FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Nouvelle Prague vyhlášen nejlepším novým showcase festivalem světa

Nouvelle Prague vyhlášen nejlepším novým showcase festivalem světa
16. 05. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Česká republika díky festivalu Nouvelle Prague obdržela o víkendu významné ocenění v oblasti hudebního průmyslu. Hned první ročník této unikátní hudební akce, který se konal v listopadu 2013 v Praze, získal ocenění Best New Showcase festival.
Nouvelle Prague zvítězil v kategorii, ve které byl nominován spolu s dalšími festivaly z celého světa jako Amplifico (Chile), Circulart (Kolumbie), Glimps (Belgie), MU:CON Seoul (Jižní Korea). Současně byl nominován i v kategoriích „Best Convention Centre or Showcase Venue“ a „Best Delegates Bag“.

Ředitel Nouvelle Prague Štěpán Suchochleb o tomto významném úspěchu říká: „Všichni v týmu Nouvelle Prague jsme byli nesmírně potěšeni vynikající odezvou bezprostředně po ukončení prvního ročníku, po několikaměsíčních přípravách jsme to cítili jako velké zadostiučinění. Ceny, kterou jsme v neděli obdrželi ve Velké Británii si však vážím ještě mnohem více, protože přichází s půlročním odstupem a je jasným důkazem, že Nouvelle Prague zanechal v delegátech z celého světa evidentně velmi pozitivní dojem. Je to skvělá zpráva nejen pro celý tým, který na Nouvelle Prague pracuje, ale i pro Českou republiku, protože je zřejmé, že umíme uspořádat mezinárodně významnou akci tak dobře, že ji ocení i ti nejvýznamnější profesionálové v oboru.“

Great Escape

Cenu získal Nouvelle Prague během posledního večera právě ukončeného prestižního showcase festivalu The Great Escape v anglickém Brightonu, při kterém proběhlo každoroční vyhlášení vítězů festivalových cen Yearly Music Convention Awards 2014. Hlavním sponzorem letošního udílení cen byla Acumen Media Law, role hostitelů se tentokrát ujal spoluzakladatel The Great Escape a jeden z významných bookerů Glastonbury festivalu Martin Elbourne a špičkový hudební novinář John Robb, známý například z webu Louder Than War.

Great Escape

To, že první ročník Nouvelle Prague zanechal na hudební profesionály skvělý dojem potvrdil i ředitel Rock for People a spoluzakladatel Nouvelle Prague Michal Thomes, který na The Great Escape vybíral kapely pro letošní showcase stage Rock for People. “Zájem o Nouvelle Prague byl patrný nejen z nominací a záverečného ocenění, ale i během celých tří dnů trvání akce, kdy byl Nouvelle Prague často obsahem neformálních rozhovorů, ale i z překvapivého a milého zjištění, že někteří delegáti, kteří byli i na loňském Nouvelle Prague, nosili visačky nebo bundy s naším logem,” říká Michal Thomes a pokračuje: “Kromě vybudování platformy pro setkávání profesionálů však máme radost, že se podařil i druhý hlavní smysl akce, tedy promo nových talentovaných kapel, z nichž například Money for Rope díky své účasti na Nouvelle Prague hráli nejen na The Great Escape, ale mají na letošek zabookované celé evropské turné.”

Na The Great Escape 2014, který je nejvýznamnějším showcasovým festivalem a konferencí pro profesionály ve Velké Británii, vystoupilo na 300 kapel včetně takových hvězd jako jsou Klaxons, Kaiser Chiefs, Example, Wild Beasts, These New Puritans nebo Ella Eyre. Showcase přilákal také naprostou většinu významných hudebních profesionálů ze světa.

Zde je kompletní seznam výherců letošních cen YMCA převzatý ze serveru www.completemusicupdate.com.


Nejlepší služba nebo akce z hlediska networkingu: Wide Days Edinburgh bus tour (UK)
Nejlepší delegátská taška: BigSound (Austrálie)
Nejlepší delegátský bar: M&M Finsko
Nejlepší konferenční zázemí: Eurosonic (Nizozemí)
Nejlepší mobilní aplikace: Reeperbahn (Německo)
Nejlepší nový showcase Festival: Nouvelle Prague (Česká republika)
Nejlepší párty na showcase festivalu: Aussie BBQ v rámci Canadian Music Week
Nejlepší exportní agentura: New Zealand Export Office
Nejlepší městský festival: Tallinn Music Week (Estonia)
Maskot hudebních konferencí: Michael Chugg
Brighton Legend in association with ACUMEN MEDIA LAW: Charlie Myatt, 13 Artists

Nouvelle Prague, který hned svým prvním ročníkem získal ohlas nejen doma, ale i ve světě, letos proběhne ve dnech 7.-8.listopadu opět v prostorách pražského pivovaru Staropramen.

Delegátské pasy na konferenci jsou již v prodeji. Do konce května je cena delegátského pasu 990,- Kč, od 1.6. pak 1.190,- Kč. Cena vstupenek na festivalovou část bude oznámena současně se zveřejněním prvních jmen festivalového line-upu.
 

Více podrobnějších informací o Nouvelle Prague najdete na:
www.nouvelleprague.com
www.facebook.com/nouvelleprague
www.twitter.com/nouvelleprague
www.soundcloud.com/nouvelleprague
www.youtube.com/nouvelleprague

Dodal: Michal Rejzek
NOUVELLE PRAGUE

NOUVELLE PRAGUE

Pátek 7. 11. 2014 až Sobota 8. 11. 2014
270 - 370 Kč
Vystupují:
BALTHAZAR (BEL), ZRNÍ (CZE) - křest alba Následuj kojota, Calling All Cars (AUS), Skyroads (ISR), Ball Park Music (AUS), Nylon Jail (CZE), The Visit (CAN), Kittchen (CZE), Sun Club (USA), Please The Trees (CZE), The Plastics (RSA), Vložte kočku (CZE), Slow Down Molasses (CAN)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |