FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

DefQon.1 přežili jen ti nejsilnější

DefQon.1 přežili jen ti nejsilnější
04. 07. 2014   |   Autor: Honzin   |   Komentáře (1)
Po návratu domů mohu hrdě pronés: „best hard festival concept ever“. Více jak padesátpět tisíc lístků vykoupených v předprodeji za pár dnů hovoří, myslím, opravdu za své. Šílenství jménem DefQon.1 znovu oslnilo více jak polovinu Evropy.
Dekorace a celé téma se neslo ve znamení - Survival of the Fittest!. Letošní dvanáctý mega ročník se opravdu pořadatelské agentuře Q-dance opravdu vydařil. Ti, kdo letos vyrazili na celý festivalový víkend, si mohli užít páteční večerní pre-party, sobotní festival s následnou after-párty a ještě k tomu nedělní program také s after-párty.

DefQon.1
Pod9vejte se na fotky z festivalu DefQon.1 2014.

Na festival DefQon.1 jsem se podíval poprvé v životě, pokusím se tedy sdělit několik svých subjektivních dojmů. Nejsem pamětníkem původní plážové lokace, proto jednoznačně vítám pěkný prostor, ve kterém se letos tento festival uskutečnil. Rekreační oblast Biddinghuizen je k podobným záležitostem jako stvořená. Člověka až mrazí, když si uvědomí, kolik mají v Beneluxu podobných ideálních míst pro konání tanečních festivalů a kolik jich máme my.

Ve čtvrtek ve večerních hodinách jsme tedy i my vyrazili směr Nizozemí, abychom v pátek dopoledne dorazili s až do samotného cíle.

Místem konání byla, stejně jako loni, oblast Evenemententerrein poblíž Biddinghuizenu. Samotný festival není zrovna dobře přístupný hromadnou dopravou, přesto byly na pátek a neděli zajištěny kyvadlové spoje a jiné náhradní varianty, o kterých pořadatel informoval přímo na svých stránkách. Informační tabule nás naváděly směrem ke konání festivalu včas ještě z poměrně vzdálené dálnice. Na místě jsme se řídili ukazateli, které nás dovedly k velkokapacitnímu parkovišti.

S blížící se druhou hodinou odpolední, kdy byl umožněn vstup do kempového areálu, jsme se přesunuli k samotnému areálu, a i když to po cestě vypadalo, že počasí nebude letošnímu DefQonu opět moc přát, vše se nakonec během několika minut změnilo a v pátek jsme si aspoň na chvíli při čekání ve frontě užili opravdu příjemné a slunečné počasí.

Úderem druhé hodiny se otevřely brány stanového městečka, před kterými již netrpělivě čekalo několik tisíc táborníků. Následovala prohlídka osobních věcí. Samozřejmě nemohla být tak detailní, jak jsme na nizozemských festivalech zvyklý, protože jsme sebou táhli stany, zavazadla, spacáky a tašky s oblečením. Ačkoliv předem bylo avizováno, co je a co není povoleno do stanového města, tak někteří jedinci se divili, že jim bylo vyhozeno vše, co bylo ve skleněném obalu. Navzdory této kontrole jsme nenabrali zdržení, které jsem předpokládal a po necelé půl hodině, jsme se již procházeli po hlavní tepně ve stanovém městě.

Rozhodně jsme podcenili váhu našeho nákladu včetně zásob. Cesta to byla opravdu dlouhá. Záviděli jsme hned několika lidem, kteří si na cestu zhotovili vozíky, které táhly. Příští rok budeme určitě chytřejší a jeden takový si pořídíme. V rámci možností jsme spěchali, abychom zabrali co nejlepší místo pro naší stanovou základnu, v které nakonec bylo jedenáct stanů z české republiky. Jakmile jsme vybrali vhodné místo, tak jsme na nic nečekali a začali stavět stany, protože se na nás hnala silná přeháňka.

Za necelou půlhodinu byla naše stanová základna postavena. Zmoklé věci na sluníčku rychle schly a nám zbývalo jen připravit zázemí na večerní zábavu. Povolené grilování v areálu většina z nás ocenila a řádně jsme se posilnily na nadcházející pre-party.

Veškerá zábava začala úderem devatenácté hodiny, kdy se kempem projíždělo Flugel vozítko se soundsystemem, za kterým šel zástup až k branám areálu. V osm hodin začal The Gathering v Blue a Orange stanu. Line-up lákal nejedním zvučným jménem a každý si našel to své. Coone, Isaac, Wildstylez, Wildmotherfuckers nebo Ran-D řádily na hardstylové Blue stage. Pro změnu na Orange se valil hardcore od Gizma, Kasparov, Outblasta a Partyraisera.

Hudebně mně vyhovovala spíše druhá jmenovaná, ale chvilkami jsem si odskočil i na první.

Po prvních pěti hodinách The Gathering show následoval náležitý odpočinek a v sobotu pro nás začalo vše nanovo. Ranní rituál snídaně – sprcha šla někomu líp a někomu zas hůř. Před začátkem festivalu jsme si zašli na procházku k blízkému zábavnému parku a přivítat s osmi hlavou skupinkou, která vyrazila na sobotní festival dodávkou.

Času není nazbyt. Tak spěcháme zpět do kempu na oběd a pak už sobotní Show! Kreativita organizátorů ze slavného holandského rádia Q-Dance, byla opravdu obdivuhodná, a zdobení stageí bylo nesmírně rozmanité. Plocha celého areálu byla opravdu rozlehlá a dostat se z jednoho konce festivalu na druhý bylo procházkou na pár minut.

Na výběr bylo ze čtrnácti pódií všech možných odnoží hard dance music a nechyběl ani chill out. Každý návštěvník si našel hned několik pódií, na kterých se opravdu náramně bavil. V jeden okamžik jsem já sám chtěl být na šesti podiích zároveň.

Nechyběla vybudová stanice rádia Q-Dance, odkud se vysílal přímý přenos. Jídla a pití bylo na festivale dostatek, v nabídkách všech možných stánků nechybělo ovoce, zelenina, chlebíčky, zákusky, pizza, hamburgery, hranolky ad.

Hlavní lákadlo Red mainstage, poutala pozornost naprosto zaslouženě. Monstróznost festivalu byla patrná každým krokem, fanoušci harder stylez byli bezpochyby nadšení. Několik scén bylo ve formě obřích stanů, tak bylo při nepřízni počasí možné se případně kde schovat.

Nechyběly tři rozmanité Q-Dance merchandising, kde nebyl problém vyzkoušet si tu správnou velikost. Rozhodně jsem uvítal možnost placení kartou přímo na místě. Samozřejmostí na každé párty jsou bezpochyby lockerboxy. Ty byly umístěny jak na festivalu, tak i v kempu. Výhodou k nezaplacení byl, pro ty co přijeli na celý víkend, volný průchod mezi kempem a festivalem.

A hudba? Zvukově perfektní, vizuálně doprovázená světelnými efekty, lasery a pyrotechnickou show. Během celého víkendu, tedy během 37 hodiny hraní, vystoupilo na 14 scénách celkem 279 artist.
 

Výčet jmen, které DefQon.1 v sobotu nabízel, a které jsem chtěl slyšet, byl opravdu pestrý, a tak jsem nejvíce času během dne pobýval na scénách jako Blue, U. V., Magenta, Black, Silver, Gold, Yellow a samozřejmě Red. Mně osobně, vyhovovala přes den Black. Tam jsem si poslechl Amnesyse, Ophidiana, Miss K8, Art of Fighters, celý gang z Neophyte Records a Partyraisera s Drokzem. Když mě to nebavilo na této stage, tak jsem si odskočil Silver stage, kde to valili N-Vitral, Dither, AK-Industry nebo Dj Producer. Oldschool sound jsem si poslechl na Gold od Bass-D, Vince a Promo. Pro nášup terroru a dalšího zvěrstva jsem si odskočil na Yellow od Sandyho Wareze, Akira a Noizekicka. Blue nabízela kvalitní RAW a jména jako  Minus Miltia, Deepack, Frequencers, Chain Reaction. Dále jsem navštívil U.V., kde jsem zastihl hardstyle DJs Adrenalize, Wasted Penguinz, Stephanie a The Prophet. Na hardstyleovou Red mainstage stage jsem si zašel na Power Hour. Tahle část mě vyloženě bavila, nejen že se tam dobře hrálo Frontliner feat. Ellie - Lose The Style, Noisecontrollers - Attack Again nebo Endymion & Ran-D - Antidote ale bylo to i akční.

Pinkání obřích balónů, vození se v nafukovacích člunech po lesu rukou, zorbing Mc Villaina, akrobatická exhibice starého dvouplošníku, vyhození všeho možného co bylo po ruce v jeden moment nad hlavu nebo natáhnutí obří plachty s logem festivalu přes celý dav. Do činnosti byli zapojeni jak samotní protagonisté MC Villain, MC DV8, Deepack a Endymion tak i návštěvníci.

Sobotní nedílnou součásti je samozřejmě The Endshow. ta byla zvukově perfektní, vizuálně doprovázená světelnými efekty, lasery a pyrotechnickou show. Při ní zazněla hymna Coone - Survival Of The Fittest (Defqon.1 Weekend Festival 2014 Anthem). Dále ke slyšení byl DJ Mad Dog – Rewind a jako poslední track zazněl Max Enforcer - Lost In Paradise.

Konec šmytec a jde se domů. Tedy aspoň ti co přijeli jen na sobotní část. Rozloučil jsem se s kamarády co se vydali na cestu domů a šel rovnou na after-party, kde to už boural italský Dj Bike aka Noize Suppressors. Po jeho setu jsem se z posledních sil odebral na cestu do stanového města. Takže o sety TNT, Day-már a Endymion jsem přišel. Ale už opravdu nebylo sil.

Ráno při snídani jsme od hostesek obdrželi čerstvě vytištěné noviny s fotografiemi z právě proběhlé sobotní akce. Početli jsme si, dosnídali, zabalili věci a znova jsme se vydali na festivalové dění.

Za branami se naše cesty partou rozešli a každý si šel po svém. Já jsem opět zakotvil mezi Black, Gold a Silver. Black tento den kralovali Wasted Mind, Evil Activities, Meccano Twins, The Playah, Mad Dog & Anime, The Sickest Squad & Unexistem. Poslední jmenovaní se předvedli v přímo famózním live setu. Silver proti tomu kontrovala s Waldhausem a Stormtrooperem. Na Gold jsem si náramně užil set od Panica a Dune. Při setu Mental Theo & Darkraver se lidi nevešli do obrovského stanu a museli stá i mimo něj.

Nedělní Closing Ceremony na Red stagei, vystoupení Radical Redemption na Blue stagei, nebo Angerfista na Black stagei jsme s naší posádkou byli nuceni oželet. V pondělí našeho řidiče čekala šichta od 6 ráno a tak jsme chtě nechtě v kempu zabalili stany, pobrali věci a vyrazili na nekonečnou cestu k autu. Byli jsme zklamaní, že musíme jet domů dřív, než celé toto víkendové šílenství skončí, ale neměli jsme na vybranou.

Q-Dance je opravdová špička mezi pořadateli, během pár dnů vyprodaný DefQon.1 dorazilo 55 000 návštěvníků, nechyběli zde lidé z Německa, Ruska, Itálie, Švédska, Francie, Španělska a mnoha dalších světových míst. Všichni měli jeden cíl, kterým byl Biddinghuizen, kde se odehrála jedna z nezapomenutelných víkendových událostí. Komfort celovíkendových návštěvníků doplňovaly sprchy, obchod s kempingovými pomůckami, supermarket otevřený nonstop a merchandising. Odvážnější partypeople mohli své zážitky zpestřit skokem z Bungee jumpingu nebo se prolétnout helikoptérou.

Stihnout na Defqonu vše, co by člověk chtěl, je nad lidské síly, a tak nám nezbývalo než dělat kompromisy a poslechnout si vždy jen část setu. Což se nejednou vyplatilo. Pořádající tým Q-Dance pro své fanoušky udělal po organizační stránce maximum, festivalu není co vytknout. Vše šlapalo jak hodinky.

K bezchybnému dojmu z akce mi tak scházelo vyloženě letní počasí, na druhou stranu jsme však mohli být rádi, že bylo střídavě pod mrakem a za celou dobu se přehnaly jen dvě vydatné přeháňky, než aby vysloveně pršelo. Navzdory tomu jsme odcházeli z festivalového areálu maximálně spokojení. Benelux je mekkou tanečních festivalů! Tak zase za rok, tohle šílenství chci zažít znova! Byla to opravdu skvělá událost!
DEFQON.1 (NL)

DEFQON.1 (NL)

Pátek 27. 6. 2014 až Neděle 29. 6. 2014
vyprodáno
Vystupují:
The Gathering, Coone, Isaac, Ran-D, Wild Motherfuckers, Wildstylez, Ruffian, Dither, Dr Phunk, Gizmo, Kasparov, Kutski, Pandorum, Axys, Atmozfears, Audiofreq, Bass Modulators, Coone, Crypsis, D-Block & S-te-Fan, Geck-o, Max Enforcer, Noisecontrollers, Psyko Punkz, Zatox, B-Freqz, Villain, Amada, Amnesys, Art of Fighters, DaY-már, Drokz, Endymion, Evil Activities, Furyan, Kasparov, Korsakoff, Miss K8, Neophyte, Ophidian, Panic, Partyraiser, The Viper, Tieum, Jeff, Alpha², B-Front, Deepack, Digital Punk, Exit Mind, Festuca, Frequencerz, High Voltage, Jack of Sound, Thera, Titan, Minus Militia, Adrenalize Denmark, Code Black, In-Phase, Rebourne, Sound Rush, Stephanie, Sylence, The Prophet, Wasted Penguinz, Waverider, The Pitcher, Armageddon Project, Base Alert, Bass-D, D-Passion, Hamunaptra, Meagashira, Promo, Sequence & Ominous, The Viper, Vince, Da Mouth of Madness, Black Sun Empire, Broken Note, Cooh, Deluge of Sound, Genetix, Lucy Furr, The Outside Agency. War is inevitable, Tjek, Davoodi, Dirtcaps, Dr Phunk, Dr. Rude, Giocatori, Kutski, LNY TNZ, Mark with a K, Ruthless, Weslo, Chucky, Advanced Dealer, Aztech, Electronic Vibes, Noisecult, Nutralizers, Proto Bytez, Pulserz, Recharge, Your-On, Axys, Alex Kidd, DaY-már, Noize Suppressor, Sequence & Ominous, Tartaros, The Geminizers, The Machine, Shizzler, Aeros, Artifact, Blackburn, Dark Pact, Deetox, Degos & Re-Done, Delete, Prefix & Density, Solutio, The Geminizers, The Machine, Warface, Winnaar contest, K96, Livid, Balistic, Deepack, Gary D, Tatanka, Technoboy, Tuneboy, Zenith, Da Syndrome, Akira, Bart Hard, Cardiak, Chem D, Dr. Peacock, Goetia, Sandy Warez, Noisekick, Ak-Industry, Deathmachine, Dither, Fracture 4, Hellfish, Krauser, Mindustries, The DJ Producer, Dolphin, Meander, N-Vitral, Rotator, A*S*Y*S, ACTI, Alex Kidd, Argy, ATMO, Donnie Darko, Luca Perra, S1ngular, Subkilla, Winnaar contest, D Slovenia, Darkraver, Endymion, Murdarah, TNT, A² All Stars, Ruffian, Activator. Chain Reaction. E-Force. Goliath. Hard Driver. Luna. Outbreak. Phuture Noize. Radical Redemption. Tatanka, Phrantic, DV8, Angerfist, AniMe, Evil Activities, Mad Dog, Meccano Twins, Tha Playah, Wasted Mind, System Shock, The Sickest Squad, Unexist, Jeff, Bountyhunter, Buzz Fuzz, Critical Mass, Darkraver, Dione, Franky Jones, Human Resource, Mental Theo, Dune, MD&A, Uzi, Da Mouth of Madness, A-lusion, Audiofreq, Da Tweekaz, Dillytek, Energyzed, Neilio, Outlander, Shockerz, Toneshifterz, Alpha², Davide Sonar, Jones, Scope DJ, Toyax, Da Syndrome, Embrionyc, Li-z, Stefan ZMK, Stormtrooper, Tripped, Khaoz engine, Waldhaus, No-iD, Bold Action, Dirtcaps, Eyoung, Geck-e, Les Tronchiennes, Adaro, Brennan Heart, Frontliner
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Leebor | 24. 07. 2014 | 08:31:23
Luxus!

Naprosto neuveritelny zazitek! Gary D me uplne znicil :D

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |