem zašel pozdravit zdomácnělého Suburbasse a ke konci se zašel podívat na Trippeda. I když jsem chtěl prostě sebevíc, tak nebylo kdy!

Plán na tento festival by jasný, co nejvíc času být na Early/Millennium stage. Nakonec došle ke změně plánu a z této stage jsem stihl jen dvě jména a to Rob Gee a Tommyknocker. První jmenovaný ze svého setu byl úplně odvázaný a dal do něho vše. Užil si ho prý stejně jako my! No a Tommyknocker? To je klasika, ten snad nikdy při hraní nezklame a vždy mě potěší!

Ve výsledku, aniž bych to měl v plánu, jsem většinu času strávil na Frenchcore/Terror. Snad za to mohli i naši Hungry Beats, kteří mě vyloženě bavili po čas jejich hraní. Ale to samé můžu říct i o Andy the Core, Bit Reactors, Randy vs. F-Nøize, Sandy Warez a The Braindrillerz. O famózní zakončení na této stage se postarali Noisekick a Akira vs. Drokz.

Hardshock festival patří mezi jeden z mých nejoblíbenějších festivalů. Po hudební stránce se výrazně odlišuje od ostatních festivalů, které táhnou desetitisíce návštěvníků. Tohle byl bezpochyby ten nejtvrdší festival! Myslím si, že to bylo opravdu na začátek sezóny Hard Enough!

HARDSHOCK (NL)

Sobota 18. 4. 2015
€39.50 + poplatky
Vystupují:
Art of Fighters, N-Vitral, Ophidian, Manu le Malin, Daisy, Armageddon Project, Marc Acardipane, Catscan, Promo, Akira, Drokz, Dr. Peacock, Switch Technique, Amnesys, LIVE: Art of Fighters, Destructive Tendencies, N-Vitral vs Ophidian, LIVE: Neophyte, Nosferatu, Pandorum, Terminal & Vavaculo, Tha Playah, The Empire vs D-Passion, The Outside Agency, The Sickest Squad, Tieum, Moderuje MC Ruffian, Armageddon Project, Chrono, Densha Crisis, DJIPE, Manu le Malin vs. Daisy, LIVE Negative Audio, Rude Awakening, Stormtrooper vs. The Speed Freak, Suburbass, Synapse vs. Lunatic, Tripped, Wavolizer, Dr. Peacock, Akira vs. Drokz, LIVE: Marc Acardipane, Promo vs. Catscan, Switch Technique a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |