FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Utubering představí hrdiny internetové generace Z

Festival Utubering představí hrdiny internetové generace Z
09. 04. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Nový festival Utubering se uskuteční v sobotu 27. června 2015 v Praze a zaměří se na svět generace Z, tj. lidí narozených do doby internetové. Netradiční festival bude postaven na půdorysu obřího prstence.
Akce proběhne na letišti v Letňanech, kde bude vystavěn velký kruh - tzv. ring. Ten bude rozdělený na čtyři hlavní témata oslovující dnešní generaci: Gaming, Beauty & fashion, Entertainment a Music. Srdcem festivalu bude centrální pódium, na kterém v průběhu dne vystoupí populární české a slovenské kapely a také slavnostní vrchol akce - udílení cen Utubering Awards a speciální ceny mediálního partnera TV Óčko.

“Utubering je festival, který reflektuje zájmy dnešní mladé generace, která vyrostla na internetu. Právě proto jsou hlavními hvězdami festivalu i youtubeři, kteří se stávají novými celebritami této doby. Jejich průměrný věk je kolem 20 let a někteří už se video tvorbou živí i profesionálně," uvedla za pořadatele Andrea Hurychová. Cílem akce je uspořádat oslavu této generace, které se nikdo nevěnoval s péčí, kterou si podle pořadatelů zaslouží. Rodičům naopak umožní lépe poznat světy svých dětí.

To, že fenomén video blogerství roste na síle podle organizátorů dokazuje i velký zájem fanoušků o festival před samotným odhalením. V březnu začali youtubeři informovat fanoušky o tom, "že se chystá něco velkého" a zveřejnili pouze název akce. I tak si vyžádalo pozvánku přes 40 000 fanoušků. Kapacita akce je však omezená, pořadatelům jde o co nejlepší zážitek návštěvníků.

“Měli jsme před sebou prázdný papír a na něj jsme si mohli namalovat úplně cokoliv. Festival bez předchozí tradice má jednu obrovskou výhodu - můžete na něj vymyslet cokoliv, co vám vaše schopnosti umožní zorganizovat. A tak se stal vlastně takovým splněným snem - festival bez tradičních pravidel, ale podle pravidel světa mladých,” uvádí autor myšlenky a hlavní dramaturg Michal Šamánek.

“S učinkujícími připravujeme program zcela na míru, každý má k dispozici svou vlastní zónu, ve které představí svým fanoušků svůj svět tak, jak ho má rád. Festival tak bude opravdu pestrý a nápaditý, za jeden den může návštěvník získat desítky unikátních zážitků,” pokračuje Šamánek. “Na míru se chceme věnovat ale i samotným návštěvníkům - pro ně připravujeme spuštění internetové aplikace, která jim umožní nastavit své programové preference a tyto se pak budeme snažit při organizaci akce zohlednit. Stejně tak, bude-li např. návštěvník mimopražský, pokusíme se mu pomoci v poskytnutí maximálních informací k tomu, aby se akce mohl zúčastnit a připravil si třeba celovíkendový výlet do Prahy,“ uzavírá Šamánek.

Na akci se představí nejúspěšnější videoblogeři českých a slovenských sítí.

Za Gaming své zóny postaví hráči známí pod jmény GoGo, Jirka Král, Pedro, House, Herdyn a Flygun. "Do Utuberingu jsem šel hlavně proto, že mi to přišlo jako velmi atraktivní revoluční akce, ve které vidím velký potenciál. S organizátory jsem se dohodl na výborných podmínkách vystupování, takže se budu moci věnovat svým ‘fans' - lidem, co mě přijdou sledovat - na maximum," zmínil GoGoMan, vlastním jménem Daniel Štrauch.

Početné zastoupení má také zóna Beauty&Fashion, kterou připravují Teri Blitzen, GetTheLouk, Shopaholic Nicol, Gabrielle Hecl, Makyna016, PetraLovelyHair a Stylewithme. Teri Blitzen, vlastním jménem Tereza Hodanová na festivalu oceňuje mimo jiné to, že návštěvníci mohou své oblíbence snadno najít a navázat s nimi kontakt. "Hlavně je jen malé množství youtuberů a ne 150 různých lidí, přijde mi, že má pak akce větší prestiž," uvedla Hodanová.

V zóně Entertainment se představí tvůrci MadBros, Stejk, Ati Show, Johnny Valda, Exploited, Matúš, Vadak, Jmenuju se Martin nebo Martin Rota.

Silnou stránkou festivalu ale bude i hudební sekce - vystoupí Mandrage, Majk Spirit, Slza, Paulie Garand, Voxel, ATMO music, Lipo, Light&Love a Johny Machette. Také představitelé hudby si připraví své vlastní nápadité zóny, které doplní jejich hudební prezentaci.

Festival otáčí zaběhnutou logiku i u vstupenek - zatímco na “dospělácký” festival mohou děti do 120cm zdarma a je pro ně připraven dětský koutek, na Utuberingu budou mít vstup zdarma všichni rodiče nad 120 cm a připraví se pro ně “rodičovský koutek”. “Rodičovský koutek je takový festival ve festivalu, chceme se věnovat i rodičům, kteří doprovodí své děti na akci a chceme jim nejen představit světy, kterými jejich ratolesti žijí, ale poradit jim o tématech ochrany dětí na internetu, hráčských závislostech, nebo z těch pozitivních - jak se z jejich dětí mohou také stát úspěšní tvůrci,“ vysvětluje Andrea Hurychová.

Vstupenka bude stát 399 Kč plus poplatky předprodejce, veřejný předprodej bude zahájen 15. dubna 2015. Do té doby si vstupenky mohou exkluzivně pořídit pouze lidé, kteří si již vyžádali pozvánku.

Další informace o akci najdete na www.utubering.cz

Dodal: Andrea Hurychová, Festival Utubering

UTUBERING

Sobota 27. 6. 2015
od 399 Kč
Vystupují:
ATMO Music, Voxel, Paulie Garand, Majk Spirit, Mandrage, Slza, Johny Machette, Lipo, Light and Love
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |