FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Kašpárkohraní podpoří předčasně narozené děti

Kašpárkohraní podpoří předčasně narozené děti
23. 05. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Šestý ročník největšího rodinného festivalu Kašpárkohraní rozezní pražské Letenské sady v neděli 15. června od 12 do 19 hodin. Letošní „dětský mejdan“ se spojil se spolkem Nedoklubko, které pomáhá rodičům předčasně narozených dětí.
Organizátoři pořádají věcnou sbírku, na místě budou pro nedonošené děti vybírat oblečení velikosti do 56 a látkové pleny. Na festivalu Kašpárkohraní se letos poprvé představí kapela Mandrage, skupina Pískomil se vrací zde pokřtí nové album Buďte první, komu se to líbí a zpěvák Ben Cristovao vystoupí s dětským gospelovým sborem. Kapela Sto zvířat tentokrát zahraje především dětem v rytmech ska, reggae a swingu. Novinkou v programu je i grafitti exhibice v režii Vladimira 518 a Epose 257. Kašpárkohraní budou moderovat herci Šárka Vaculíková a Jan Cina. Vstup na festival je zdarma.

Kašpárkohraní

Divadelní program nabídne trio klaunů Squadra sua s pouliční hasičskou groteskou, pouliční divadlo Vlkoryb v režii loutkového mistra Nori Sawa, loutkové divadlo Kaká, tradiční i moderní pohádky v podání Damúzy a Divadla Mimos, areálem festivalu projde pro Kašpárkohraní charakteristický průvod obřích loutek. Jako každý rok i letos si budou moci děti vyzkoušet různé sporty a pohybové aktivity, například fotbal s AC Sparta Praha či FK Dukla Praha, box v ringu, veslování na trenažéru, desetiboj, softball, lukostřelbu či bouldering a mnoho dalších sportů včetně tzv. bezkontaktních, jako je tchoukball, kin-ball, speedminton nebo lacros. Chybět nebude oblíbená bublinová show Václava Strassera, klání v kuličkách či stolní tenis se zrakově postiženými. Pro dětské publikum na Kašpárkohraní zahraje kapela Mandrage, jejíž členové se na malé diváky těší: „Kašpárkohraní zní samo o sobě hodně zábavně, bude tam jistě spousta dětí a ty jsou pro nás tím nejvděčnějším publikem.“ Skupina Sto zvířat na festivalu představí svou novou desku pro malé nezbedy Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách se sympaticky „odrzlými“ texty. Zbrusu nové album na festivalu pokřtí kapela Pískomil se vrací. „Buďte první, komu se to líbí! je album do auta na prázdniny a pro sdílení společných chvil rodičů s dětmi,“ říká Ondřej Pečenka z Pískomila. „Chceme, aby si náš koncert na Kašpárkohraní i písničky užili všichni – děti, mámy, tátové, na věku nezáleží,“ dodává Pečenka s příslibem další dovádivé show plné zvířat, barev a kostýmů, jíž vévodí právě postavička Pískomila. Na své si přijdou také malí výtvarníci, divadelníci, šachisté či archeologové, připraveny jsou pro ně specializované tvůrčí dílny. Vlastní literárně-kreativní program pro děti chystá také nakladatelství Baobab, stánky nabídnou i nepřeberné množství deskových her.

Kašpárkohraní

Festival Kašpárkohraní, který je určený všem dětem, letos spolupracuje se spolkem Nedoklubko, který sdružuje rodiče předčasně narozených dětí, jichž každoročně přibývá. Nedoklubko propojuje svět rodičů v těžké životní situaci s odborníky a informuje veřejnost o problémech spojených s předčasnými porody. Na problematiku „dětí do dlaně“ upozorní organizátoři výstavou fotografií Dítě nedonošené nerovná se postižené zachycujících malé bojovníky od prvních chvil na světě, kdy váží třeba jen pět set gramů, až po současnost, kdy díky špičkové péči zdravotnického personálu a lásce svých rodičů vyrostly v děti, které se nikterak neliší od svých donošených vrstevníků. „Přestože počet předčasně narozených dětí během posledních let stoupá, díky vysoké úrovni péče procento těžkých postižení klesá. I u nejrizikovější skupiny nedonošených novorozenců je dnes vysoká šance na přežití a normální vývoj. Drtivá většina těchto dětí, i ty s nejmenší hmotností, dnes přežije bez celoživotního handicapu,“ říká primář pediatrického oddělení porodnice v Podolí Zbyněk Straňák. Festival Kašpárkohraní společně s Nedoklubkem vyhlašuje pro letošní ročník věcnou sbírku pro nedonošené děti, které jsou i v těchto dnech často na několik týdnů umístěné na pěti pražských neonatologických centrech v porodnicích v Podolí, Motole, Krči, na Bulovce a U Apolináře. Přímo na místo konání festivalu je možné do stánku Nedoklubka přinést bavlněné oblečení velikosti 32 až 56 (overálky, body, dupačky apod.) a látkové pleny. Více na www.nedoklubko.cz

Kašpárkohraní

V rámci Kašpárkohraní probíhá každoročně také naučný program. Letos budou děti moci prověřit své znalosti v kvízech a soutěžích s vojenskou tématikou pod vedením Ministerstva obrany, naučí se základy první pomoci pod dohledem lékařů z Ústřední vojenské nemocnice nebo Českého červeného kříže, nebo si prohlédnou vojenskou sanitku. Soutěže pro děti si připraví také dobrovolní hasiči z pražského Suchdola a Nebušic. Festival se bude konat za každého počasí. Veškeré informace o festivalu na www.kasparkohrani.cz

Dodal: Klára Mixová, 4press

KAŠPÁRKOHRANÍ

Neděle 15. 6. 2014
zdarma
Vystupují:
Piskomil se vraci, Mandrage, Sto zvířat, Ben Cristovao a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |